Çatalköy olduk!

Çatalköy olduk!
Çatalca AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Cenk Sügür yaptığı açıklamasında, Çatalca’nın son 10 yıldır her geçen gün biraz daha geri götürüldüğünü ve köye çevrildiğini ifade ederek "Çatalköy’e dönen Çatalca’yı, tüm İstanbul’da parmakla gösterilen bir ilçeye çevirmek için AK Parti zamanı" dedi.

Çatalca’nın 10 yıllık bir duraklama dönemine girdiğini söyleyen AK Parti aday adayı Sügür, "10 yıllık CHP iktidarında Çatalca Belediyesi tam bir çöküntü içerisine girmiştir. Duraksama dönemi desek bu bile az gelir, bu yönetim anlayışı ile  belediyecilik anlamında Çatalca’da sınıfta kalmıştır. Çatalca çevresindeki ilçelere bakarsak eğer, neredeyse Çatalköy’e çevrilmiştir. Girişinden çıkışına kadar, mahallelerinin tamamında, eğer AK Parti Belediyeciliğinin Dünya’da parmakla gösterilen anlayışını taşıyan Büyükşehir Belediyemizin hizmetleri olmasa, inanın vatandaş çoktan isyan bayrağını çekmişti" diye konuştu.

Bu belediyecilik mi?
AK Parti olarak Çatalca halkına özlediği, istediği ve beklediği hizmet anlayışını getireceklerini belirten Cenk Sügür, "Çatalca neden bu hizmetlerden mahsun ve yoksun kalsın ki? Düşünün bir sosyal paylaşım sitesinde bir konu açılıyor, ve Çatalca halkı 'Kaldırımlarda yürüyemiyoruz' diyor. Çevre ilçeler artık bilim ve teknoloji noktasında hizmetlere geçmiş, siz hala bir ilçede kaldırımlarda yürüyemeyen vatandaşı konuşuyorsunuz. Bu belediyecilik mi? Evet bu belediyecilik ama 1980’li yılların belediyeciliği. 2018 yılındayız, sokaktaki köpekten, yolların bozuk ve çamurlu olmasından, çöplerin toplanamamasından, trafik sıkıntısından bahseden bir ilçe olmamalıydık! Yani olmadı… CHP’li Belediye yönetiminin yönetmeye çalıştığı bir ilçe yıllar öncesinin Çatalca’sına geri döndü. Bu7gün biz bu konuları konuşmamalıydık" ifadelerini kullandı.

Çatalca uzaktan yönetilemez
Çatalca halkının belediyesi ile yabancılaştığının da altını çizen Cenk Sügür, "Halk belediyesine yabancı olmamalı! Hangi siyasi partili olur ise olsun, vatandaş o belediyeye girdiği zaman evine girmiş gibi olmalı! Yıllar önce biz bunu başarmıştık. Belediyeden kapıları söktüm demek ile halka açmış olmuyorsunuz. Çatalca Belediyesi şu an halktan uzak bir belediye yönetimi ile karşı karşıya!" dedi.

Proje partimizin işi
Çatalca Belediye Başkanı Aday Adayı Cenk Sügür sıkmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacaklarını belirtek şöyle konuştu; "Ama bu sadece aday olursak değil ha! Biz bu ilçede doğmuş, bu ilçede yaşamış ve bu ilçede yaşamaktan, bu ilçe insanı ile kolkola olmaktan onur ve gurur duyan fertler olarak, bugüne kadar zaten neredeyse çalmadık kapı bırakmadık. Ailemiz 1861 yılında Çatalca’ya göç etmiş bir aile. Bir tarafımız İzzettin, bir tarafımız Kabakça… Ama bize sorarsanız, biz bu ilçenin 39 mahallesinin de vatandaşıyız. Hiçbir mahallemizi, birbirinden ayırmadık. Hiçbir mahallelimizi “Şu mahalleli” diye ayırt etmedik. Bugüne kadar nasıl ki her bir kapıyı çaldık, her bir eli sıktık, bundan sonra da böyle olacak. İlk projemiz, insana dokunan, dertli ile dertlenen, belediyeye evinden yürüyerek gidip, esnafının çayını içmeden mesaisine başlamayan bir yönetim anlayışı. Proje dediğiniz şey bizim partimiz için en önemli kavramdır. Cumhuriyet tarihinde en büyük projelere 16 yıllık AK Parti İktidarında kavuştuk. Çatalca’da da göreceksiniz ki, AK Belediyecilik anlayışı ile Çatalca Belediyesi tarihinin en büyük projelerine imza atacağız. İşte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Merkezi Hükümet, işte yıllardır İstanbul halkının her seçimde desteğini esirgemediği başarılı bir Büyükşehir Belediyesi, ve 2019’da da AK Partili bir Çatalca Belediyesi oldu mu! İşte o zaman Çatalca İstanbul’un parmakla gösterilen, pırlanta gibi bir ilçe olacak. Yeter ki halkımız bu seçimlerde AK Partimize bu imkanı versin."

Çatalca elden gidermiş! 
Çatalca’da AK Parti’nin kazanması ile birlikte rant gruplarının Çatalca’yı kuşatacağı şeklindeki bir anlayışın tamamen algı olduğunu sözlerine ekleyen Sügür, "Bir kere herkes şunu çok iyi bilsin. Çatalca’nın dikey olarak yapılaşması imkansızdır. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız da söyledi. Yatay yapılaşma tarafı bir merkezi hükümetimiz var. Şimdi diyorlar ki “AK Parti’ye geçerse Çatalca halkı yok sayılacakmış." Böyle bir şeyin olması mümkün mü? Biz Çatalca’nın doğasını, insanını, tabi ve kültürel varlıklarını, tarımını, hayvancılığını, sahillerini, ormanlarını, suyunu koruyarak gelişmiş, geliştirilmiş ve herkes tarafından parmakla gösterilen bir ilçeyi vaat ediyoruz. Birileri bu söylemi yayarak Çatalca’nın kaybedilmiş yıllarına, yeni kaybedilmiş yıllar eklemeyi hedefliyor. Çünkü Çatalca’nın geri gitmesi, ilerlememesi ve geleceğe yönelik değil, günü kurtaran hizmetler ile yerinde sayması ancak o birilerini mutlu ve memnun ediyor. Çünkü ellerinde, kasaba zihniyeti ile, Çatalköy’e çevirdikleri bir ilçe var. Daha ne istesinler?" diye sordu.

Bizim halkımızın neyi eksik?
Çatalca halkının sosyallik noktasında sıfırın altında kaldığını da sözlerine ekleyen Cenk Sügür "Başta bu ilçede Engelli kardeşlerimiz ile ilgili hiçbir proje söz konusu değil. Düşünün bir belediye yönetimi bugüne kadar sadece engelliler gününde engellileri hatırlıyorsa vay o ilçenin haline. Engelli kardeşlerimiz ve engelli kardeşlerimizin aileleri bu ilçede bizim dönemimizde hak ettiği değeri ve projeleri bizzat yaşayacak ve hissedecekler. İlk projemiz bu. Başka ilçelere giderek sosyallik yaşamak isteyen vatandaşımız, kardeşlerimiz görecekler ki bizler ile sosyal belediyeciliği yaşayacaklar. Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hiçbir kardeşimiz bu ilçenin dışında eğlenmeye, kültürel ve sosyalliği yaşamaya gitmek zorunda kalmayacaklar. . Sosyal belediyeciliğin iki konser olmadığını herkes görecek. Ve yaşayacaktır. AK Partili Belediyeleri bakın, ne demek istediğimi anlayacaksınız" dedi. Aday olamaz ise nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olan Cenk Sügür "Aday kim olur ise olsun, Çatalca hakkettiği hizmetleri bir an önce almaya başlamalı. Bunun da tek yolu merkezi hükümet ile, büyükşehir ile aynı anlayışın bir araya gelmesi ile olur. Bunu herkes önce idrak etmeli. Bu ilçenin kaybedecek bırakın bir 5 yılını, bir saniyesi bile kalmamıştır. Ben ve ekibim, partimin her bir neferi nasıl çalışıyor ise , canla başla bu ilçenin hizmete kavuşması ve geleceğe yönelik bir Çatalca’ya halkımızın kavuşması için çalışacağız" açıklamasını yaptı.

Cenk Sügür kimdir?
1975 Çatalca İstanbul doğumluyum. İlk orta ve lise öğrenimimi Çatalca’da tamamladım. Ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Mimari Restorasyon Bölümü, Erzurum Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümlerini bitirmiş olup halen Eskişehir Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi ve Kadir Has Üniversitesi İç Mimarlık bölümlerine devam etmekteyim. 2002 yılında bir siyasi partinin ilçe başkanlığını yaptım. 2004-2009 yılları arasında Çatalca Belediyesi, 2009-2012 yılları arasında Çatalca Kaymakamlığı, 2012-2015 
yılları arasında İstanbul Valiliği Eski Eserler bölümünde çalıştım. Şu anda kendime ait şirketlerde yöneticilik yapıyorum. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.