Binali Yıldırım ile Berat Albayrak arasında seçim gecesi kavga

Binali Yıldırım ile Berat Albayrak arasında seçim gecesi kavga
Ali Tarakçı, 31 Mart gecesi Binali Yıldırım'ın seçimi kazandığı yönünde yaptığı açıklama için önemli bir iddia ortaya attı. Yıldırım'dan bu açıklamayı yapmasını Berat Albayrak'ın istediğini savunan Tarakçı, "Sonra aralarında sert bir tartışma çıktı. Konudan haberdar edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunu talep edince Yıldırım o açıklamayı yapmak zorunda kaldı" dedi

Çağlar Cilara'nın sunduğu Onuncu Köy programına konuk olan gazeteci Ali Tarakçı, seçim gecesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart gecesi Binali Yıldırım'ın sonuçları Bakan Berat Albayrak ve AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan farklı bir odada takip ettiğini belirten Tarakçı, "İddiaya göre sayın Yıldırım, saat 22:00 civarında seçimleri kaybettiğini görüyor. Fakat bir saat sonra Berat Albayrak Yıldırım'ın yanına gelerek, 'Hayır çıkıp seçimi kazandığını açıklayacaksın' diyor. Aralarında sözlü münakaşa oluyor. Sonrasında Bakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arıyor. Erdoğan da Binali Yıldırım'ı arayarak, kazandığı yönünde açıklama yapmasını istiyor. Binali Bey de o meşhur açıklamayı yapıyor" dedi.

İmamoğlu'nu tanımıyorlar
Bu saatten sonra Yıldırım'ın seçimi kaybettiğini açıklaması gerektiğini belirten Tarakçı, "Türkiye bu gerginliği kaldıramaz. Binali Bey hem kendisine yapılan haksızlık için hem de Türkiye'nin rahatlaması için bu açıklamayı yapmak zorunda" ifadelerini kullandı. İktidar kanadının Ekrem İmamoğlu'nu tanımadığını dile getiren Tarakçı, "İnsanın rakibini tanımaması da kibirinden kaynaklanıyor. İmamoğlu'nun Beylikdüzü'nde bir hikayesi var. 2014 yerel seçimleri aday adaylığı sürecinde Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'nde ön seçim yapılmasını istedi. Ve yapılan ön seçimde bütün CHP'li aday adaylarından daha fazla oy aldı. Ve seçimlerde 4 bin gönüllü ile sandıklara sahip çıktı. Nihayetinde 17 bin oy farkla AK Parti'nin elindeki Beylikdüzü'nü aldı" örneğini verdi.

Kaftancıoğlu'nu vazgeçirdi
İlçe belediye başkan adaylarının açıklandığı dönemde istifa eden CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu, bu kararından Ekrem İmamoğlu'nun vazgeçirdiğini belirten Tarakçı, "Sonrasında yapılan uyumlu bir çalışma ile seçimler kazanıldı" diye konuştu. AK Parti'nin itirazlarına da değidnen Tarakçı, "Yapılan bütün itirazlar neticesinde sayın Binali Yıldırım'a 10 bin 126 oy eklenti yapılmış. DSP'ye 108, SP'ye 65 oy eklenmiş. Vatan Partisi'nden kaydırmalar nedeniyle 5 bin 176 oy eksiltilmiş. DP'den bin 905 oy eksiltilmiş. İmamoğlu'ndan ise 202 oy eksiltilmiş. Bu fark eğer İstanbul'da 2014 yılında olduğu gibi 700 bin civarında olsaydı kimse bu oylara bakmazdı. Rakamlara bakınca her şey anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

Yeni seçim olursa fark artar
YSK'nın baskı altında olup olmadığı ile ilgili de konuşan Ali Tarakçı, "Binali Bey seçimi kaybettiği halde seçimi kazanması yönünde açıklama yapması için ona baskı yapan kuvvet, YSK'ya da baskı yapabilir. Bütün bunlara rağmen YSK yargıçları vicdanıyla karar verecektir. Ben buna inanıyorum. Ben bu seçimlerin iptal edilmeyeceğini düşünüyorum. Ekrem İmamoğlu iktidar eliyle lider konuma getirilmiştir. İmamoğlu'nun mazbatası iptal edilir ve bu seçimi yenilerlerse inanın seçim ne zaman olursa olsun, sayın İmamoğlu yüzde 55 ile 58 arasında bir oy alır. Rakibine büyük bir fark atar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.