Ya gerçekten bu ülkede seçim yaşandı mı?

Ya gerçekten bu ülkede seçim yaşandı mı?
Bilmem ama sanırım benim olduğu gibi sizinde dikkatinizi çeken en önemli konu sanki seçim olmamış gibi bir hava var olması.

Bilmem ama sanırım benim olduğu gibi sizinde dikkatinizi çeken en önemli konu sanki seçim olmamış gibi bir hava var olması.
Yani o büyük bir curcuna ile geride kalan günler sanki hiç yaşanmamış hatta rüyaymış misali iki üç günde hatta 24 Haziran akşamı bitmeden unutuluverdi sanki.
Bilmem belki de yorulan iktidarı sadece bir güncellemeydi.
Ya da mevcut iktidarı iktidar yıllardı orada kalmasına yardımcı olan muhalefeti diazayn içindi.
Bir farkla her geçen gün biraz daha zayıflayan muhalefetin için de bulunan CHP’de yeniden bir tartışmalar yaratmak, solu ikiye hatta 3’e bölmek, MHP’yi de alıp, eski günlerine, iktidara gizli ortak yapmak içindi her şey.
Öyle de oldu sanki...
MHP gizli olmasa da alenen iktidarın ortağı, CHP’de kazanlar şimdiden kaynamaya başladı bile...
Ve 16 yıldan fazladır iktidarda bulunanlar ve her seçimde bir 5 yıl daha yol alanlar bu yaşananlara sanki uzaktan izlerken kıs kıs gülüyor gibi.
Gibisi de yok gibi.
Neyse bakanlığı seçimde bırakması gerekenlerin sistemin değişmesine rağmen hala bakan olduğu ve sağa sola parmak sallayıp, şehit cenazelerine bile kimin gidip, kimin gitmeyeceğine karar verilen bir ülkede en iyisi bizde rüya görmeye çalışalım, ‘bugün olmadı bir daha ki seçimi bekle’ diyerek..
Ama sormadan da geçemeyeceğim.
Ve sorum;
-Ya gerçekten bu ülke de seçim yaşandı mı?
Bilemiyorum ama yaşananlara baktığımıza sanki bu ülkede daha geçen hafta bir seçimin yaşanmadığı, doların yükselmediği, patatesin, domatesin en çok tartışıldığı bir ülkenin Türkiye olmadığını rahatça söyleyebiliriz.
Çünkü onca kıyametin koparıldığı, her şeyin bir anda toz duman olacağının beklendiği ama 24 Haziran bitmeden her şeyin normale döndüğü, bu ülkede sanki seçim olmamış gibi iktidarın yine iktidar, seçimler öncesi avukatlara cüppe giydiren muhalefetin ise sakince ve yavaşça kaynadığını görmekten öte bir şey göremiyorum.
Yani sanki iktidarın yoluna devam ettiği ama biz safların seçim diye bildiğimiz onca tartışma gele gele CHP’linin HDP’e oy verip vermediğine, CHP’nin genel başkanının istifa edip, etmeyeceğine gelmekten öteye bir şeye yaramamış gibi.
Taze bal yer misiniz?
Dünya’da Çin’en sonra en çok bal üretiminin yapıldığı ülkenin ülkemiz olduğunu sanırım biliyoruzdur.
Ve 12 bin çiçeğin olduğu ülkemin kuzey sınırında olan ve yaylalarınd, dağlarından, ovalarında 2 binine yakın çiçeğin bulunduğu topraklara sahip Ardahan ve yöresine has Kafkas Arısının ürettiği Ardahan Balının tattırılıp, tadılması adına İstanbul’un Avrupa yakasında bu yıl ilk kez düzenlenen bir Bal Festivali haftaya gerçekleşecek.
4-8 Temmuz günlerinden E-5’in yanı başında bulunan Bakırköy Botanikpark’ta gerçekleşecek olan 2. Ardahan Günlerinin başta Kafkas arısının ürettiği güzelim Ardahan Balı olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinde ki çiçeklerin nektarilerinden alınmış ballar orada olacak.
Taze balın kovanlardan alınmaya başladığı bir anda yapılacak olan ve sizinde davetli olduğu Ardahan Günlerinde taze balı tatmaya var mısınız?
Haydi o zaman 4-8 Temmuz Günleri'ndeki Bakırköy Botanikpark’ta ki Bal Festivali'ne...
İşte o davet...
KATILIN ÇOĞALALIM…
İlk yaz etkinliği ARDAFED’den.
Geçtiğimiz yıl düzenlediği Ardahan’ı Tanıtma Günleri ile Ardahan’ın adını İstanbul’un her yerine yazdıran Ardahan Dernekler Federasyonu ARDAFED bu kez yaz etkinliği için kolları sıvadı.
4-8 Temmuz’da İstanbul’un Avrupa yakasında ki Bakırköy Botanikpark’ta yapılacak olan 2. Ardahan Günleri öncesi hazırlıklarına devam eden ARDAFED Yönetimi yaz festivali ile Ardahan’ın bir kez daha İstanbullulara tanıtacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.