Avcılar için yola çıktım

Avcılar için yola çıktım
CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Kaya, Emirhan Palace Otel’de gerçekleştirdiği adaylık açıklamasıyla, Avcılar için yola çıktığını söyledi. Kaya, “Avcılar’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Kaya, Avcılar'ı daha ileri taşımak ve Avcılar halkına ayrıcalıklı bir kentte yaşam sunmak için aday adayı olduğunu açıkladı. Emirhan Palace Otel'de gerçekleşen adaylık açıklamasında konuşan Kaya, Avcılar'daki CHP'nin varlığının devam etmesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li bir belediye olması için mücadele vereckelerini anlattı. 

Denizköşkler'de oturuyordum
Kendisinin Avcılar'da çok uzun yıllardan beri ikamet ettiğini anlatan Kaya, “Avcılar koca bir kent. Son nüfus sayımına göre 435 bin kişinin yaşadığı ama üniversiteleri olan bir kent. Ben buraya ilçe değil kent diyorum. Gelişim Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi öğrencileriyle birlikte ki bunların sayıları 45 bin. Onlarla birlikte 500 binin üzerinde insan yaşıyor. 1984'te Avcılar'a geldiğimizde, Denizköşkler Mahallesi'nde bir evimiz vardı. Eniştem arabayla bize gelirken çamura batmıştı. Yani yollar çamurluydu çok gelişmemişti ama şirin bir ilçeydi. Bence İstanbul'un en güzel ilçesidir. Bir tarafı deniz bir tarafı göl” dedi.

İstanbul'un en güzel ilçesi
Avcılar'ın İstanbul'un en güzel ilçesi olmaya aday olduğunun da altını çizen Kaya, “İstanbul'un en güzel yerlerinden bir tanesi. Maalesef 1999'da bir deprem oldu. O depremi ben de ailemle birlikte yaşadım. O deprem Avcılar üzerinden silindir gibi geçti. Ama çok şükür ki Avcılar toparlandı ve gelişmeye devam ediyor. Avcılar dimdik ayakta ve dimdik ayakta durmaya devam edecek. İstanbul'un en güzel ilçesi olmaya adaydır Avcılar” şeklinde konuştu.

CHP bürokratıyım
Cumhuriyet Halk Partili olmaktan onur duyduğunu da anlatan Kaya, yerel yönetimlerdeki deneyimlerinden de söz ederek şöyle konuştu; “Şimdi benim kim olduğumu herkes biliyor. Ben bir CHP ve belediye bürokratıyım. Nereye gel dedilerse oraya gittim. Şurada bir eksik var dediler gittim. O eksiklikleri kapatmaya çalıştım. Uluslararası bir yaşam var. İstanbul'un dışında çok kent var. Belediyeciler nasıl insandır? Kaldırımlara bakar, sokaklara bak, parklara bakar, insanların yaşadığı yerlere bakar. Çünkü belediyecinin gönlünde hizmet vardır. Çok şükür ben bu tadı yaşadım. Bir park yapacaksınız ve insanları orada otururken gördüğünüz de bu parkı ben yaptım dersiniz. Bundan büyük bir mutluluk yok.”

Avcılarlıları korumalıyız
Belediyelerin en büyük işlevinin ilçe halkına hizmet ve ilçe halkının çıkarlarını korumak olduğunun da altını çizen Erdal Kaya, “Beykoz'da eskiden belediye şube müdürlüğü yaptım. Türkiye'nin en genç belediye şube müdürüdüyüdüm. Aşağı yukarı halkın ne istediğini bilirim, talepleri bilirim. Türkiye'de bir kriz var. Tüketiciye sahip çıkmak lazım. Tarım bitti hayvancılık bitti. Eskiden Çorum'da yetişen birçok şey şu anda yetişmiyor mesela. Belediyeler olarak önce tüketiciyi korumak için elinden gelen her türlü imkanı yapmalı. Avcılar'da da bu olacak. Bunun olması gerekiyor” dedi.

Yapılamaz denilenleri yaptık
CHP'nin yapılamaz denen birçok şeyi yaptığını ve büyük işler başardığını anlatan Kaya, bunun kararlılıkla devam edeceğini de belirterek şu ifadeleri kullandı; “Avcılar'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz dediğimiz gibi İBB'de dalgalandıracağız. Neden derseniz; söylüyorlar metroyu biz yaptık, televizyon kulesini biz yaptık. Siz ne yaptınız diyorlar. Bak biz neyi yaptık biliyor musunuz? Metroyu ilk defa CHP'li başkan yaptı. 1992 yılında metroyu CHP'li belediye başlattı. Biz bunu başlattığımızda Türkiye'de metro yapmayı bilen müteahhitler yoktu. Yabancılar koca koca fiyat teklifleriyle geliyordu. Daha sonra yerli müteahhitler konsorsiyum yapmaya başladı. 6 şirket iş ortaklığı yaptı. 3 tanesi Taksim'den Osmanbey'e, 3 tanesi de Osmanbey'den, 4.Levent'e metro ihalesini alıp tünelleri kazdılar. O zaman Refah Partisi belediyeyi aldığı zaman tüneller hazırdı yani her şey hazırdı. Metroyu da Japonlardan 30 milyon dolar borç alarak yaptı o belediye. Sonuç olarak metroyu yaptık mı tünelleri kazdık mı evet. Şehir tramvayları yaptık mı evet. Mesela bugün yapılan Çamlıca'daki tv kulesi. O zamanlar inşaatı başlamıştı durdurdular. Yani çok iş yaptık gene yaparız. İBB'yi de CHP olarak alacağız ve İstanbul halkına da daha önce yaptığımız hizmetleri arttırarak devam ettireceğiz.”

Ben bu işe yıllarımı verdim
Belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiğini çok iyi bildiğini ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu her zaman en iyi şekilde analiz edebildiğini kaydeden Kaya, “Avcılar'ın bir deprem derdi var. Avcılar hala yeteri kadar depreme hazır bir yer değil. Çünkü belediyelerin kaynakları kıt ihtiyaçları sonsuz. O kıt kaynakları ihtiyaçlar arasında dağıttınız zaman bakıyorsunuz eyvah. Onun için iyi bütçeler yapmak gerekiyor. Bir kere bütçede denge olacak arkadaşlar. Bütçede denge yoksa ipin ucu kaçıyor. Bir de gelirler yetersiz ise gelirlerinizi arttırmaya bakacaksınız. Ben bu işe yıllarımı verdim. Belediyeler halka yüklenmeden bunu yapmalı. Emlak Vergisi'ni vs arttırarak halkın sırtından kaynak yaratmak olmaz. Doğru kaynaklar bulursanız yatırıma da para ayırabilirsiniz. Mesela Avrupa Birliği var. Üye değiliz ama AB'nin bir sürü destek kredisi var. Yeter ki iyi proje yapın diyorlar. Kültür Merkezi'ne vermezler, havuza vermezler. Ama deprem yönetimine verirler, erken uyarı sistemine verirler, başka neye verirler? Çevre için verirler. Bu konularda hibe kredisi veren bir sürü kuruluş var. Bunları değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Gençler Beylikdüzü'ne gitmeyecek
Avcılar'ın altyapısının çok zengin olduğunu ve kültürel anlamda da bundan istifade edilmesi gerektiğini anlatan Kaya, Avcılar'a yapılacak yeni yatırımlarla birlikte gençlerin ilçede vakit geçireceğini söyledi. Kaya, “Biz denizi ve gölü alabildiğine kullanma imkanı yapacağız. İnsanların oraya gitmesine imkan vereceğiz. Artık burada öyle işler yapacağız ki 45 bin öğrenci metrobüse binip Beylikdüzü'ne, Taksim'e gitmeyecek. Çünkü sosyal düzenlemelerimizle sahil ve denizi kullanıma açacağız. Bunu yapmak zorundayız ben bu detaylara inanıyorum” dedi.

Üniversitelileri önemseyelim
Avcılar'daki İstanbul Üniversitesi'nin varlığının çok özel olduğunu da anlatan Kaya, “Şimdi bir okul meselemiz de var. Bir sınıfta hala hangi çağdayız altmış, seksen tane öğrenci var. Özellikle E-5 karayolunun üst tarafındaki mahallerimizde. Buradaki velilerimiz çok yüklü servis paraları vererek çocuklarını başka okullara götürüyor. Artık belediyelerin bu yetkisi var. Bakanlık bunu yapamıyorsa biz yapacağız. Çocuklar bizim değerimiz. Onları okutmak lazım. Onların okuması için her şeyi yapmak lazım. Bunu yaparken her şeyi düşüneceğiz. Üniversitelerin istediği şeyler var. Onların biz neler olduğunu biliyoruz. Üniversitelerin kentin ekonomisine katılması lazım. Ekonomiler böyle büyür. Dinamik güçleri ekonominin içine sokar Avcılar'da tutarsanız onlar para harcamalarını sosyete semtleri diye adlandırılan Beyoğlu vs gibi ilçelerde gidip karşılarsa onların Avcılar'a katkıları olmuyor. Dolayısıyla onları Avcılar ekonomisinin içine katmamız lazım. Bir planlama meselemiz var” ifadelerini kullandı.

Güçlü bir ekibim var
Avcılar'daki imar sorunlarından da söz eden Kaya, bunları çözebilecek, makul ve somut adımlar atılmasını sağlayabilecek önemli bir ekibe sahip olduğunu da anlattı. Kaya, “Yeşilkent'in hali ortada kaç yıl oldu? AKP diyor ki; “Eğer bana oy verirseniz sizin bu meseleleri ben hallederim” diyor. Yeşilkent'in plan işlerinin halledilmemesi için hiçbir neden yok. Eğer dirayetli olup iyi bir plan yaparsanız şahısların menfaatlerine yönelik değil de halkın menfaatlerine yönelik planlar yaparsanız buna kimse hayır diyemez. Benim Akdeniz Üniversitesi'nden bir planlama grubum var. Çünkü planlanma işinin bir özelliği var. Yerel güçlere her iş yaptırılmaz. O yüzden bu işleri iyi isimlerle yapmak lazım. Biz buralara nasıl plan yapılması lazım neler verilmesi lazım bu konular hakkında epey bir planlama yaptık. Tabii Avcılar'ın bir başka sorunu daha var. Bir tane devlet hastanesi var. Gitmek zor. Bizim buradakiler iyi ulaşıyor da Tahtakale'deki vatandaş nasıl ulaşacak? Zaten Tahtakale ve Yeşilkent sakinleri Avcılar'a 1 saatte geliyor. Yahu bizim görevimiz değil mi Avcılar'ın merkezine onları getirmek bizim işimiz değil mi? Önce bunun yapılması lazım Eğer kaynakları iyi kullanıp beş yıllık planınızı iyi yaparsanız bunu başarırsınız” dedi.

Planlar 5 yıllık olmalı
Belediyecilikteki en önemli kıstasında halka yalan söylememek ve hayal satmamak olduğunu da vurgulayan Kaya, “Şimdi bana o kadar çok program geliyor ki istersem bunları yarın Avcılar halkına anlatırım. Derim ki 25 tane okul yapacağım veya deniz getireceğim vs. Ama hiçbir siyasetçinin tutamayacağı sözü vermemesi gerekiyor. Planlar 5 yıllık plana sığmalı. Bütçeye uygun olmalı. İşçi ücreti bu mu bu. Gelir giderler bu mu bu. Ne kaldı yatırımına şu şu kaldı. Şimdi bunu arttırırsan öbür taraftan da giderler de lüzumsuz harcamalarda bir tasarruf programı yaparsan daha çok yatırım yaparsın ama yapabileceğiniz yatırımlarda halka yapamayacağımız işlerin sözünü vermeyelim. Böylece halk da ne istediğini bilir. Bizim anlayışımız bu şekilde olacak” diye konuştu.

Çok güzel projelerimiz var
Avcılar için çok güzel projelerle yola çıktıklarını vurgulayan Kaya, “Temizlik sonra. Temizlik tabii ki halledilir. Sıkıntıları aşmanın çok basit yolları var. Bir tane transfer istasyonu çöp ayrıştırma istasyonu ilave edersiniz buraya böylece Avcılar'ın temizlik sorununu daha hızlı çözersiniz. Zaten aslolan işlerden biridir temizliktir. Bunlar belediyenin yapması gereken işler.  Bazı zorluklar çıkarılıyor. AKP'ye bağlı belediyeler İSPARK'tan asfalt alırken CHP'li belediyeler alamıyor. Bunun da yolu var. Biz bunu Beşiktaş'ta yaptık. Gidiyoruz Bağcılar'a şunu vermişsin bana da vereceksin diyoruz yoksa bunu basın yoluyla açıklarız diyeceksin. Bunun yanın da insani yaklaşımlarda var. Bütün işlerden çok fazla size bahsetmeyeceğiz. Zaten bütün işler kültür merkezleri, sağlık ocaklarının çoğaltılması gibi alabildiğine güzel bir programımız var. Partimizden onay çıkarsa bunları tek tek açıklayacağım” dedi.

Her şeyi halka soracağız
Avcılar'da yapılacak her şeyi halka danışarak yapacaklarını da anlatan Kaya, “Şimdi bu yatırım programı... Biz bunu yaparken şöyle diyoruz. Bir heyet topluyoruz o heyetin içine halkı da koyacağız. Diyoruz ki kardeşim bu sene yapacağımız yatırımlar bu. İhtiyaçları sıraya koyarak ilerleyeceğiz. Siz bunu onaylıyor musunz diyeceğiz onaylıyorsanız mesele yok.  Sadece halkın lehine olarak plan bütünlüğüne bakacağız. Planları düzenlemek gerekiyorsa ki düzenlemek gerekiyor bunları değiştirip düzenleyeceğiz. İşin doğrusu budur. Ama hiçbir şekilde kimseye özel planlar yapmayacağız” ifadelerini kullandı.

Erdal Kaya kimdir?
1951 Göle doğumlu olan Erdal Kaya, evli ve iki çocuk babasıdır. Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Kaya, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde “Türkiye’de katılımcı yönetim modeli olarak belediyecilik” konusu hakkında yüksek lisans yapmıştır. Kaya, geçmişinde; Bakırköy Belediye Şube Müdür Yardımcısı, Beykoz Belediye Şube Müdürü, Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı, İSKİ Teftiş Kontrol Kurulu Başkanı, İBB Hesap İşleri Daire Başkanı, İBB Şirketlerinden; İDO, İSTON, İSFALT, BELPA, BELPET Yönetim Kurulu Üyeliği, Dünya Ticaret Merkezi Denetçisi, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı ve Beşiktaş Belediyesi Şirketleri’nden BELTAŞ Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Kaya'nın ayrıca; “Belediyelerde Mali Yönetim” adıyla yayınlanmış bir eseri de mevcuttur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.