CHP'den istifa ettiler DSP'ye geçecekler

CHP'den istifa ettiler DSP'ye geçecekler
CHP Arnavutköy İlçe Başkanvekili Hüseyin Çelik ve İlçe Yöneticisi Dursun Karakuş partilerinden ve görevlerinden istifa etti. Bundan sonraki siyasi hayatlarına DSP'de devam edeceklerininin sinyalini veren ikili, CHP İlçe Başkanı Ruhi Tuncel'i halkın içine girmemekle suçladı

Uzun yıllar CHP çatısı altında siyaset yaparak çeşitli görevlerde aktif olarak yer aldığını belirten CHP Arnavutköy İlçe Başkanvekili ve yöneticisi Hüseyin Çelik ile Dursun Karakuş, düzenledikleri basın toplantısında İlçe Başkanı Ruhi Tuncel’i ağır sözlerle eleştirerek partisindeki görevlerinden ve partisinden istifa ettiklerini duyurdular. Çelik, yaptığı basın toplantısında, İlçe Başkanı Ruhi Tuncel'in garip davranışlar sergilediğini, hiç kimseyi takmadığını, kimsenin fikrine saygı göstermediğini iddia etti. Kendilerinin CHP’de siyaset yapma imkanlarının kalmadığını söyleyen Çelik, "İkazlarımız ne yazık ki hep gözardı edildi, halkla birlikte olalım, halkın yanında olalım, halkı dinleyelim dememe rağmen maalesef bu ikazlarımız hiçbir zaman dikkate alınmadı" dedi.

Halkla iç içe olmak gerekir
24 Haziran’da yapılan genel seçimler öncesinde 45 gün CHP milletvekillerine ilçeyi gezdirdiğini belirten Çelik, "Sayın Tuncel bütün ikazlarıma rağmen milletvekillerimizle sahaya çıkıp herhangi bir siyasi faaliyette bulunmadı. 31 Mart Yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı adaylığını düşünüyorsanız, mutlaka halk ile iç içe olmanız gerekir dedi. Bu ikazlarımı da dikkate almadı. Ben bir parti yöneticisi olarak, halkın içinde, halkın yanında, halkın sorunlarına çözüm bulma fikrinden yana olmaya inandım. Fakat ne yazık ki bunca çabama rağmen Ruhi Başkan’a bu fikirlerimi kabul ettiremedim" ifadelerini kullandı.

Her üye başımızın tacıdır
Konuşmasının her satırında CHP İlçe Başkanlığı'nda yaşanan sorunları dile getiren ve Başkan Ruhi Tuncel’i eleştiren Hüseyin Çelik, “CHP Arnavutköy'de 15 bin gibi bir oy potansiyeline sahip. Partinin her üyesi ve ve CHP’ye oy veren her vatandaş çok kıymetlidir. Her üyemiz bizim başımızın tacıdır. Arnavutköy’deki siyasi yapıya göre CHP’nin, oy potansiyelini daha da ileri düzeye çıkarmaya çalışması gerekir. Bu çabayı nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiği konusunda gerekli hiçbir çalışmanın yapılmadığını görüyorm" şeklinde konuştu.

Toplantıları terk etti
İlçe Başkanı Ruhi Tuncel’e yerel seçimlerde CHP Arnavutköy Belediye Başkanlığı teklifinde bulunduğunu dile getiren Çelik, "Belediye Başkan adayı olmayacağını söyledi. Seçimlerin yaklaşması ile bir kahve içme tenezzülünde dahi bulunmadı, kapının dışına dahi çıkmadı. Süreci sürekli tıkadı, CHP’yi Arnavutköy’de dibe vurdurdu. Kadın kolları, gençlik kolları olmayan bir siyasi yapının büyüyüp, gelişmesine ihtimal vermiyorum. Kendisine önerilen her fikre karşı diktatör tavırlarla ve sinirli bir şekilde hareket etmesi, yönetim kurulu toplantılarını dahi terk ederek, ağa tarzı ve ağa ağzı ile CHP’yi yönetmeye çalışması bardağı taşıran son damla oldu. Böyle üslup ve hareketlerle bir parti asla yönetilmez. Bunu ilçe yönetim kurulu toplantılarında defalarca izah etmeme rağmen ne yazık ki, söz dinletemedim" açıklamasını yaptı.

Muhalefet yapmadı
Başkan Ruhi Tuncel’in Arnavutköy’de yaşanan ve var olan sorunlar hakkında hiçbir şekilde muhalefet etmediğini dile getiren Hüseyin Çelik, "Geçtiğimiz yıl içerisinde Arnavutköy Belediyesi'nde patlak veren yolsuzluk ve usulsüzlükler hakkında, Sayıştay raporlarının var olmasına rağmen hiçbir şekilde konuyu kamuoyunda gündeme dahi getirmemesi, suç duyurusunda dahi bulunması, bir muhalefet partisinin muhalefet dahi edememesinin ezikliğini yaşıyoruz. Bu şartlar altında severek ve canı gönülden hizmet etmeye çalıştığım partim CHP'nin Arnavutköy’de nasıl oylarını yükseltecek, seçimleri nasıl kazanacak?” diye sordu.

DSP’de siyasete devam edecekler
Düzenlediği basın toplantısında CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Ruhi Tuncel’i ağır sözlerle eleştiren Çelik, toplantının sonunda, bu tarz bir siyasete kimsenin prim vermeyeceğini dile getirerek, "Bu nedenle Dursun Karakuş ile birlikte partideki görevlerimizden ve partimizden istifa etmekten başka çaremiz kalmadı" dedi. Basın mensuplarının konu ile ilgili sorularını da yanıtlayan Çelik ve Karakuş, başka bir parti ile yollarına devam edeceklerini, bu partinin de muhtemelen DSP olacağının sinyalini verdi. Çelik ayrıca yerel seçimler sonrasında CHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı'ndan birçok ismin istifa edebileceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.