AK Parti Pendik Belediye Başkanı Adayı Ahmet Cin kimdir? Kaç yaşında nereli

AK Parti Pendik Belediye Başkanı Adayı Ahmet Cin kimdir? Kaç yaşında nereli
AK Parti'nin Pendik Belediye Başkanı Adayı Ahmet Cin kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir? gibi sorular sorularak yeni aday tanınmak isteniyor. Tüm cevapları burada.

31 Mart seçimleri ile birlikte Pendik'teki iktidarını sürdürmek isteyen AK Parti kritik bir ismi aday gösterdi. İl teşiklatının yanısıra Pendik Belediyesi'nde başkan yardımcılığı görevi de üstlenen Ahmet Cin aday gösterildi. Peki Ahmet Cin kimdir? Daha önce farklı partilerde de görev yapan ve iş dünyasının da yakından tanıdığu bir kişi olan Ahmet Cin kimdir? Nerede oturmaktadır ve nerelidir.

Ahmet Cin kimdir?
Ahmet Cin Sakarya’da doğmuştur. İlkokulu Sakarya’da, ortaöğrenimini İstanbul Pendik’te tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitiren Ahmet Cin, askerlik hizmetini Amasya’da yapmıştır.Pendik’te mühendislik plastikleri imalat ve ihracatı yapan şirketi ile sanayi sektöründe hizmet vermekte olan Cin, aynı zamanda Mali Müşavir’dir. Siyasete, Refah Partisi Pendik İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlamış, Fazilet Partisi Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı yapmıştır. 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi’nden Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Cin, bu dönemde, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. AK PARTİ İstanbul 1. Bölge Teşkilatından sorumlu İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptıktan sonra, Halkla İlişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevine atanan Cin, halen bu görevini sürdürmektedir.Pendikspor Kulübü Başkanlığı yapmış, Pendik’teki işadamları ve sanayicilerin bünyesinde yer aldığı 2005 yılında kurulan Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (PESİAD) kurucu başkanlığını ve halen yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. 35 yılı aşkın süredir Pendik’te ikamet eden Cin, evli olup, 3 kız çocuğu babasıdır. 

ak parti istanbul adayları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum