Beton değil insan önemli

Beton değil insan önemli
Ak Parti’den Arnavutköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunan eski Hadımköy Belediye Başkanı Doktor Ali Osman Çolak, "Belediyecilik sadece bina inşa etmek, betonlaşmak değildir. İnsanların sahip oldukları beceri ve yeteneklere de değer vermektir" dedi.

Hadımköy Belediye Başkanı Dr. Ali Osman Çolak, Arnavutköy’ün geleceğine, Arnavutköylülerle imza atmak istediğini söyledi. Çolak, “Gerek ticaret anlamında herkesin iştahını kabartan, gerekse küresel ekonominin değer kazandığı; yeni havalimanı, Kanal İstanbul ve daha birçok projenin merkezindeki Arnavutköy’ü, Arnavutköylülerle birlikte yönetmeye talip olduk. Merkezimizde insan olacak, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturundan hareket edeceğiz. Genel başkanımızın hedeflerinde 2023, 2053, 2071 var. Bizler de bu doğrultuda hem partimizin, hem de genel başkanımızın hedefleri doğrultusunda Arnavutköy’ümüzün geleceğine imza atmak istiyoruz” dedi.

Kavga etmeye niyetimiz yok
Aday adaylığı başvurusunun ardından kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen Çolak, 'Belediyeciliğin, sadece binalar inşa etmek olmadığına' vurgu yaparak, "İnsanlarımızın eğitimine, yetişmesine ve insan gücünün varlığına inanan biriyiz. Dolayısıyla belediyecilik ve yöneticiliğin sadece bina yapmak, betonlaşmak değil, insanların sayısına değil keyfiyetine ve sahip oldukları beceri ve yeteneklere de değer vermektir" açıklamasını yaptı. "Sanayinin kalbinde 5 yıl belediye başkanlığı yaptım" diyen Çolak, "Ülkemizin yüzde 10’luk ekonomisine hitap eden bir sanayinin kalbindeyiz. Bu değeri yine Arnavutköy’e ve Arnavutköylüye hizmet için kullanmanın gayreti içerisinde olacağız, bunun için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Ufkumuz ve vizyonumuz bunun için yeterlidir. Kimseyle kavga etmek, çekişmek gibi bir niyetimiz yoktur. Geriye bakıp, yere bakmayacağız. Hep ileriye, hep daha ileriye bakacağız" ifadelerini kullandı.

Arnavutköy marka olacak
Arnavutköy’de çıtayı yükseltmek için yola çıktığını açıklayan Ali Osman Çolak, basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Hadımköy Belediye Başkanlığı yaptığı dönemi referans gösteren Çolak, "Yola çıkma amacımız beraber yaşadığımız bu bölgeye hizmet etmektir. Alacağımız davayı layıkıyla devralarak çitayı yükselterek hem eğitim, hem ekonomi hem de sporda vatandaşlarımızı refaha kavuşturmak istiyoruz. Türkiye 2023 hedefleri kurarken biz nitelikli eleman yetiştirebiliriz. Havaalanı açılıyor ama ilçemizde yetenekli iş gücü yok çünkü hazırlığı yapılmadı. Bunun için Arnavutköy’de uçuş eğitimi veren havaalanı personeli yetiştirebilecek eğitim kurumları açılmalıdır. Spora meraklı bir milletiz ama hem Arnavutköy’de hem Hadımköy’de spor kulüplerimiz dökülüyor. Ekibimde çok yetenekli spor adamları var. Arnavutköy sadece havaalanı ve Kanal İstanbul’la anılmasın sporda eğitimde, sanatta da marka olsun" diye konuştu.

Uyuşturucuya savaş açacağız
Yönetim planı hakında da konuşan Dr. Çolak, "Danışma meclisi sadece teşkilat üyeleriyle değil tüm vatandaşlarla mahalle mahalle istişare ederek yapılır. Hadımköy Belediye Başkanlığım zamanında her ay toplantılar yapılır, istek ve şikayetler dinlenir bir dahaki toplantıya kadar sorunların üzerinde durularak sıkıntılar giderilmeye çalışılırdı. Her hatayı düzelteceğiz demiyoruz ama tüm imkanlarımızla sorunları gidermeye çalışacağız” dedi. "Arnavutköy’ün tüm mahallerindeki parklarda ve metruk binalarda barınan uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla savaşmalıyız" diyen Çolak, "Arnavutköy bağımlılıkla ve esrar satıcılarıyla anılmamalıdır. Evlatlarımıza sahip çıkarak bu bataktan onları kurtarmalıyız. Bizim sanayilerimiz olduğu gibi beldelerimizde tarım ve hayvancılık var. Tarım alanlarımız çok geniş bunların hepsi ayrı ayrı projeler. Hepsi içinde gerekli projeler oluşturarak gelişmesi için harekete geçmeliyiz" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.