Albatros'u yedirmeyiz

Albatros'u yedirmeyiz
Büyükçekmece'de konuşan AK Parti İBB Adayı Binali Yıldırım, ilçenin en büyük sorununun Albatros olduğunu belirterek, "Orayı yedirmeyiz. Hiç heveslenmesinler. Burası Millet Parkı olacak. Hayırlı uğurlu olsun. Öyle yüksek rantla yüksek emsalle binalar falan yok" ifadelerini kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal Büyükçekmece’de birlikte seçim çalışmasına katıldı.

İlk program sabah saatlerinde AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı önünde düzenlendi. Partililer tarafından karşılanan Yıldırım ve Uysal’a AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ile MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın da eşlik etti.

Durmak yok yola devam
Burada partililere seslenen Binali Yıldırım, Büyükçekmece'nin İstanbul'un en kadim ilçelerinden biri olduğunun altını çizerek, "Büyükçekmece'nin tarihi milattan önce 8. yüzyıla kadar gidiyor. Büyükçekmece'de Mimar Sinan'ın en önemli süsü var. Büyükçekmece Köprüsü, Mimar Sinan'ın inşa ettiği en uzun köprü. Büyükçekmece'nin potansiyeli büyük bir gölü ve bir dönem beyaz kumrularıyla meşhur bir sahili var. Güzel, üreten bir ilçemiz" diye konuştu. Büyükçekmece’nin meşhur Albatros Parkı sorunu olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Orayı yedirmeyiz. Hiç heveslenmesinler. Burası Millet Parkı olacak. Hayırlı uğurlu olsun. Öyle yüksek rantla yüksek emsalle binalar falan yok. Gençlerimize kültür merkezi açacağız. Anne ve babaların çocuklarını emin ellere bırakacakları kreşler yapacağız. İşimiz çok. Durmak yok yola devam. 26 gün var. Gece gündüz demeden gönüllere gireceğiz" ifadelerini kullandı.


Metro ve metrobüs hayırlı olsun
Binali Yıldırım, Büyükçekmece'ye metrobüs ve metro sözü vererek, "İnşallah Mevlüt Başkan, bunu da yapacak. TÜYAP'tan bu yana uzatacak ve buraya metrobüsü getirecek. Yetmez! Büyükçekmece'ye metro da gelecek. Hayırlı uğurlu olsun. Büyükçekmece, güzel yeşil bir ilçemiz ama iki tane de yeşil koridor yapacağız. Kuzeydeki ormanlardan güneydeki maviliğe. Yeşil ile maviyi buluşturacağız. Sahil, pırıl pırıl olacak. Mavi bayraklı bir sahile Büyükçekmece'yi kavuşturacağız. Yapacağımız bu yeşil vadi ile beraber bir milyon 400 bin metrekare yeşil alanı ilave olarak Büyükçekmece'ye kazandırmış olacağız" dedi.


İstanbul'da Yıldırım Büyükçekmece'de Uysal
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal da yaptığı konuşmada İBB Başkanlığının 31 Mart’a kadar devam ettiğini belirterek, "İnşallah İstanbul’da mazbatayı Binali Başkanımız alacak ve biz de hep beraber devir teslim yapacağız" dedi.

Bir talebim var” diyerek konuşmasına devam eden Uysal, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Binali Yıldırım’a devir teslim yapıp inşallah Büyükçekmece’yi de biz devir teslim alacağız. Büyükçekmece’nin, bölgenin kaderini değiştirmeyi hep beraber, omuz omuza çalışmayla yapacağız. 31 Mart akşamı Büyükşehir’de Binali Yıldırım Büyükçekmece’de ise Mevlüt Uysal diyeceğiz" ifadelerini kullandı. Binali Yıldırım ve Mevlüt Uysal daha sonra esnaf ziyareti ve MHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığını ziyaret etmek için AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’ndan birlikte ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.