23 Haziran seçimlerinde sandıklar kapandı, sayımlar başladı

23 Haziran seçimlerinde sandıklar kapandı, sayımlar başladı
Sabah 08.00'de başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimindeki oy verme işlemleri 17.00 itibariyle sona erdi. Sandıkların açıldığı günde İstanbullu tercihini yaptı. Sonuçların açıklanması bekleniyor.

Yenilenen İstanbul Büyükşehri Belediye Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi 23 Haziran'da gerçekleşti ve artık oy verme işlemleri bitti. 9 saat süren sürecin ardından milyonlarca vatandaş yeni belediye başkanını seçti. Sandıkların açılması sonrasında oluşacak oy oranlarıyla belirlenecek yeni başkan için heyecanlı bir bekleyiş var.

Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak. Görevliler, büyükşehir belediye seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümünü yapacak.

YSK'dan mühür kararı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, AK Parti ve CHP'nin başvurusu üzerine, yanlış mühür basılan, mühürsüz olan veya birden fazla mühür basılan zarfların kullanıldığı oyların geçerli sayılmasına karar verdi. Kurul, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, yanlış mühür basılan, mühürsüz olan veya birden fazla mühür basılan zarflardaki oyların geçerli sayılmasına yönelik AK Parti ve CHP'nin başvurusu üzerine saat 14.00'te toplandı. Başvuruyu görüşen YSK, AK Parti ve CHP'nin taleplerini kabul ederek, söz konusu zarflardaki oyların geçerli sayılmasına hükmetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.