Büyükçekmece çok geride kaldı

Büyükçekmece çok geride kaldı
Büyükçekmece Belediyesi eski CHP Meclis Üyesi Erkan Koçali, yerel seçimlerde AK Parti adayı Mevlüt Uysal'a desteğini açıkladı. Büyükçekmece'nin çok geride kaldığını belirten Koçali, “Büyükçekmece'nin geleceğine sahip çıkmak için 'Cumhur İttifakı' adayı sayın Mevlüt Uysal'ı destekliyorum” dedi

Dünya Karapapaklar Genel Başkanı ve Büyükçekmece eski belediye meclis üyesi Erkan Koçali Eser Otel'de gazetecileri ağırladı. Düzenlediği basın toplantısında AK Parti adayı Mevlüt Uysal'a destek vereceğini açıklayan Koçali, “2009 yerel seçimlerinde CHP Büyükçekmece belediye meclis üyesi seçildim ve İmar Komisyon Başkanlığı görevinde bulundum. 2014 yerel seçimlerinde CHP Büyükçekmece belediye başkan aday adayı oldum. 2015 Genel Seçimlerinde MHP'ye geçerek, bir anlamda kendimi bularak Kars 1. sıra milletvekili adayı oldum ve ne yazık ki 1700 oy ile seçimleri kaybettim. 2019 yerel seçimlerinde herhangi bir yere aday veya talip olmayarak Büyükçekmece'nin geleceğine sahip çıkmak için 'Cumhur İttifakı' adayı sayın Mevlüt Uysal'ı destekliyorum” dedi.

Halk diğer ilçelere gidiyor
Büyükçekmece'nin Türkiye'nin hatta dünyanın çok nadir ilçelerinden birisi olduğunu ifade eden Koçali, “Bu güzel kenti son 30 yıldır sadece bir kişi, çok dar bir kadro ile yönetiyor. Büyükçekmece'nin şu anki durumun artısı, eksisi, günahı, sevabu bu yönetimindir. Şimdi size Büyükçekmece'nin ne hade olduğunu gösteren bir kaç örnekleme yapacağım. Bu örneklerin ardından bu güzel ilçenin içinde bulunduğu duruma siz karar verin. Büyükçekmece'de yaşayanlar, Büyükçekmece esnafı, Büyükçekmece'nin iş insanları, kadını, genci, erkeği, Büyükçekmece'nin içinde bulunduğu durumdan memnun mu dersiniz? Eğlenmeye, alışverişe, spor yapmaya başka ilçelere gidiyorlar. 1958'de belde belediyesi, 1987'de ilçe olan Büyükçekmece, daha dün mahallesi olan, Beylikdüzü, Esenyurt gibi ilçelerin çok çok gerisinde kaldı. Büyükçekmece'nin öz değerleri olan, sahilleri, göl kenarı, muhteşem deniz manzaralı arazileri ne yazık ki yandaşa peşkeş çekilerek Büyükçekmece halkının hakkı gasp edildi” dedi.

Vaatler yerine getirilmedi
Belediyenin bir milyara yakın yıllık bütçesinin Büyükçekmecelilerin çıkarına kullanılmadığını savunan Koçali, “Tek adamı yüceltmek için bu bütçe ile ilçeye makyaj yapılmaktadır. Bu güzel ilçeyi 30 yıla yakın süredir yöneten tek adamın; kalıcı bir yatırımından söz edebilir misiniz? İstihdama yönelik herhangi bir çalışmasından bahsedebilir misiniz? Büyükçekmece'de malı olan, arazisi, arsası, dairesi olan durumdan memnun değil. İş yapan, esnaf, tüccar memnun değil. Vatandaş memnun değil. Büyükçekmece belediyesinin mevcut yönetimi süsleme sanatını ve göz boyama işini çok iyi yapmakta. Bu konuda o kadar başarılılar ki hemen hemen her seçimde aynı şeyleri vaad ederler, onlarca yüzlerce vaadde bulunurlar ve ne yazık ki o vaadlerin bir tanesini bile yerine getirmezler” diye konuştu.

Kule ne işe yarar?
“Büyükçekmece Belediye amblemini süsleyen Televizyon Kulesi ne işe yarıyor bileniniz var mı?” diye soran Erkan Koçali, “Veya yine mevcut yönetimin en büyük projesi olarak oraya sundukarı Bababurun Anıt projesi ne işe yarar? O kulenin 1997 yılından bu güne yapımı tamamlandı ancak kuleye işletme izni verilmediği için hem kule kullanılmıyor hem de kulenin yapımcısı iflas etti ve adamın iş hayatı bitti. Tüyap denilen proje harika bir olay. Evet binlerce kişi oradan ekmek yiyor. Evet her yıl milyonlarca insan TÜYAP'ı ziyaret ediyor. Peki sorarım size o Tüyap'ta çalışan yüzlerce kişiden kaç tanesi Büyükçekmece oturmaktadır? Aranıza hiç Tüyap çalışanı, Tüyap ile iş yapanınız, hatta yeri gelmişken söyleyeyim, Tüyap hiçbirinizin gazetesine abone mi veya reklam veriyor mu? Tüyap sadece ve sadece Sayın Başkanın özel toplantılarına ev sahipliği yapmak için, her yıl Ramazan aylarında binlerce kişiye iftar yemeği vermek için Büyükçekmece'yi hatırlıyor o kadar” açıklamasını yaptı.

Büyükçekmece'yi Uysal kurtarabilir
Büyükçekmece'nin 25 yıllık makus talihinin 2019 yerel seçimlerinde son bulmasını dileyen Koçali, “Bu dileğim için, Büyükçekmece'yi çok sevdiğim için, bu ilçe çocuklarının geleceği için saygıdeğer Büyükçekmeceli hemşehrilerimden önümüzdeki yerel seçimlerde yanlış tercih yaparak bu güzel ilçenin geleceğinden bir beş sene daha çalmamalarını istirham ediyorum. Büyükçekmece'nin sahillerinde çiçekler açsın, güzellikler dolaşsın. Büyükçekmece Belediyesi ile iş yapanlar hep aynı yandaşlar aynı baronlar olmasın.  Büyükçekmece belediyesi boç batağında boğulmasın, çalışanlar gününde maaşlarını alsın. Büyükçekmece'nin yolları güzelleşsin, her yıl aynı sokaklar aynı müteahhitlerin eline verilerek çakma bordür taşı döşenmesin. Büyükçekmece'yi bu bataklıktan ancak Cumhur İttifakı'nın ve Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Mevlüt Uysal kurtarır diyorum. Sayın Mevlüt Uysal'ın belediyecilikte başarılarına ve anlayışına güveniyorum. Hani birileri Mevlüt Uysal başarılı olsa Büyükşehir'e aday olurdu diyor ya, ben de Mevlüt Uysal başarısız olsa onca AK Partili belediye başkanı arasından Büyükşehir'e başkan yapılmazdı diyorum” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.