AK Parti Güngören Belediye Başkanı Adayı Fatih Özçiçek kimdir?

AK Parti Güngören Belediye Başkanı Adayı Fatih Özçiçek kimdir?
AK Parti Güngören Belediye Başkanlığı için Fatih Özçiçek aday oldu. Hakkındaki bilgiler merak ediliyor. Peki Fatih Özçiçek kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Güngören'de Şakir Yücel Karaman dönemi sona erdi. Uzun süredir ilçenin belediye başkanı olan Karaman'ın yerine Fatih Özçiçek aday. Bu gelişmeler ışığında Fatih Özçiçek'in kim olduğu, bugüne kadar neler yaptığı, siyasi kariyeri ve birçok bilgi merak edilerek araştırılıyor. Peki Fatih Özçiçek kimdir? İşte adayın özgeçmişi...

Fatih Özçiçek kimdir?
Fatih Özçiçek 1979 yılında Trabzon’da doğdu. İlköğrenimini Güngören Haznedar Abdi İpekçi İlköğretim Okulu’nda, orta ve lise öğrenimini ise Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans eğitimi aldı. Yüksek lisans eğitimini İşletme alanında tamamladıktan sonra doktora eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde devam etmektedir.

1999 yılında profesyonel çalışma hayatına özel bir firmanın finans departmanında başlayan Özçiçek, 2003-2004 yıllarında İBB Ağaç A.Ş.’nin finans bölümünde devam etti. 2004 yılından 2009 yılına kadar da Güngören Belediyesi iktisadi işletmesi Altyapı A.Ş.’de Genel Müdürlük görevini yerine getirdi. Birçok STK’da yöneticilik ve üyelik görevlerinde bulunmuş olan Özçiçek, lise yıllarından itibaren Milli Gençlik Vakfı bünyesinde yer aldı. Bunun yanı sıra İlim Yayma Cemiyeti İstanbul Şubesi İstişare Kurulu Üyeliği, Zeytinburnu İ.H.L. Mezunları Derneği (ZİHMENDER) Üyeliği, TÜGVA Güngören İstişare Kurulu Üyeliği bulunan Özçiçek, Güngören Belediyespor As Başkanlığı görevinde de bulunmuştur.

fatih özçiçek

1988 yılından beri ikamet ettiği Güngören’de siyasete atılan Özçiçek, sırasıyla Refah Partisi ve Fazilet Partisi bünyesinde aktif görevlerde bulunmuştur.

2001 yılında Ak Parti’nin kuruluşuyla Güngören Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenmiş, akabinde Kurucu İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirilmiştir.

2001–2007 yılları arasında İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini vatani görevinin başladığı Aralık 2007 tarihine kadar 6 yıl boyunca sürdürmüştür.

2009 yılındaki yerel seçimlerinde Güngören Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Özçiçek, Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir.

2014 Yerel Seçimleri’nde de tekrar Meclis Üyesi seçilen Özçiçek’in Başkan Yardımcılığı görevi hâlen devam etmektedir.

2019 Yerel Seçimleri’nde Ak Parti Güngören Belediye Başkan Aday Adayıdır.

İngilizce ve Arapça bilen Özçiçek evli ve bir çocuk babasıdır.

ak parti istanbul adayları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.