Avcılar'a 'Bayram' geliyor

Avcılar'a 'Bayram' geliyor
CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Bayram Acar, Avcılar'ın daha iyi yönetilmesi ve ilçe halkının daha mutlu bir kentte yaşaması için belediye başkanlığına talip olduğunu söyledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Acar, “Belediye başkanı olmam halinde makam arabası kullanmayacağım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Bayram Acar, Ezo Restoran'da düzenlediği kahvaltılı toplantıyla birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Avcılar'da 12 yıl boyunca CHP İlçe Başkanlığı'da yapan Acar, siyasetteki tecrübesini yerel yönetimde kullanmak ve belediye başkanı olarak halka hizmet etmek istediği için aday olduğunu açıkladı. Avcılar'ın daha iyi yönetilmesi ve halkın yaşadığı kentte daha mutlu olabilmesi için yola çıktığını anlatan Acar, “Avcılar'a bayram geliyor sloganımızla birlikte biz bir amaç uğruna mücadele vermeye başladık. Bu doğrultuda umuyorum ki önce aday daha sonra da belediye başkanı olarak ilçemize hizmet edeceğim” dedi.

Makam arabası kullanmayacak
Belediye başkanı olması halinde Avcılar sınırları içerisinde belirli bir yaşam standardı oluşturacağını anlatan Acar, “Makam arabası kullanmayacağım. Hele hele eskort filan hiç kullanmayacağım. Korumam da olmayacak. Benim korumam zaten Avcılar halkının kendisi olacak. Belediyeden evime, evimden belediyeme de yürüyerek gidip geleceğim” ifadelerini kullandı. 

Çözülmeyecek sorun yok
Avcılar'ın sorunları olduğunu fakat bunların çözülemeyecek sorunlar olmadığını da kaydeden Acar, “Belediyenin kaynaklarını halka yönlendirebilirsek her türlü sorunu aşarız. Borcu da kapatırız, sorunları da çözeriz” dedi. Başkan olması halinde Avcılar'da yaşamayı sürdüreceğini de anlatan Acar, “Hatta belediye başkan yardımcılarımızda burada olacak. Belediyedeki müdürlerimizin de Avcılarlı olmasını sağlayacağım. Yani Avcılar'ı, Avcılarlılar yönetsin istiyorum. Avcılar'ı şayet bizim kendi insanımız yönetirse halka karşı sorumluluğu artar. Bir sorumsuzluk yaparsa halkın yüzüne bakamaz. Bir nevi bir otokontrol yapacağız” diye konuştu.

İşe göre adam çalıştıracağız
Belediye başkanı olması halinde hiçbir belediye çalışanını işten çıkarmayacağını da vurgulayan Acar, “Fakat adama göre iş değil, işe göre adam çalıştıracağız. Kimin ne iş yaptığını bileceğim. İsrafları önleyeceğiz. Makam arabası ben nasıl kullanmayacaksam, yardımcılarım ve müdürlerimiz de kullanmayacak. İşe oradan başlayacağız” dedi.

Yeşilin kıymetini biliyorum
Avcılar'ın bazı mahallelerinde çocukların oyun oynayabileceği, nefes alabileceği bir yer olmadığını da ifade eden Acar, “Avcılar'ımızın aslında yeşili bol. Ama değerlendirilmiyor. Yeşilkent ve Firüzköy'ün Küçükçekmece Gölü'ne bakan kısmına bakın. Yine Ambarlı'da çok büyük yeşil arazilerimiz var. Onlarla ilgili kafamda şu var; hobi bahçeleri yapacağız. İmara kapalı olan bu yeşil alanların sahibi bile olsa sahibinden kiralayıp hobi bahçeleri yaratacağız. İnsanların haftasonu değerli bir vakit geçirebileceği güzel bir ortam oluşturmak istiyorum.

Mahalleleri önemseyeceğiz
Hizmetlerini hayata geçirirken her mahalleyle koordineli çalışacağını da belirten Acar, “Muhtarlarımızla sürekli iletişimde olacağız. Mahallelere temsilciler yollayacağız. Onlar orada vatandaşın sorununu bilecek. Kimin neye ihtiyaç duyduğunu bilecek. Muhtarlarımızla  yedi yirmi dört iletişim halinde olacak. Yine her mahallede kreşler oluşturmayı düşünüyoruz. Böylece hem kadınlarımız hem de çocuklarımız rahatlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Ortak aklı kullanacağız
Avcılar'da kentsel dönüşümle ilgili 1999 depreminden bu yana ciddi bir çalışma yapılmadığının da altını çizen Acar, “Bununla ilgili mimarlar odası ile şehir plancıları ile iştişare ederek ilçemizde kentsel dönüşümü gerçekleştirmekten yanayım. Ortak akılla Avcılar'ı dönüştürmekten ve yaşanabilir bir ilçe oluşturmaktan yanayım. Tek akılla yapılan şeylerin doğru olmadığını görüyoruz. O yüzden liyakat sahibi insanlarla belediyeciliği yapmak istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.