Başkan Erdoğan'ın geri dönüşü...

Başkan Erdoğan'ın geri dönüşü...
İktidara gelmeden önce başkanlığını yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal edenlere tepki değil, destek veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine ve kendisi gibi düşünen gibilerine neler yapıldığını unutması beni olduğu gibi bir çok partilisini de üzmekte.

İktidara gelmeden önce başkanlığını yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal edenlere tepki değil, destek veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine ve kendisi gibi düşünen gibilerine neler yapıldığını unutması beni olduğu gibi bir çok partilisini de üzmekte.
Çünkü dün kendisinin ve çevresinin yaşadıklarını bugün başkalarına yaşatılmasına izin vermesi, hatta savunması Başkan Erdoğan'ın 17     yıl önce yaşananlara geri dönüş yaptığıyla     suçlanmaktadır.
Dün kendisine 'Muhtar olamaz' diyenlerin gazetelerini alıp havuz'a atanların bugün aynı manşetleri başkalarına atarken ne kadar rahat olduğu da sorulan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın neden bu kadar dönüş yaptığı ve neden kendisini bugün bugünkü makama getiren demokrasi mücadelesine yara verdirttiğini soran partilileri ve bizler Erdoğan'ın iktidara geldiği günler ve ilk yıllarda ki yönetimine değil kendisine ve kendisi gibi düşünenlerin demokrasiye yara veren davranış ve tutumlar içinde olmasına tepkili, üzüntülü olduğunu anlaması gerekir.
Evet, kendisinin bugünkü bir çok engelle zor bela geldiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ardından açılan önünü unutup, demokrasi içinde yapılan ve bir zarfta kullanılan 4 oyun 3'ünü kabul edip, Birini kabul etmeyen zihniyeti kabul etmek ne kadar doğru?
Ve demokrasiyi bir adım öne götüreceğini ima eden ilk yıllardaki iktidar ile bugünkü iktidar neden geri dönüş yaparak, 31 Mart'ta ki gibi tepki alıp niye puan kayıp eder?
Bilmem ama içinde Barış Sürecinin de olduğu onca demokrasi adımlarını atmaya niyetlenip, 18 yıla yaklaşan iktidarı boyunca 'demokrasiyi geliştirecek, bir adım ileri götürecek' diyerek demokrasi özlemi içinde olan ve demokrasiyi ciddi anlamda isteyen topluma hep ümit verip sonrada geri dönüş yapan iktidarın başında ki Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geriye değil ileriye atması gereken adımlarını sıklaştırması halinde başta ekonomi, sosyal sorunların da çözüm bulacağı gibi kendisini dolarla sıkıştıran ABD ve diğerlerine de daha güçlü bir direnç göstereceği de bilinmeli..
Ve bunu bilecek olanın başında demokrasi dışında tüm anti demokrasilerle karşılaşan ama toplumun, halkın demokrasi istemi ile tüm engelleri aşıp bugün başkan olarak saygı duyulan Recep Tayyip Erdoğan'dır..
Aynı Erdoğan'ın partisinin kongresini bile partiliden kaçıran demokrasi ile değil milliyetçililik , vatan, millet, sakarya edebiyatı altında saklanıp, hala yerini, koltuğunu koruyan ve Erdoğan'ın iktidarına yapışıp, yamalanıp, kendisinin yanında demokrasi dışı insanlara iktidar kanalıya imkanlar sağlayan Bahçeli'ye bakmaksızın hareket etmesine bağlıdır.
Ve Başkan Erdoğan'ın geri dönüşünün demokrasi, hak, adalet, kalkınma adına olması beklenmektedir..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.