Yurt dışı oyları yola çıktı

Yurt dışı oyları yola çıktı
24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 51 ülkedeki 90 temsilcilikte oy verme işlemi sona erdi.

Avrupa ülkeleri arasında en fazla Türk seçmenin bulunduğu Almanya'da şu ana kadar 1 milyon 443 bin 585 seçmenden 612 bin 563'ü oy kullanırken, bu ülkedeki sandığa gitme oranı da yüzde 42,43 oldu. Avustralya'da ise Sydney, Melbourne ve Canberra temsilciliklerine kayıtlı 46 bin 764 seçmenden 15 bin 201'i sandık başına gitti. Oy verme işleminin 9 Haziran'da başladığı ve 17 Haziran'da sona erdiği ABD'de ise 106 bin 301 seçmenden 31 bin 420'si oy verdi.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ise 106 bin 446 seçmenden 42 bin 812'si, Hollanda'da ise 260 bin 264 seçmenden 109 bin 937'si sandık başına giderek oy kullandı. Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) alınan gayriresmi sonuçlara göre, yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanma oranı yüzde 41'e ulaştı. 

Oy verme işleminin tamamlandığı ülkeler şu şekilde; ABD, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Bi̇rleşik Arap Emi̇rli̇kleri̇, Bosna Hersek, Bulgari̇stan, Cezayi̇r, Çek Cumhuri̇yeti̇, Çi̇n, Fi̇nlandi̇ya, Güney Afri̇ka, Gürci̇stan, Irak, İran, İrlanda, İspanya, İsrai̇l, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Kazaki̇stan, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lübnan, Lüksemburg, Macari̇stan, Makedonya, Malta, Mısır, Moldova, Özbeki̇stan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Si̇ngapur, Sudan, Suudi̇ Arabi̇stan, Tayland, Türkmeni̇stan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yeni̇ Zelanda ve Yunani̇stan.

Gümrüklerde oy verme devam ediyor
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için gümrük kapılarında 7 Haziran'da başlayan oy verme işlemi devam ediyor. Gümrük kapılarında sadece yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler oy kullanabilecek. 

Yurt dışındaki vatandaşların oy kullanabileceği gümrük kapıları şöyle: "Sarp Karayolu, Kapıkule Karayolu, İpsala Karayolu, Hamzabeyli Karayolu, Karkamış Karayolu, Cilvegözü Karayolu, Öncüpınar Karayolu, Çobanbey Karayolu, Dereköy Karayolu, Şakirpaşa Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, Antalya Havalimanı, Çardak Havalimanı, Hasan Polatkan Havalimanı, Elazığ Havalimanı, Gaziantep Havalimanı, Hatay Havalimanı, Süleyman Demirel Havalimanı, Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı, Erkilet Havalimanı, Konya Havalimanı, Dalaman Havalimanı, Bodrum-Milas Havalimanı, Samsun Çarşamba Havalimanı, Trabzon Havalimanı, Zonguldak Çaycuma Havalimanı, Kuşadası Limanı, Ayvalık Limanı, Derince Limanı, Mersin Limanı, Taşucu Limanı ve Samsun Limanı." 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.