Adayların özgüvenine hayranım: Siyaseti kolay sanıyorlar

Adayların özgüvenine hayranım: Siyaseti kolay sanıyorlar
2004-2009 yılları arasında Gürpınar Belde Belediyesi'nde meclis üyeliği yapan Emrullah Köfte'nin sahibi Haydar Arslan'la hem ekonomiyi hem de yaklaşan yerel seçimleri konuştuk. Seçimler için ortaya çıkan belediye başkan aday adaylarının özgüvenine hayran kaldığını anlatan Arslan, “Siyaseti kolay bir şey sanıyorlar. Bir kere imardan anlar mısın, plan mevduatı bilir misin, ufkun ne kadar açık?” diye sordu.

Beylikdüzü Gürpınar'da otuz yıldır esnaflık yapan ve siyasi geçmişi bulunan Emrullah Köfte'nin sahibi Haydar Arslan'la piyasaları ve yaklaşan yerel seçimleri konuşma fırsatı bulduk. Bölgedeki geçmişi ve siyasetteki tecrübesiyle bilinen Arslan, Beylikdüzü'ndeki esnafların genel durumunu ve yaklaşan seçimler öncesi ortaya çıkabilecek ihtimalleri anlattı.

Boşuna marka olmadı
Türkiye'deki ekonomik krizin Beylikdüzü'ndeki yansıması hakkında değerlendirmelerde bulunan Arslan, “Küresel ekonomik krizin ülkemizdeki yansımasını biz esnaflar da yaşıyoruz. Şuna inanıyorum ki kalitesini bozmayan esnaflar bu krizi atlatacaklardır. Esnaf olarak fırsatçılık yapmıyoruz, fiyatlarımızı arttırmıyoruz. Kalitemizi bozmadan az kazanaraktan yolumuza devam ediyoruz. Emrullah Köfte olarak olarak 30 yıldır bölgedeyiz. Ürün kalitesi ve hizmet anlayışımız hiç değişmediği için müşteri kitlemiz de her geçen gün daha da artmaktadır. Bu anlayış da bizi bölgede köfte konusunda marka haline getirmiştir” dedi.

MHP oylarına dikkat
2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde, Beylikdüzü'nde kilit rol oynayacak olan MHP gerçeğine de dikkat çeken Arslan, “Uzun süre Beylikdüzü'nde hem ikamet edip hem de esnaflık yaptığım için ister istemez siyasetin içinde buluyorum kendimi. Burayı tanıyan biri olarak söylüyorum; MHP gerçeğini gözardı etmemeliyiz. Bölgede ciddi bir potansiyel var ve bu seçmen kitlesinden de oy alınabilir. AK Parti bu kriterleri taşıyan bir aday belirlediğinde 2019'da Beylikdüzü'nde güzel bir seçim havası yaşanır” diye konuştu.

Siyaseti düşünmüyorum
2004-2009 yıllarında Gürpınar Belde Belediyesi'nde meclis üyeliği yapmış olan Arslan, yeni dönemde tekrar bir meclis üyeliği düşünüp düşünmediği şeklindeki sorumuza ise kesin bir dille; “istemiyorum” diyerek yanıt verdi. Her şeye rağmen açık bir kapıda bırakan Arslan şu ifadeleri kullandı; “30 yıldır Beylikdüzü Gürpınar'da yaşadım. Gençlik yıllarım, üniversite yıllarım burada geçti. Tabir-i caaizse bu bölgede doydum, geçindim. Hal böyle olunca bölgeye de faydalı olmak isterim. Tabii ki iyi bir oluşumun içinde ve etkili olabileceğim bir konumda olmak isterim. Beni bir yerlerde görmek isteyen seçmenime faydalı olabilmeliyim. Sorumluluk alanımdaki olumsuzluklara çözüm bulmalıyım. Belediye meclis salonunda koltuk doldurmak için ya da mecliste el kaldırıp indirmek için siyasetin içine girmek istemem.”

Belediyecilik kolay iş değil
Belediye başkan aday adayları ve meclis üyesi aday adaylarının belediyeciliği çok kolay zannetiğni de anlatan Arslan, “Şunu söylemeden geçemeyeceğim; birçoklarının özgüvenine hayranım. 300 bin kişinin yaşadığı metropol bir yerleşim yerinde burayı yönetmeye talipsiniz. Belediyede onlarca müdürlük, binlerce çalışan insan var. Olaya ne kadar vakıfsınız? İmar mevduatı, plan tadilatı, binlik, beşlik planlar veya benzer uygulamaları bilir misiniz? Ne kadar ileri görüşlüsünüz, ne kadar ufkunuz açık? Meclis üyeliği yaptığım yıllarda Gürpınar Belde Belediyesi iken Beykent'ten aşağıya Kavaklı yoluna doğru 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş 40 metre yol açmıştık. O yıllarda çok tepki görmüştü. Ufak bir beldeye böyle büyük yol mu açılır demişlerdi. Bu ne masraf diyenler vardı. Bugün baktığımızda Gürpınar, Yakuplu, Beylikdüzü 3 belde birleşip bir ilçe belediye oldu ve bu açılan yol Beylikdüzü'nün ana artellerinden biri haline geldi. Acaba şöyle mi düşünüyorlar; Belediye Başkanı ya da meclis üyesi olayım belediyedeki teknik bilgilere sahip olan müdürlerle elamanlarla iş yapayım o kadar kolay değil” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.