Adaya değil CHP’ye baktılar

Adaya değil CHP’ye baktılar
CHP’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi aday gösterilmeyince partilerinden istifa edip, başka partilerden ya da bağımsız olarak seçime giren adaylardan sadece 2’si kazandı.

Kırklareli Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmeyince bağımsız olarak yeniden aday olan Mehmet Siyam Kesimoğlu ile Kemer’de DSP’den aday olan Necati Topaloğlu, resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanı oldu.

Toprak, 0.81 oy aldı
31 Mart yerel seçimleri öncesi adaylık sürecinde CHP'den aday gösterilmeyen bazı isimler, başka partilerin yolunu tuttu. İstanbul Şişli'de adaylık bekleyen Mustafa Sarıgül ile Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, aday gösterilmeyince partilerinden istifa edip DSP'ye geçerek aday oldu. Eski bir CHP'li olan Celal Doğan da üç dönem belediye başkanlığı yaptığı Gaziantep'te Millet İttifakı tarafından aday gösterilmeyince, DSP'den seçime girme kararı aldı. Şişli’de DSP’nin adayı Mustafa Sarıgül yüzde 28.08’de kalırken, oyların yüzde 48.28’ini alan CHP adayı Muammer Keskin ise belediye başkanı oldu. Partisinde istifa edip DSP’nin Avcılar adayı olan mevcut başkan Handan Toprak Benli ise oyların ancak yüzde 0.81’ni alabildi. Burada da CHP adayı Turan Hançerli, oyların yüzde 52.11’ni alıp, yeni başkan oldu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.