Beylikdüzü kimliği oluşturmalıyız

Beylikdüzü kimliği oluşturmalıyız
Vatan Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Barbaros Bahçelioğlu, “Beylikdüzü her yerden göç alan bir ilçe. Bağcılar, Esenler ve Bakırköy'den gelen de var. Bizim bir bütünlük sağlamak için Beylikdüzü kimliği oluşturmamız gerekiyor” dedi

Beylikdüzü Sanat Kafe'de gazetecilerle ve vatandaşlarla bir araya gelen Vatan Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Barbaros Bahçelioğlu, ilçeye ilişkin projelerini açıkladı. Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İlker Yücel'in katıldığı toplantıda; Şehit Aileleri Derneği, Avrupa Alevi Düşünce Derneği, Sosyal Demokrasi Vakfı, TEMA, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri de hazır bulundu.

Metro dedik manşet oldu
Beylikdüzü'nün ihtiyaçlarının belli olduğunu anlatan Bahçelioğlu, “Beylikdüzü'nün aslında tüm metropollerin sorunları az çok belli. Herkesin dayattığı projeleri de biliyoruz. Ben de kendi projelerimi açıkladım. Metroya ihtiyaç var metrobüs yetmiyor dedik manşet oldu. Deniz ulaşımını gündeme getirmek lazım dedik Beylikdüzü'nün denize kıyısını değerlendirelim dedik. Raylı sistem dedik, otoparklar dedik, sevgili hayvanlarımız için barınaklar dedik, çocuklarımız için her mahalleye kreş yapılması lazım dedik. Kreş kadını özgürleştiren bir şey. Kreşin olmasıyla kadın toplum hayatından kapanmaz, evine kapanmaz. Çalışan erkekler kadar çalışan kadınları da teşvik ederek düşünmeliyiz. Çocuklarımıza istihdam sağlamalıyız. Bunların hepsini duyuyoruz” dedi.

barbaros bahçelioğlu

Nüfusa göre proje şart
Beylikdüzü'ndeki artan nüfusa da dikkat çeken Bahçelioğlu, “Ben size bunların dışında bir şeyler söyleyeyim. 20 yıldır burada diş hekimliği yapıyorum. Yoğun bir şekilde Beylikdüzü'nün 100 binlik nüfusuyla başladık geldik yaklaşık 400 bin nüfusa. 227 bin seçmenimiz var. 370 bin de nüfusumuz var. Bunun için de gelip geçen yabancılar hariç. Şimdi siz 100 bin kişiyle yaptığınız şehir projesini 400 bine çıkarmak zorundasınız. Çünkü 400 bin kişiyiz. 200 bin kişilik bir kabın içinde debelenip duruyoruz. Bunları ortadan kaldırmak için mahallelerde mahalle meclisi kurmalıyız. Muhtarların yanında. Mahalleyle ilgili kararları versinler istiyoruz. Bu demokratik katılım açısından da önemli bir şey diye düşünüyoruz” diye konuştu.

barbaros bahçelioğlu

Türklük vurgusu yaptı
İlçe kimliğinin önemine de anlatan Bahçelioğlu, “Beylikdüzü her yerden göç alan bir ilçe. Bağcılar, Esenler ve Bakırköy'den gelen de var. Bir araya geldiğimiz zaman bir Beylikdüzü kimliği oluşturmalıyız dedik. Bunun için de huzurlu mutlu dayanışma içerisinde yaşayan bir yurttaşlar topluluğu oluşturmamız gerekiyor. Bunun için de Türk milleti gibi her kaynaktan gelen damlanın oluşturduğu büyük bir kimliktir. O kimliğe sahip çıkıp burada da Beylikdüzü yurttaşı kimliği oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi 15 yıl önde gidiyor
Vatan Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İlker Yücel, partisinin halkçı bir anlayışla projeler ürettiğini ifade ederek “Vatan Partisi 15 yıl önden gidiyor. 2004 yerel seçimlerinde tanzim satış yerleri projemiz yıllar sonra uygulandı. Türkiye yirmi yıl kaybetti. Yine seçim öncesi milletimizin dikkatini çekmek istiyoruz. Bir yirmi yıl daha kaybetmemek için Vatan Partisi’nin projelerini göz önünde bulundurunuz. Yedi tepeli İstanbul’a yedi renk projemiz bütün sorunlara cevap veriyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.