31 Mart’ta oy verdi şimdi kaydı silindi

31 Mart’ta oy verdi şimdi kaydı silindi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenme kararı alınmasının ardından çok sayıda İstanbullu kayıtlarının silindiğini ya da tanımadıkları kişilerin hanelerinde kayıtlı olduğunu fark etti. İddia sahiplerinden birisi de Bakırköy ilçesinde yaşayan Selim Uysal. YSK ve e-devlet sitelerinde seçmen kaydını kontrol eden Uysal seçmen ve ikametgah kaydının silinmiş olduğunu fark etti.

Perşembe günü İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne giden Uysal buradaki görevliden adresinde hiç kimsenin kayıtlı olmadığını, "boş konut" olarak göründüğünü öğrendi. Görevli Uysal'ın 31 Mart seçmen kağıdı ve kimliği ile işlem yaparak kendisini yeniden kaydetti ve Uysal'ın iddiasına göre "Nasıl silindiğini bilmediğini" söyledi. 25 yıldır İstanbul'da aynı adreste oturduğunu belirten Uysal, "Annem, babam ve kardeşimle yaşıyorum. 4 kişilik bir aileyiz. Dördümüzün de kaydı burada. 31 Mart yerel seçimlerinde de kaydımızı buradaydı. Evimize seçmen bilgi kağıdı geldi ve bununla oy kullandık. Hala bu kağıtlar elimde." diyor.

Boş konut olarak görünüyor
Dün itibariyle bazı paylaşımlar üzerine kardeşinin seçmen kaydının silindiğini öğrendiğini belirten Uysal, "Daha sonra baktığımızda hiçbirimizin ne seçmen kaydında ne de ikametgah kaydında olmadığımızı görmüş oldum." ifadeleriyle şaşkınlığını dile getirdi. İlçe Nüfus Müdürlüğü giderek, kendisi ve aile fertleri için işlem yaptırdığını belirten Uysal, "Bu durumu sistemsel bir hata olabilir diye düşünerek farklı yerlerden de teyit ettim. Nüfus müdürlüğüne gittim ve kaydımızın görülmediğini gördüm. Boş konut olarak görüldüğü söylendi. Neden silinmiş, nasıl silinmiş gibi sorularıma cevap alamadım. Benim kayıt işlemim tekrar yapıldı." dedi.

Su faturasını bahane etmişler
Nüfus Müdürlüğü'yle yaptığı görüşmeler sonucu kaydının silinmesinin nedenini de öğrendiğini belirten Uysal, “Nüfus Müdürlüğü ile mail alışverişi yaptık. Gerekli inceleme yapılacak dediler. Ankara'dan Şerife Hanım bana ulaştı. Telefonla bilgi vermek istediğini söyledi. Sizin adresinizin silinme sebebi bir vatandaşın bir su faturasıyla başvuru yaparak burada ben oturuyorum demesi dediler. Madem böyle bir durum var bu adreste o kişinin kayıtlı olması lazım ancak ilçe nüfus müdürlüğünde bu adres boş olarak görünüyor. Bunun bir hata olduğunu söylediler düzelteceklerini söylediler. Bunun basit bir yanlışlık olmadığını belirttim. O kişinin kim olduğunu söylemediler. Sahte bir faturayla da başvurmuş olabilirler” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.