Bana 'Gel Muharrem' denirse aday değilim

Bana 'Gel Muharrem' denirse aday değilim
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile 40 dakika görüşen Muharrem İnce, İstanbul için adaylık şartını açıkladı. “‘Gel adayımız ol’ denirse, asla aday değilim” diyen İnce, “İstanbul’da 259 bin üyenin önüne sandık konursa ancak yarışa gireceğim” ifadelerini kullandı

CHP'nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan ve parti içinde genel başkanlık iddiasını sürdüren Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal     Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü. 40 dakika süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan İnce, “Sayın Genel Başkan'a tespitlerimi, kaygılarımı ve bazı illerle ilgili bildiklerimi aktardım” dedi. Kılıçdaroğlu’na partinin emrinde olduğunu söylediğini belirten İnce, “Yerel seçimlerde var gücümüzle çalışacağımı anlattım. 1989'da bütün belediyeleri nasıl aldıysak bunun şimdi de mümkün olabileceğini ama bunun için örgütü dikkate almamız gerektiğini ifade ettim” diye konuştu.

SANDIK KURULURSA YARIŞA GİRECEĞİM
Üyelerin önüne sandık konulması gerektiğini, bunun da ön seçim değil eğilim yoklaması olarak yapılmasının iyi olacağını ifade eden İnce, “Kimin aday olacağına üyelerimiz karar versin. Örgütü harekete geçirirsek, örgüt ‘bu adayı ben seçtim’ derse başarılı oluruz. Genel Başkan, İstanbul'da eğilim yoklamasını değerlendireceğini söyledi, illerden görüş isteyeceğini söyledi” diye konuştu. Yerel seçimler için adaylık şartını da açıklayan İnce, “İstanbul'da 259 bin üyenin önüne sandık konursa yarışa gireceğim. Sandık konulmazsa, 'Gel adayımız ol' denirse, asla aday değilim. Örgütün gücünü arkasına alan belediye başkanlarının başarılı olacağı yönündeyim” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.