Bu tür tartışmalar her zaman olur

Bu tür tartışmalar her zaman olur
İBB adayı Ekrem İmamoğlu ilçe adaylarının belirlenmesinde yaşanan tartışmalar için, "Aday tespitinde her zaman bu tür tartışmalar olur. Herkesi mutlu etmek mümkün değildir. Herkesin kendi çabaları var. Hepsine saygı duyulur. Ama neticede bir kişi tercih edilir ilçelerde" dedi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Gaziosmanpaşa'da esnaf ziyaretinde bulundu. Sokakta vatandaşlarla sohbet eden İmamoğlu, yerel seçimler için oy istedi. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu ilk olarak kurulan pazar yerini gezdi. Pazarcılarla bir araya gelen İmamoğlu, vatandaşlarla da sohbet etti.

Hepsine saygı duyulur
İmamoğlu ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamada bulundu. CHP Parti Meclisi'nde belirlenen belediye başkan adayları ile CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun istifası sorulan İmamoğlu, "Aday tespitinde her zaman bu tür tartışmalar olur. Bir de bunun yüzde yüz doğrusu yoktur. Herkesi mutlu etmek mümkün değildir. Herkesin kendi çabaları var. Hepsine saygı duyulur. Ama neticede bir kişi tercih edilir ilçelerde. Bizim partimizde sesin çok duyulması biraz daha bizde demokrasinin yoğunluğundan. İstediğimiz oran da mı? Elbette eksiği var. Demokrasinin de eksiği var. Süreçler çok sıkışık. 7 tane seçim yaşadı bu şehir. Artık demokrasiyi nasıl işleteceğinizi bile şaşırıyorsunuz. O bakımdan tartışmalar doğaldır. Şu ana belli olan adaylar adayımızdır. Süreç en olgun şekilde devam edecek ve İstanbul'un başarısına katkı sunacaklar. Süreçte aday adaylığı yapmış, maharetini bildiğimiz kıymetli hemşerilerimizin her birisi de elbette ki bu yolculukta bizim değerli bir yol arkadaşımızdır. Onlar da bize üst seviyede katkı sunacaklar. Bizim ekip arkadaşımız olacaklar. Ama ilçede ama büyükşehirde çok kıymetli görevleri vazifeleri onlara vereceğiz" dedi.

Kısa zamanda toparlayacağız
İmamoğlu, "Açıklanmayan sanıyorum 5 ilçemiz kaldı. Çünkü müttefik İyi Parti'ye de devredilen ilçeler var. Bizim belirleyeceğimiz 5 ilçemiz kaldı. O 5 ilçenin tamamlanmasını isterdik ama olmadı. Bu hafta tamamlanacağını düşünüyorum. Biz orada mümkün olduğu kadar rasyonel değerlerden, ölçüm, kişinin performansı, sunduğu projeler noktasında değerlendirmemiz oldu. Hiç kimsenin kişisel anlamda bir ayrıcalığı bu partide olamaz, olmamalı. Hele şahsımın asla yok. Burada rasyonel bir değerlendirmeyle yüzde yüz doğruyu yakalamak mümkün değil. Umuyorum her arkadaşım aldığı görevin karşılığı olarak mesuliyeti üstlenir. En üst performansı ortaya koyar, koymalıdır da. Gecesini gündüzüne katacaktır. Biz bu süreci sulh içinde en kısa zamanda toparlayacağız" diye konuştu.

Kalbine kötülük girmesin
Gaziosmanpaşa Küçükköy Yeni Mahalle semt pazarında, vatandaşlar ve pazarcı esnafıyla buluşan İmamoğlu'na ağırlıklı olarak hayat pahalılığıyla ilgili şikayetler iletildi. İmamoğlu, Halise Akbaba (64) adlı bir vatandaşın, "Akşam 6'ya kadar bekleyip, tezgah altına düşen meyve sebzeleri topluyorum. Tek bir şey istiyorum. Seçimi kazanan da kaybeden de bir araya gelsin tokalaşsın. Kavgadan usandık artık. Yazık hepimize" şeklindeki temennisine, "Siyasetin kirli dilini çöpe atacağız" yanıtını verdi. İmamoğlu, "Beylikdüzü'nde bir camiye 2 defa temel attınız camiyi yapmadınız" şeklinde serzenişte bulunan yaşlı vatandaşı, "Seni, sabah namazından yatsıya kadar Beylikdüzü'nde misafir edeyim. İlçedeki 20-22 camiyi gezdireyim. İnanma yalanlara, sen güzel insansın. Kalbine kötülük girmesin. Bu delikanlının yaptıkları doğru mu değil mi kendi gözlerinle gör. Allah, seni de beni nifaklardan korusun" diyerek Beylikdüzü'ne davet etti.

Adımsayar ile vatandaşa indirim
İmamoğlu, kentsel dönüşüm mağduru mahalle sakini 75 yaşındaki Fatma Bozan'ı evinde ziyaret etti. Sarıgöl Mahallesi'nden Yıldıztabya Meydanı'na geçen İmamoğlu, seçim otobüsünden aldığı mikrofonu mahallenin eski muhtarı Hasan Çolak'a (74) uzattı. Otobüsün önünde biriken kalabalığa hitap eden Çolak, "Beni eski muhtarlık günlerime döndürdün" diyerek İmamoğlu'na teşekkür etti. Daha sonra bölgenin 24 spor kulübünün yöneticileriyle Yıldıztabya Stadı'nda bir araya geldi. Kulüp yöneticileriyle sorunları üzerinden sohbet İmamoğlu, "Adımsayar Projesi"ni açıkladı. Cep telefonuna indirilecek bir programla İstanbullular'ı spora yönelteceklerini kaydeden İmamoğlu, "Hedefi tutturan vatandaşlarımız, belediyenin sanatsal ve sportif faaliyetlerinden indirimli olarak yararlanacak" dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.