Ülkenin gerçek gündemi güme mi gitti?

Ülkenin gerçek gündemi güme mi gitti?
Hatırlayanınız var mı? Daha şurada yani 15-20 gün öncesine kadar, ‘Afrin yetmezse Menbiç’ten dolandan gel’ türkülerinin söylendiği ülkeme de gündem bir anda değişiverdi.

Hatırlayanınız var mı? Daha şurada yani 15-20 gün öncesine kadar, ‘Afrin yetmezse Menbiç’ten dolandan gel’ türkülerinin söylendiği ülkeme de gündem bir anda değişiverdi.
Hatta unutuluverdi.
Gerçekten ne oldu, onca kızılca kıyametle girdiğimiz Afrin gündemimiz?
Suriye’de, Irak’ta yani sınırlarımız ötesinde bize karşı kumpas kurdukları ileri sürülenler, seçimin hatırı için bu kumpaslardan vaz mı geçtiler?
Peki ya bizimle ABD’nin arasını bozan S-400’lere ne oldu?
Aldık mı?
Yok canım bugün paracıkları seçim için harcanmaya başlayan Şeker Fabrikaları gibi S-400 alış ve satışı da güme mi gitti?
Peki, ulusalda olduğu gibi yerelde olduğu söylenen onca soruna ne oldu?
Bahar bayramı ile birlikte açan çiçeklerin içinde mi kaldı?
Belki de; adları sarıdan öteye geçen sendikaların toplayamadığı işçilerimiz gibi bizde yaşanan sorunlar kökünden çözüldüğü için 1 Mayıs’ı Taksim’de değil de, Maltepe’deki miting alanında kutladık.
Kim bilir belki de geçtiğimiz günlerde Ardahan’a gelen Başbakan Yardımcısının bile, ‘Neden eriyor, biz de anlamış değiliz’ dediği TL’nin dolar hatta Ardahan’a komşu Gürcistan’ın Larisi karşısında çok değerlendi de, bizim haberimiz yok.
Yok canım, ‘öyle deme’ 30 yılı geçen 40 yıla varan ve adına terör denen sorun bitti de, ondandır birden gündem değişti, ondan sadece kimlerin aday olacağı bizlere dert oldu.
Kim bilir belki de saymaya kalksak, iktidarın olduğu gibi sizin de moralinizi bozacak onca sorun 24 Haziran’da seçilecekler tarafından çözülecek ondan gündem değişiverdi.
Belki de barış süreci gibi başta, gizli devalüasyona çarptığı ileri sürülen enflasyon, İstanbul trafiği, cadde ve sokaklarda gençleri yatıran bonzai, eroin, esrar, işsizlik, yeşili yok eden gökdelenler, köylerin olduğu gibi şehir merkezlerini çamurdan kurtaramayan Ardahan’daki gibi yerel yönetimlerde beklenen hizmetler gibi bir çok sorun ‘şimdilik’ buzdolabının buzluğunun en derin köşesine konuldu da, ülkenin gerçek gündemi ondan dolayı güme gitti..
Neyse biz yine seçime ve seçimin hatırı için art arda açılan ‘Seçimlik Paket’ ile kısa bir sürede olsa azda olsa ferahlanalım.
Haydi şimdi;
‘Emekliye bayram şekeri bin lira, köylüye mazot, gübre, tohum desteği, işçiye bayram harçlığı, üniversiteliye gel geriye, Afrin yeter, Menbiç’i dolaşmaya gerek yok, haydi bedelliye..’ diyerek oylarımız alalım, gerisi Allah’a ve 24 Haziran sonrasına kalsın diyerek.

Bir de genel af ilan etmelisiniz
Her ne kadar ‘Oy alma uğruna’ olmadığı söylense de halkı düşünen (!) hükümetimiz sarayında onayı ile 24 Haziran öncesi yaşlılık aylığını 500 TL.’ye çıkardı, üniversiteden atılan öğrencilere dönün dedi, emekliye Bin TL. bayramlık ikramiye vereceğini duyurdu.
Bu vaatler gerçekleştiği an16 yıldır eridiği ileri sürülen oyların en az 500, en çok 1 milyon oyun geriye geleceğini hesaplayan iktidara benim de bir teklif var.
Gerçi bu teklifi sık sık ve sesle gündeme getiren bir gazeteci olarak bir kez daha diyorum;
Bu ülkenin öyle kıytırıktan, günü birlik, geçici ve bir türlü tutmayan paketlerle değil, toplumun gerçek anlamda barıştıracak, 40 yıla aşkındır kanayan yaraya pansuman olup, belki de iyileştirecek bir genel affa ihtiyacı var.
Onun adı da Türkleri olduğu gibi Kürtleri, Alevileri, cemaatleri, solcuları, sağcıları, inananları, inanmayanları, muhafazakarları kısacası toplumun tümüne nefes vereceği gibi ülke üzerinde oynanan karanlık oyunları bozacak, öteleyecek bir genel aftır...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.