Yepyeni bir güneş doğacak

Yepyeni bir güneş doğacak
“Ülkeme hizmet etmek için yola çıktım” diyerek seçim çalışmalarına dur durak demeden devam eden İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Meryem Tanrıverdi Göktaş, “Genel Başkanımız Meral Akşener'in de dediği gibi 25 Haziran sabahı yepyeni bir güne uyanacağız ve ülkemizin üzerine yeni bir güneş doğacak” şeklinde konuştu

24 Haziran seçimlerine az bir zaman kala cumhurbaşkanı adayları, milletvekili adayları ve partililer son sürat çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Sahaya inen isimlerden biri de İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Meryem Tanrıverdi Göktaş. Aslında Göktaş için 'sahaya indi' yerine 'zaten sahadaydı ve halkın içindeydi' demek daha doğru olsa gerek. İş dünyanın tanınan isimlerinden biri olan Göktaş, bölgede istihdama katkı sağlayan Bayramoğlu Holding'de Yönetim Kurulu Üyesi. Dur durak bilmeden çalışmalarına devam eden Göktaş ile neden aday olduğunu ve hedeflerini konuştuk.

Hizmet için yola çıktım
Milletvekilliğine talip olurken Türkiye'ye hizmet etmek istediğini söyleyen Meryem Tanrıverdi Göktaş, “Çünkü biz, büyükleri ile küçükleri bir olan, 81 milyonluk kocaman bir aileyiz. 25 Haziran sabahı yeni bir güne uyanacağız. Çünkü biz biliyoruz ki, yepyeni bir güneş doğacak ülkemizin üzerine. Çocukluğumdan bu yana ülkem için çalışmayı hayal ediyordum. Ülkeme hizmet etmek için yola çıktım. Hükümetin yaptıklarından tasvip etmediklerim var. Artık harekete geçmenin zamanı dedim. Ülkemiz başkanlık sistemine doğru gidiyor. Bu seçimler bizim için çok önemli. Biz gençler olarak ciddi bir adım atalım ve ülkemizi aydınlık yarınlara çıkaralım” açıklamasını yaptı.

Dur durak bilmiyor
İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Meryem Tanrıverdi Göktaş, partisinin diğer adayları ile birlikte neredeyse İstanbulun her noktasını karış karış gezip vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Tanrıverdi'yi aynı gün içinde Silivri'de, Büyükçekmece'de, Avcılar'da ya da Bağcılar'da görmek mümkün...  Bağcılar'da seçim çalışmalarını takip ettiğimiz Tanrıverdi, İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Zihniye Gürkan ile birlikte Güneşli'de esnafları tek tek ziyaret etti.  Burada esnaflarla görüşen Tanrıverdi ve diğer milletvekili adayları yaşanan ekonomik sıkıntıların esnafı olumsuz etkilediğini belirterek, bu sıkıntıların ancak İYİ Parti iktidarında sona ereceğini iddia ediyor.

“İYİ Parti'den geliyoruz dediğimizde bize olan ilgi bir derece daha artıyor” diyen Tanrıverdi, “Vatandaşlarımızla iç içeyiz. Biz partimizin neler yapacağını anlatıyoruz. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in selamını getirdik dediğimizde vatandaşlarımızın yüzü gülüyor. Elbette farklı düşünenler de var. Biz de o vatandaşlarımıza partimizin iktidara geldiğinde neler yapacağını anlatıyoruz. Vatandaşlarımız İYİ Parti'nin iyi yolda olduğunu söylüyor. Biz de bu yolu en iyi şekilde yürümeye devam ediyoruz. Millet İttifakı'nda olmamız saygıyla karşılanıyor” ifadesini kullandı.

Devlet herkesi kucaklayandır
Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaş uygarlık seviyesi hedefine dikkat çeken Tanrıverdi, Türkiye'nin çağın gerisinde kalmaması gerektiğinin altını çiziyor. Tanrıverdi, bu konudaki düşüncelerini şöy-le aktardı; “Bizim gayretimiz Türkiye'nin 21. yüzyıl ile örtüşen bir çizgiye taşınmasıdır. Türkiye'yi 20. yüzyılda kalmış bir iktidar anlayışından, 21. yüzyılın değerleri ile yükselen bir çizgiye taşıyacağız. Bizim anlayışımızda devlet herkesi kucaklayandır.”

Hedef dünyada ilk 10 
Hedeflerinin Türkiye'nin ekonomik çıtasını yükseltmek olduğunu söyleyen Tanrıverdi, “2016 yılı itibarıyla 22. sırada olan Türkiye ekonomisini, hem milli gelir düzeyinde, hem de yine 2016 itibariyle 62. sırada olan kişi başı milli gelir seviyesinde dünyada ilk 10 ülkenin arasına yükselteceğiz” açıklamasını yaptı. Tanrıverdi, İYİ Parti'nin ekonomik programının kapsayıcı, dengeli ve sürdürülebilir olduğuna dikkat çekerek, "Bizim iktidarımızda maliye politikalarımız enflasyonun kalıcı olarak düşük tek haneli seviyelere indirilmesine destek olacaktır. Diğer yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın operasyonel ve araçsal bağımsızlığı çerçevesinde kalıcı düşük enflasyon ve fiyat istikrarını hedefleyen para politikaları izlemesi desteklenecektir" dedi. İYİ Parti'nin iktidarında yaratılan refahın toplumsal tabana yayılacağını ve hiçbir bireyin ekonomik ve sosyal olarak geri kalmış olma hissine kapılmadan, insanlık onuruna yaraşır bir yaşam sürecek geçim kaynaklarına ve girişim fırsatlarına özgürce erişebileceğine dikkat çeken Tanrıverdi, "Ekonomik büyüme istikrarlı, yüksek verimlilikli, yüksek ücretli ve kaliteli iş yaratabilme kapasitesine sahip olacaktır.  Kadınların iş gücüne katılımının artırılması için başta eğitim yardımı olmak üzere, çocuk ve yaşlıların bakımı için ayrılan sosyal yardım kaynakları hızla ve büyük oranda artırılacaktır" dedi.

meryem tanrıverdi göktaş

Taşıma suyla ülkenin değirmeni dönmez
Ekonomik hedeflerini de anlatan Meryem Tanrıverdi Göktaş, “Bizim parti olarak hedefimiz yurtdışında özellikle Ortadoğu'dan gelen paralarla bir sistem oluşturmak değil. Bizim hedefimiz fabrikalar kurmak, üretim yapmak yani taşıma suyla değirmeni döndürmek istemiyoruz. Genel başkanımız Meral Akşener hanımefendinin söylediği gibi bizler milli olan değerlerimizi satmayı değil milli olan değerlerimizle de istihdam sağlamak istiyoruz” dedi.

Acı dolu bir hikaye
Esnaf ziyaretlerinde vatandaşlarla sohbet eden Tanrıverdi, ülkemizde yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde de bulundu. Tanrıverdi, “Sizlere muhteşem ülkemizin ülkemizi paramparça hale getirmiş bir hükûmetin, milletimiz için acı dolu hikayesini anlatacağım. 'Kandırıldılar Partisi'nin hikayesi. 2002'den itibaren kol kola girerek bu ülkenin bütün organlarına sızan FETÖ'cüler milletimize her türlü eziyeti ederken susup kendilerine geldiğinde, terörist bunlar deyip kandırıldık. Bu millet beni, bizi affetsin diyenler bunları siz değerli halka soruyorum. O zaman bu devlet kim yönetiyordu. Kendi sınırlarımız içinde hendekler kazılırken bizim haberimiz olmadan kazılmış dediklerinde bu ülkeyi onlar yönetmiyor muydu? Ama yine kandırıldılar” ifadesini kullandı.

Korku imparatorluğunu sonlandıracağız
Ülkede korku imparatorluğunun hakim olduğunu iddia eden Tanrıverdi, “Güzelim ülkemize darbe yapılıyor dediler. Bu halkı sokaklara indirip şehitler, gaziler verdirirken darbeyi eniştesinden öğrendiğini söyleyen bir cumhurbaşkanımız var. Tüm istihbarat güçlerini onlar yönetmiyor mu? Kandırıldılar yine. Suriye'ye ABD'nin emriyle girdiğinde seninle işi biten Amerika'nın tüm dünyaya Türkiye bizim partnerimiz değil diye alay edercesine açıklama yaptığında yine kandırıldıklarını anladılar. Bu güzelem ülkemizi OHAL bu hal adı altında korku imparatorluğuna çevirip herkesi sessizliğe, tepkisizliğe mahkûm ederken 2002'de neden biz bu yola kefenimizle çıktık dediklerini şimdi daha iyi anladık” açıklamasını yaptı.

meryem tanrıverdi göktaş

Adı gibi İYİ Parti
Meryem Tanrıverdi, “Vatandaşlarımızın partimize olan ilgisi çok iyi. Biz siyasete ayrı bir renk kattık ve tatlı bir rekabet ortamı sağladık. Özellikle gençlerimizin partimize olan tepkileri çok iyi. İYİ Parti'ye yaklaşanlar adı gibi iyi bir parti diyor. Bu bizim için çok önemli” diyor. 

Gençler iş istiyor
Türkiye'de en büyük sorunun genç işsizliği olduğunu söyleyen Meryem Tanrıverdi Göktaş, “Gençler artık kendilerini de babaları gibi açlığa mahkum edip kumanyalarla besleyip onları bu şekilde besleyen bir hükûmeti bir daha görmek istemiyor. Onlarda kendileri kazanmak istiyor. Gençlerimiz medya ve internetin sansürlenmesinden de rahatsız” açıklamasını yaptı.

Eşit şekilde yarışalım
Seçim döneminde liderler arasında yaşanan sert tartışmalara da değinen Tanrıverdi, “Bizim partimizde sıralama ve politikadan herhangi bir rant sağlama söz konusu değil. Dolayısıyla bizim tek amacımız genel başkanımız Meral Akşener'i cumhurbaşkanı yapmak. Diğer partilerin milletvekili adayları ile de görüşüyoruz. Özellikle parti stantlarında onları da ziyaret ediyorum. Bizim isteğimiz zaten böyle bir rekabet ortamının yaratılması. Eşit bir şekilde yarışalım” ifadesini kullandı.

meryem tanrıverdi göktaş

OHAL kalkacak sorunlar çözülecek
Meryem Tanrıverdi Göktaş, siyaset arenasında yeni yer alan bir isim olsa da vatandaşın yaşadığı sıkıntıları da bilen bir isim. Finans işi ile uğraşan Tanrıverdi ekonomi ile ilgili şunları söyledi; “Ülkemizin ekonomisi kurların fiyatlamalarından belli oluyor. İnsanların alım gücünün düştüğünü görüyoruz. Önemli olan bir şeyi alırken kazanmak. Esnafla hep bir aradayız ve dükkanlar boş. Müşteriye sunulan fiyatta alım gücü yok. Olağanüstü Hal var deniliyor ülkemizde bu da en başta turizm sektörünü etkiliyor. OHAL kalkınca sorunların çözüleceğini biliyoruz. Bu turizm sektörünü olumsuz etkiliyor. Biz bile OHAL yaşanan bir ülkeye tatile gitmek istemeyiz. Dolayısıyla ülkemizde bir canlılık yok.”

Meryem Tanrıverdi Göktaş kimdir?
Kafkas kökenli bir aileden geliyorum. 1986 İstanbul doğumluyum. Vatan, millet ve Atatürk sevgisi ile yetiştirilmiş Karslı bir ailenin kızıyım. Eğitim hayatıma Gürsoy Koleji'nde başlayıp orta ve lise eğitimimi İstek Vakfı'nda tamamladım. Beykent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü'nden sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde eğitimime devam etmekteyim. Bölgemizde birçok istihdam sağlamış Bayramoğlu Holding'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevimi sürdürmekteyim. Sizlerin karşısına İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı olarak çıkmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Evliyim ve iki çocuğum var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.