Bu İstanbul ısrarı ne?

Bu İstanbul ısrarı ne?
Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul seçimlerini kaybettiğini her nedense bir türlü kabullenemiyor.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul seçimlerini kaybettiğini her nedense bir türlü kabullenemiyor. İster istemez mağdur hale getirilen Ekrem İmamoğlu'nun yanında yer alacakların ve kendisine oy veren seçmelerin sayısı hayli artacak eğer İstanbul seçimleri tekrarlanacaksa ve tekrarı olmayan bir gidişi olacak Ak Parti'nin.
Seçmen tercihini İmamoğlu'ndan yana yapmıştı. Ama gerçekten Ak Parti bu yenilgiyi adam aklıllı sorgulayıp sebep ve sonuçları açısından kaybediş nedenlerini sorgulamadı, hatta gerçek nedenlerini bile anlayamadı. Sadece kabullenemediler. Şimdi de şapkadan tavşan ve güvercin çıkartabilmenin yol ve metodlarını arıyorlar. Zaten YSK emre amade durumda. Bunu bilmeyen yok. İcraatları ve verdikleri taraflı demeçler ve kararlarla kendileri de bunu teyyid etti.
Ancak İstanbul'da ısrar etmeleri insanı ister istemez düşündürüyor. Niçin? Özellikle niçin İstanbul? Güya sevdalı oldukları bu şehir; hatta İstanbul'a ihanet ettik itiraflarına rağmen bunu bizzat sayın Erdoğan itiraf etmişti. Görünen o ki ihanete uğrayan şehir veya sevgili onları reddetti. 
YSK seçimleri tekrar ettirecek kararı verir de bu kez sayın İmamoğlu çok daha açık arayla ve yüksek bir oy alarak gelirse ne olacak? Zaten adil şartlarda bile yapılmadı bu seçim. Devletin her tür maddi mannevi imkanlarından helal olmayan bir şekilde yararlandılar. Vermedikleri vaad kalmamıştı. Tüm basın onlardan yanaydı üstelik taraftı. AA'nın yapmadığı numara kalmadı. İster istemez geriye dönüş yapıp yahu bunlar seçimleri bu numaralarla mı kazanıyorlar diye düşünmeden edemiyoruz.
Adamlar krizden söz etmiyorlar perdelemeye örtmeye çalışıyorlar. Vatandaş her şeyin farkında. Nasıl farkında olmasın hayat devam ediyor ama gel gör ki nasıl ve hangi şartlada ne zorluklarla devam ediyor? Bunu asla hesaba katmayan katmak istemeyen Ak Parti olası tekrarlanacak İstanbul seçiminde çok büyük bedel öder diye düşünüyorum.
Mesajı alamamış ya da almak istemiyorlar. Milli irade de vermiyor vermek istemiyor. Bekleyip göreceğiz. Halen cevabı net olmayan ve açıklamadıkları bu İstanbul'da ısrar etmelerinin nedeni ne? Zaman onu da belirler. Çünkü  hiçbir şey zamana gizli kalmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.