31 Mart 2019 Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Seçim Sonuçları

31 Mart 2019 Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Seçim Sonuçları
31 Mart yerel seçimlerinde Büyükçekmece Belediye Başkanı kim oldu? Büyükçekmece Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarında kim kazandı? AK Parti, CHP, DSP, TKP, Vatan Partisi, BBP ve Saadet Partisi kaç oy aldı? Detaylar haberimizde.

İstanbul'un 39 ilçesinden biri olan Büyükçekmece'de kıyasıya bir rekabet yaşanacak. 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek olan halk yeni belediye başkanını seçecek. Mevcut Başkan Dr. Hasan Akgün'ün de aday olduğu seçimde 7 isim iktidara gelebilmek için gerekli oy üstünlüğünü ele geçirmek istiyor. İlçenin 5 yıllığına yeni başkanını belirleyecek olan 31 Mart Büyükçekmece Belediye Başkanı seçim sonuçları haberimizde yer alıyor.
 

Büyükçekmece'nin belediye başkanları ve görev süreleri


1958 - 1960 Kemal Şengöz
1960 - 1963 Burhan Bengesel
1963 - 1973 Şevket Tuncay
1973 - 1980 İbrahim Arı
1980 M. Adnan ALİM
1980 - 1984 Zeki Pekçan
1984 - 1994 Ali Çebi
1994 - .... Dr. Hasan Akgün

büyükçekmece belediye başkanı adayları listesi
31 Mart'ta Büyükçekmece Belediye Başkanlığı için 7 aday yarışacaktır. İsimler alfabetik olarak aşağıda sıralanmıştır.

- Caner Bitiş (Saadet Partisi)
- Halil Eker (Büyük Birlik Parisi)
- Hasan Akgün (Cumhuriyet Halk Partisi)
- Hasan Baydemir (Vatan Partisi)
- Mevlüt Uysal (Adalet ve Kalkınma Partisi)
- Övünç Ballı (Türkiye Komünist Partisi)
- Ümit Şahbaz (Demokratik Sol Parti)

büyükçekmece belediye başkan adayları kim


Caner Bitiş (Saadet Partisi) kimdir?


Caner Bitiş, 1977 yılında Giresun’da doğdu. İlköğretimini Malatya ve Adana'da okudu. İmam Hatip, orta ve lise eğitimlerini sırasıyla Afyon ve Sinop’ta tamamladı. İlahiyat ön lisans öğrencisi olan Bitiş, orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir. 

MGV teşkilatlarında da görev alan Caner Bitiş, 1999 yılında Fazilet Partisi’nde siyasete adım attı. AGD Büyükçekmece İlçe Başkalığı, Saadet Partisi Büyükçekmece Gençlik Kolları Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı yaptı. Büyükçekmece Kumburgaz Beldesi Belediye Başkan adaylığı görevinde bulundu. 

2015 yılında milletvekili adayı oldu. Uzun yıllar bilişim sektöründe ticaret yapan Bitiş, bir ara SRT yerel televizyonunda program yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı. 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi İstanbul 3. Bölge Bölgesi,16'nci sıradan millet vekili adayı oldu. Evli ve dört çocuk babasıdır. 

Caner Bitiş, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden İstanbul, Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı oldu.

 


Halil Eker (Büyük Birlik Parisi) kimdir?


Siyasetçi. 2019 yerel seçimlerinde BBP'den Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı olmuştur.


Hasan Akgün (Cumhuriyet Halk Partisi) kimdir?


1955 yılında Trabzon'da doğdu. 

Eğitim hayatını İstanbul'da tamamladı. 1974 yılında üniversite eğitimiyle birlikte Sefaköy Belediyesi'nde belediyecilik hayatına başladı.1977-1981 yılları arasında Sefaköy Belediyesinde Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.1981 yılında kuruculuğunda bulunduğu İstanbul Belediyesi Küçükçekmece Belediye Şube Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etti.1984 yılında Küçükçekmece Belediye Şube Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken, Bakırköy Belediyesi'nin kuruluşunda ve tüm birimlerinin teşkilatlanmasında görev aldı. 

1986 yılında Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcılığına atandı. 1979-1988 yılları arasında Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nün " Şehircilik ve Belediyelerin Yönetimi" konulu eğitim programına katılarak geniş çapta araştırma ve incelemeler yaptı.1992 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde "Belediyeler ve Bütçelerinin Analizi" konulu tezi ile yüksek lisansını tamamladı. 1989-1993 yılları arasında Almanya, Hollanda, Danimarka ve Fransa'da yerel yönetimlerin yapılarını inceledi.Büyükçekmece'nin tarihi sorunu olan ve 40 yıl çözülemeyen altyapı sorunun 20 ay gibi kısa bir sürede tamamladı. 

1996 yılında, İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsünde "Şehircilik ve Kıyı Bölgeleri Yönetimi" konulu doktora tezini tamamlayarak "Doktor" ünvanı aldı.Türkiye'nin ilk ve tek TV kulesi ile en büyük kapalı fuar- kongre merkezi olan Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'ni bölgemize kazandırdı.1999 yılında 2. kez Büyükçekmece belediye Başkanlığına seçildi. Alt yapı ve eğitim konularında büyük atılımlar yaparak, büyük projelere imza attı.2004 yılında 3. kez Büyükçekmece belediye Başkanlığına seçildi. Bu dönemde Büyükçekmeceyi tamamiyle modern ve cağdaş bir dünya kenti haline getirdi. 

2008 yılında çıkarılan 5747 sayılı yasa gereği Büyükçekmece, Mimarsinan, Kumburgaz, Tepecik, Muratbey, Celaliye-Kamiloba belediyeleri ile Gürpınar Pınartepe mahallesinin birleşmesinden oluşan yeni Büyükçekmece ilçesine 2009 yılında 4. kez Belediye Başkanı seçildi.Dr. Hasan Akgün 14 Aralık 2002- 19 Haziran 2004 tarihleri arasında Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı görevi yaptı. Halen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türk Delegasyonu Üyeliği, Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Marmara Belediyeler Birliği Encümen üyeliği görevlerini sürdürmektedir. 

Dr. Hasan Akgün’ün; 
-“Belediyeler ve Bütçelerinin Analizi” 
-“Kentsel Gelişim Sürecinde Büyükçekmece” 
-“Atatürk ve Cumhuriyet” adlı yayınlanmış üç kitabı bulunmaktadır. 

Hasan Akgün, evli ve 4 çocuk sahibidir. 

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.


Hasan Baydemir (Vatan Partisi) kimdir?


Hasan Baydemir, 1958 yılında Kayseri Bünyan'da doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Ankara’da tamamlayan Baydemir, askerlik sonrası inşaat mütahitliği yaptı. 1996 yılında tekstil şirketi kuran ve Laleli'de 14 yıl tekstil alım satımı yaptıktan sonra Esenyurt Kıraç’ta kendi atölyesini kuran Baydemir, emekli olarak yaşamını sürdürmektedir. 2015 yılında Vatan Partisi'nin Büyükçekmece İlçe Teşkilatı'nda Yönetim Kurulu Üyeliğine ardından İlçe Başkanlığına getirildi. İngilizce bilen Baydemir, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Mevlüt Uysal (Adalet ve Kalkınma Partisi) kimdir?


Mevlüt Uysal, 1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Alanya’da tamamladı. 1988’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Uysal, uzun yıllar avukatlık yaparken, bir yandan da aktif olarak siyasi, sosyal ve kültürel çalışmalarda bulundu. AK Parti’nin kuruluş sürecinde yer aldı. 2001 yılında kurulan AK Parti Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı'dır. 

Mevlüt Uysal, 2009 yılının Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Başakşehir Belediye Başkanlığını kazandı. İlk dönemindeki projeleri ve başarılı hizmetleriyle, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde yeniden aday gösterildi. İkinci kez Başakşehir Belediye Başkanı seçildi. 

Uysal, 28 Eylül 2017’de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında yapılan oylama ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi aldı. Evli ve dört çocuk babasıdır. 

Mevlüt Uysal, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’nin İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı oldu.


Övünç Ballı (Türkiye Komünist Partisi) kimdir?


1978 yılında Kars'ta doğdu. 1979'dan liseyi bitirene kadar, Karadeniz Ereğli'de yaşadı. Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunudur. 1996'dan bu yana İstanbul'da, 15 yıldır da Beylikdüzü, Büyükçekmece bölgesinde yaşıyor. Yaklaşık 20 yıldır Türkiye Komünist Partisi'nde mücadele ediyor. Övünç Ballı, evli ve bir çocuk babasıdır.  31 Mart 2019 yerel seçimlerinde TKP'den İstanbul, Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı oldu.


Ümit Şahbaz (Demokratik Sol Parti) kimdir?


Jeoloji mühendisidir. Üniversite mezunudur.


31 mart 2019 büyükçekmece belediye başkanlığı seçim sonuçları


31 Mart yerel seçimleri Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Seçimi Hasan Akgün CHP oy oranı ve sonuçları


CHP Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Dr. Hasan Akgün 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde ... oy almıştır.

 


31 Mart yerel seçimleri Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Seçimi Mevlüt Uysal Ak Parti oy oranı ve sonuçları


Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde ... oy almıştır.

 


31 Mart yerel seçimleri Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Seçimi Ümit Şahbaz DSP oy oranı ve sonuçları


DSP Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Ümit Şahbaz 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde ... oy almıştır.

 


31 Mart yerel seçimleri Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Seçimi Övünç Ballı TKP oy oranı ve sonuçları


TKP Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Övünç Ballı 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde ... oy almıştır.

 


31 Mart yerel seçimleri Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Seçimi Hasan Baydemir Vatan partisi oy oranı ve sonuçları


Vatan Partisi Büyükçekmece Belediye Başkan adayı HasanBaydemir 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde ... oy almıştır.

 


31 Mart yerel seçimleri Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Seçimi Halil Eker BBP oy oranı ve sonuçları


Büyük Birlik Partisi Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Dr. Halil eker 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde ... oy almıştır.

 


31 Mart yerel seçimleri Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Seçimi Caner Bitiş Saadet Partisi oy oranı ve sonuçları


Saadet Partisi Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Caner Bitiş 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde ... oy almıştır.


 

çatalca seçim sonuçları

küçükçekmece seçim

31 mart esenyurt seçim sonuçları

31 mart avcılar seçim sonuçları

31 mart silivri belediye başkanlığı seçim sonuçları

31 mart 2019 yerel seçimleri büyükçekmece belediye başkanlığı seçim sonuçları
31 mart yerel seçimleri beylikdüzü sonuçları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.