AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkanı Adayı Mevlüt Uysal kimdir

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkanı Adayı Mevlüt Uysal kimdir
AK Parti'nin Büyükçekmece Belediye Başkanı Adayı Mevlüt Uysal oldu. Peki Mevlüt Uysal kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Siyasi kariyeri haberimizde.

Uzun süredir ilçeden mi yoska dışarıdan biri mi tartışmalarının yaşandığı Büyükçekmece'de Ak Parti'nin adayı belli oldu. Buna göre şu anda  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mevlüt Uysal partisi için 31 Mart'ta ter dökecek. Siyasi kariyerinin son dönemlerini belediyecilikle geçiren Uysal, çeyrek asırdır başkanlık koltuğunda Dr. Hasan Akgün'ün karşısındaki en önemli rakip olacak. Peki Mevlüt Uysal kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

Mevlüt Uysal kimdir?
Mevlüt Uysal 1966 senesinde Antalya'da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini memleketinde tamamlayan Mevlüt Uysal, 1988 senesinde de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından bir süre avukatlık yaptı. 2001 senesinde Adalet ve Kalkınma Partisi Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı olarak siyasi kariyerine başlayan Uysal, 29 Mart 2009 tarihinde Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine yapılan yerel seçimlerde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı oldu. 103 bin 111 seçmenin 39 bin 072’sinden oy alarak "Başakşehir Belediye Başkanı" seçildi. 2014 yerel seçimlerinde tekrar Adalet ve Kalkınma Partisi'nden aday olan Uysal, ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanı oldu. 28.09.2017 tarihinde, Ak Parti'nin İBB başkan adayı olduğu açıklandı. Evlidir. Eşinin ismi Hatice Uysal'dır.

ak parti istanbul adayları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.