Avcılarlılar vefa aradı!

Avcılarlılar vefa aradı!
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın CHP'den istifa ederek DSP'ye geçmesi ilçede geniş yankı uyandırdı. Konuya ilişkin Damga'ya konuşan CHP Avcılar İlçe Başkanı Hasan Şeker, “Yaptığı doğru bir davranış değil. Hem ahlaki değil hem doğru değil” dedi. CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli ise 'vefa' vurgusu yaptı

Yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP'den istifa ederek DSP'ye katılan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, ilçedeki CHP'lilerden büyük eleştiriler aldı. İsmi DSP ile ilk defa anıldığında bu iddiaları yalanlayan 6 gün sonra ise resmen DSP'ye geçen Toprak'ın tavrını Damga olarak Avcılar'daki CHP'lilere sorduk. Konuya ilişkin gazetemizin sorularını yanıtlayan Avcılar Belediyesi eski Başkanı Mustafa Değirmenci net bir yorum yapmaktan kaçınırken, CHP Avcılar İlçe Başkanı Hasan Şeker ise Toprak'ı ahlaki olmamakla suçladı. CHP Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise dün ilçede katıldığı bir programda kendisinin en büyük özelliğinin vefa olduğunu söyleyerek, Toprak'a göndermede bulundu. Yine Avcılar'da CHP Belediye meclis üyesi olan Ali Ekber Çelik de sosyal medya hesabı üzerinden Toprak'ı sert bir dille eleştiren isimler arasında yer aldı.

Deli divane olmuş
CHP'den ayrılarak DSP'ye geçen Toprak'a en sert eleştiriyi sosyal medya hesabı üzerinden CHP Belediye Meclis üyesi Ali Ekber Çelik yaptı. Daha önce Toprak'a karşı muhalif tavrıyla bilinen ve bu sebeple parti içerisinde disipline sevk edilen Çelik, Toprak'ın koltuk uğruna deli divane olduğunu söyledi. Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Brütüs, hain, ihanetçi, daha neler neler dediler tüm trolleriyle saldırıya geçtiler tam dört defa disipline gönderdiler evimi arabamı soyup şahsımı tam 15 kişi ile darp ettiler. İşyerlerimin faliyetine baskılarla son verdiler. Can arkadaşımı strese maruz bırakarak dünyadan ahirete gönderdiler. Zorlandık, direndik bütün disiplin süreçlerinden aklandık inandık hak hukuk adalet bir gün yerini bulacak diye. Şimdi altı okun altında rant peşinde koşan değil hak peşinde partili yoldaşlarımla mücadeleme iktidar bayrağını dikinceye kadar devam edeceğim. Bugün eşleri ve genç prensleriyle Avcılar halkını soyanlar soyduranlar koltuk sevdası ile partisinden istifa ederek deli divane olmuş kendilerine yer arıyorlar. Şahsım olarak koltuklardan değil halktan gücümü alarak bu daha başlangıç mücadeleye devam diyorum.”

Truva atı
Bir dönem CHP'de İlçe Başkan yardımcılığı yapan ve son ilçe başkanlığı seçimlerinde de Erhan Bozan'a rakip olan Erdal Nas da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Handan Toprak'a 'truva atı' benzetmesi yaptı. Nas açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Avcılar'da Truva At'ı olarak Handan Toprak görev almıştır. DSP'de siyaset yapıp aday olanlara saygım var. Ama CHP'den Aday adayı müracaatı yapıp, aday olmayınca başka partilerden ve yoğunluklu DSP'den aday olanlara asla saygı duymuyorum, bu toplumda saygı duymayacaktır. Bu parti (CHP) sizleri Belediye Başkan'ı yaparak onurlandırdı. Bu koltuklar size babanızdan miras kalmadı. Siz aday olduğunuzda sizden önceki Belediye Başkan'ları istifa edip başka partilerin aday olmadılar. CHP'de Belediye Başkanlığı, İl Başkanlığı, İlçe Başkanlığı, Yöneticilik, Belediye Meclis üyeliği yapan herkesin koşulsuz ve beklentisiz Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve adaylarına destek vermesi gerekir. Sizlere rağmen bu seçimlerden başarı ile çıkacağız.

Değirmenci sessiz kaldı
Konuya ilişkin Damga'ya konuşan Avcılar Belediyesi eski Başkanı Mustafa Değirmenci ise iddialar karşısında sessiz kaldı. Kendisinin de DSP ile isminin anıldığını anımsattığımız Değirmenci, “Şu süreçte söylenebilecek çok fazla bir şey yok. Bekleyip hep birlikte neler olacağını göreceğiz. Ben bu konuda şu an çok bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

Telefonlarımıza çıkmadı
CHP İlçe Başkanı Hasan Şeker de Damga'ya yaptığı açıklamada Toprak'a ulaşamadıklarını söyledi. Şeker, “Başkanla dün görüşme girişiminde bulundum ama sonuç alamadım. Biz de basından öğrendik. Kendisinden dinlemek istedik ama maalesef telefonlarımıza çıkmadı. Doğru bir davranış değil. Hem ahlaki değil hem doğru değil” dedi. Toprak’ın DSP kararının sandıktaki etkisini de yorumlayan Şeker,  “Bize seçimi kaybedecek noktada bir kayma olması imkansız. Avcılar'ın nitelikli bir seçmeni var. O açıdan da ben çok bir değişiklik olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Vatandaş çekimser
Konuyla ilgili Avcılar Marmara Caddesi'nde Damga'nın sorularını yanıtlayan vatandaşlarsa çekimser yorumlarda bulundu. Avcılar'da 30 yıllık esnaf olduğunu söyleyen Sabri Yalçın, şimdiye kadar CHP'ye hiç oy vermediğini Handan Toprak'a DSP'den aday olsa da oy vermeyeceğini söyledi. Marina Döner'in sahibi Ali Kuzu ise esnaf olarka Toprak'tan bir kötülük görmediklerini belirterek, kendisi hakkında  her şeyin hayırlı olmasını dileyebileceklerini belirtti. Yeşilkent Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Çakmak ise Handan Toprak'ın sevilen bir isim olduğunu belirterek belki kendisine oy verme ihtimallerinin olduğunu söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.