Tekstilci ‘çaputçu’ değildir

Tekstilci ‘çaputçu’ değildir
Tekstil çalışanları ile bir araya gelen İYİ Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Özdemir Polat, mevcut İktidarın tekstilciler için ‘çaputçular’ ibaresini kullandığını ifade ederek, “Oysa ki bu sektör istihdamın olmazsa olmazıdır. Tekstilci ‘çaputçu’ değildir” dedi

İYİ Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Özdemir Polat seçim çalışmaları kapsamında tekstil işçileri ve işverenler ile bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinledi. Kendisi de 35 yıllık tekstilci olan, Polat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Polat, "Seçildiğim taktirde tekstilcilerin TBMM’de temsilcisi olacağım" dedi. Tekstil sektörünün öneminin yeterince anlaşılamadığının altını çizen Polat, "Bugün ziyaret ettiğim tekstil atölyelerinde gördüm ki çalışanından işverenine herkesin sıkıntısı ortak. Ve herkes şunu açık açık söylüyor; ‘biz çaputcu değiliz’, bizler emek harcayan, istihdam yaratanlarız. Ancak, ne acıdır ki, hükümet ve başındakiler bizim sektörü anlayamadılar ve anlamak gibi çabaları da yok. Bunun için diyorum ki seçildiğim an itibariyle içinde bulunduğum ve her ayrıntısını bildiğim tekstil sektörünün sesi olacağım" açıklamasında bulundu.

Sorunu TBMM'ye taşıyacağım
Özdemir Polat seçim çalışmalarını kapsayan ziyaretlerinin ilkini tekstil sektörünün güçlü firmalarından biri olan Dilek Tekstil’e gerçekleştirdi. Küçükçekmece Sefaköy’de uzun yıllardır üretim yapan ve yüzlerce kişiye istihdam ortamı yaratan Dilek Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Ayaz’ı firmasında ziyaret eden Polat, sektörün içinde bulunduğu sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Polat, daha sonra Müslüm Ayaz ile beraber Dilek Tekstil çalışanlarıyla firma önünde buluştu. Çok sayıda tekstil çalışanıyla dertleşme babında bir konuşma yapan Polat, "Sizlere söz veriyorum, eğer meclise girersek, Tekstil sektörünü TBMM gündemine taşıyacağım. Ve tekstil sektörünün sorunlarına birinci elden çözüm bulacağım" diye konuştu.

Tekstilciler zor durumda
Polat’ın bir sonraki durağı Kafkas tekstil oldu. Halkalı’da yüzlerce çalışanıyla hizmet veren Kafkas Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Atabey, Özdemir Polat’ı bina girişinde karşıladı. Burada da uzun bir inceleme yapan ve hem firma yetkilileri hemde çalışanlarla sektör hakkında fikir alışverişinde bulunan Polat, çalışanlara yönelik yaptığı konuşmada hükümetin sektöre bakışını anlattı. Ardından SÜER Tekstil’e ziyaret gerçekleştiren Polat, SÜER Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Atabey’in bir yakının cenazesi nedeniyle firma müdürleri ve Atabey’in akrabaları tarafından karşılandı. Sonrasında Güneş Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Beyazıt ile bir araya gelen Polat, çalışanların sorunlarını dinleyerek çözüm üretileceğine dair söz verdi. Ciba Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tuncay’ı da ziyaret eden Polat, tekstil sektörünün sıkıntıları hakkında konuşarak, “Tekstilciler geçmiş döneme göre çok zor durumda. Kimi firma sahibi tekstili bırakarak ya inşaat sektörüne yada emlak sektörüne giriyor” dedi. Serkan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Tayfun’u da ziyaret eden Polat, burada da tekstil sorunları ve çözüm önerilerini aktardı. Son olarak Özkardeşler Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Tuncay,’ı da ziyaret eden Polat, buralarda da tekstil işçileri ile bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinledi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.