AK Parti Esenyurt Belediye Başkanı Adayı Azmi EKinci kimdir

AK Parti Esenyurt Belediye Başkanı Adayı Azmi EKinci kimdir
AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerindeki Esenyurt Belediye Başkanı adayı Azmi Ekinci oldu. Uzun süredir AK Parti iktidarında olan ilçede Azmi Ekinci hakkındaki bilgiler araştırılıyor. Peki Azmi Ekinci kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Necmi Kadıoğlu'nun sağlık sorunları sebebiyle birlikte göreve gelen Ali Murat Alatepe'nin yönettiği Esenyurt'ta AK Parti'nin adayı Azmi Ekinci oldu. İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden biri olan Esenyurt'ta Azmi Ekinci hakkındaki bilgiler merak edilerek araştırılıyor. Milletvekilliği de yapan Ekinci'nin siyasi kariyeri ve hakkındaki detaylar haberimizde.

Azmi Ekinci kimdir?
1 Eylül 1968'de Malatya'da doğdu. Baba adı Şemsettin, anne adı Hanım'dır. Elektrik Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Siyasi hayatına Ümraniye'de AK PARTİ Meclis Üyesi Adayı olarak başladı. Ümraniye'de AK PARTİ İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. 2008 yılında AK PARTİ Sancaktepe Kurucu İlçe Başkanı olarak atandı. Malatyalı İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Malatya İmam Hatip Mezunları İstanbul Derneğinde Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ile Dışişleri Komisyonu Üyesidir. Türkiye - Malta Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanıdır. Kürtçe, Arapça ve İngilizce bilen Ekinci, evli ve 4 çocuk babasıdır.

ak parti istanbul adayları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.