Asla değişmeyeceğiz

Asla değişmeyeceğiz
Şişli'de konuşan Ekrem İmamoğlu, "Kalan 23 gün içerisinde temel duruşumuzu asla değiştirmeyeceğiz. Onlar diyor ya, 'Kızıyor, değişti'. Biz, asla değişmedik, değişmeyeceğiz.Yol arkadaşlığı yapacağız. Yolumuz 23 Haziran'a kadar değil" dedi

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul eski meclis üyeleri ile Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Şişli Belediye Başkanı muammer Keskin'in eşlik ettiği İmamoğlu, salona girişinde ayakta alkışlandı. Etkinlikte ilk konuşmayı CHP eski grup başkanvekillerinde Ertuğrul Gülsever yaptı.

Ya adam gibi sarıl ya da...
"Farklı tecrübelerle bir aradayız. Burada bulunan deneyim, bizim gücümüzü gösterir" diyerek konuşmasına başlayan İmamoğlu, "Hiçbir deneyimi yok sayacak kadar cahil birisi değilim. Her birinizin deneyimi benim için çok önemli. Deneyimlerinizden yararlanmak için özel bir çaba göstereceğim. Tevazuu, insanlarla buluşabilmeyi, konuşabilmeyi ilke edinmiş, bunun toplumsal barışa katkısı olduğunu bilen birisiyim. Şöyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Bir mevki sahibi olduğunda, mevzi ele geçirdiğinde başkalaşan, kibir dolu, en yakın arkadaşınız olabilir, bugüne kadar çay kahve içtiğiniz biri olabilir. O mevziyi ele geçirdiğinde aman Allah'ım. Benim arkadaşlarım oldu, sarılması değişti. Daha düne kadar kucaklaşıyorduk. Kol bükülmez bir mesafede, araya mesafe koyuyor. Bir resmi törende dedim ki birine, 'Ya adam gibi sarıl ya da elini uzatma kardeşim. Sizi bir kalıba mı sokuyorlar? Rakip siyasi partinin yöneticisiyle selamlaşma, onunla tokalaşma mı diyorlar? Üstten bak mı diyorlar?' Nasıl bir eğitim alıyorsunuz. Yüzlerine söyledim. Bizim bulunduğumuz siyasi ahlak, yeriniz, makamınız ne olursa olsun, 'Asla değişme' der. 'Neysen osun' der. Siyaseten, eğer bir kademe yükselmişsen, benim ruhumda bana hissettirdiği şey, aman daha fazla tevazu sahibi ol. Daha fazla eğil ki insanlar adam görsün. Kendi namıma söylemiyorum" dedi.

Yol arkadaşlığı yapacağız"
Normal çalışmanızın dışında, 'Acaba eksik mi yapıyorum, eksik mi kalıyorum, daha fazla ne yapabilirim' noktasında kendinizi vazifelendirin" tavsiyesinde bulunan İmamoğlu, "Talimat bekleyecek, bir başkasına, 'Ben ne yapayım' diyecek insanlar değilsiniz. Tecrübeleriniz yüksek. 16 milyon insanın hepsi bir şeyler yapmak zorunda. Çünkü ben de sizi temsil ediyorum. Her biriniz Ekrem İmamoğlu'sunuz, ben de sizlerim. Bu şekilde yürüyoruz. Böyle bir yol arkadaşlığı. Çok uzun bir vaktimiz yok. Kalan 23 gün içerisinde temel duruşumuzu asla değiştirmeyeceğiz. Onlar diyor ya, 'Kızıyor, değişti'. Biz, asla değişmedik, değişmeyeceğiz. Tevazuyla, herkese eşit gözle bakan, hiç kimseyi yadırgamayan, uzaklaştırmayan, konuşan, anlatan… Yol arkadaşlığı yapacağız. Yolumuz 23 Haziran'a kadar değil" ifadelerini kullandı.

Kendi çocuklarına baksın
Rakibi Binali Yıldırım'ın "Yönetime gelseler bile İstanbul'u yönetecek kadroları yok" eleştirisine cevap veren İmamoğlu, "Siz ne diyorsunuz ya? 81 milyon insanda ne cevherler var. Partinin içindeki insanları bırak, 81 milyonun insanın içinde burada bulunan hanımefendiler, beyler, ben kendi çocuğuma baktığımda, bizim onlara yetmek konusunda ne kadar sıkıntılı olduğumuzu hissediyorum. O lafı eden sayın Yıldırım'a tavsiyem, önce kendi çocuklarına baksın. Ondan bile aciz bence. 81 milyon insan içinde çok kıymetli kadrolar var. Liyakate değer vermeyen ve yıllarca sadece bir kişinin iki dudağının arasından talimat alanların ne yazık ki zihni köreliyor. Toplumu göremiyor. Biz, toplumun tamamından yararlanmak için yönetime talibim. Biz bu kafayla bu yapıyla göreceksiniz millet nasıl ayağa kalkacak. Ekonomide, eğitimde... Millet devleti hatırlayacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.