30 yıllık yük kaldırılacak

30 yıllık yük kaldırılacak
AK Parti’nin Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Beylikdüzü’ne ilişkin projelerini anlattı. Işık, Beylikdüzü’nün ulaşım ve trafik sorununu, 30 yılın yükünü alacak şekilde çözeceklerini ifade etti

İstanbul’un en genç belediye başkan adayı olan AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Beylikdüzü’nün sorunlarını ve 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin projelerini sıraladı. Beylikdüzü’nde son beş yılda nüfusun ikiye katlanarak 400 bin kişiye ulaştığını ifade eden Mustafa Necati Işık, “Beylikdüzü 20 yıl önce planlanmış bir ilçe olduğundan dolayı belli bir nüfusa kadar yatırım gelmeden dayandı. Bu son beş senede ulaşımda, eğitimde, sporda ve kültürde maalesef yatırım yapılmadığı için şu an ciddi derecede hayat zorlaşmaya başladı. Özellikle son 5 senedeki aşırı yapılaşmadan sonra ilçedeki nüfus iki kat daha artacak. Beylikdüzü’ne E-5’ten girmeye kalksanız, Bizimkent Kavşağı, Yaşamvadisi Kavşağı ve aşağıya doğru çok ciddi bir trafik tıkanıklığı başladı. Bu sorunların acilen çözülmesi gerekirken, maalesef bu beş senede bir çözüm bulunamadı. Bizler AK Parti iktidarı olarak iki kıtayı denizin altından iki kere birleştirmişken, dünyanın en büyük havalimanını inşa etmişken, Beylikdüzü’nde bir kavşak yatırımı bile yapılmaması maalesef çok üzücü. Ama bizler zararın neresinden dönersek kârdır diye düşünerek 31 Mart akşamı itibari ile hemen hazırladığımız Ulaşım Vizyonu Projelerimizle Beylikdüzü’ndeki bu tıkanıklığı, önümüzdeki 30 yılın yükünü alacak şekilde; bir ulaşım haritasını hemen uygulayacağız” diye konuştu.
 

Deniz otobüsü ve metro 
Ulaşım Vizyonu kapsamında Beylikdüzü içi ulaşımla ilgili çok ciddi çalışmalar hazırladıklarını belirten Mustafa Necati Işık, yeni dönemde Beylikdüzü’ne E-5’ten 2 tane giriş açacaklarını söyledi. Işık, bütün tıkanan kavşak düzenlemelerini alt tünellerle ciddi derecede rahatlatacaklarını ifade etti.
Metrobüs’ün artık Beylikdüzü’ne yetmediğini kaydeden Işık Beylikdüzü’ne ulaşımla ilgili şöyle konuştu; “Beylikdüzü’ne de önümüzdeki dönemde metroyu getiriyoruz. Metro E-5 güzargahında olacak. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Binali Yıldırım da bu konuda çok istekli. Bunun yanında Beylikdüzü denize sıfır bir ilçe. Yarımada olan bir ilçe. Ama maalesef denizle hiçbir ulaşımımız yok. Diğer ilçelerimizin de bundan faydalanabileceği bir deniz otobüsü hattını da Beylikdüzü’nde hayata geçirerek ulaşımı rahatlatacağız.”

Yaşam Vadisi tamamlanacak
Beylikdüzü’nü çok büyük bir yeşil alana kavuşturacaklarını dile getiren Mustafa Necati Işık, “Beylikdüzü’nde yeşil alan olarak Yaşamvadisi dediğimiz 1 milyon metrekarelik bir alan var. Bu Yaşamvadisi’ni AK Partili belediye zamanında biz başlatmıştık. Şu anki belediye başkanı da birinci etabını devam ettirdi ancak yüzde doksanlık kısmı halen duruyor. Bu yüzde doksanlık kısmını da biz denize kadar tamamlayacağız” dedi.
 

Eğitimin ciddi sıkıntıları var
Şu anki belediye başkanının son beş senede Beylikdüzü Belediyesi’ne ait yüzmilyonlarca liralık arsaları satarak ciddi bir inşaatlaşma başlattığını ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, "Bu yapılaşma da şu an itibariyle yapı stokunu ciddi derecede artırdı. Bunun için de diyorum ki 400 bine gelen nüfus çok ciddi derecede önümüzdeki dönemde artacak. Ama bu nüfus artışına yönelik Beylikdüzü’nde inşaat belediyeciliğinden ziyade en genç belediye başkanı olarak biz sosyal belediyeciliği ayağa kaldıracağız. Kültür alanında, spor alanında, sosyal tesis alanında çok önemli eksiklikler var. Bu eksiklikleri bizler tamamlayacağız. Beylikdüzü’nde aşırı nüfustan dolayı eğitimde de ciddi sıkıntılar var. Ben mesela şu an yeni okul projeleri hazırladım. Hemen 2019’da 5 yeni okul projemizi hayata geçireceğiz.” 

3 ADET TOPLANMA MERKEZİ

Beylikdüzü gibi bir ilçede deprem toplanma alanlarının olmadığını belirten Işık, "Şu anki belediye iki tane parkta tabela dikerek, iki ağacın ortasına burası deprem toplanma alanı diyerek böyle mekanizma oluşturulmaz. Bununla ilgili biz üç adet deprem toplanma alanını belirledik. Böyle alanları inşaat gözüyle değil, insan odaklı değerlendireceğiz. Parksa park, deprem toplanma alanı ise deprem toplanma alanı. Bu şekilde sosyal belediyeciliği biz Beylikdüzü’nde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.