Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeter ki bu evler boşalsın, kiranızı her şeyinizi biz veriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeter ki bu evler boşalsın, kiranızı her şeyinizi biz veriyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sancaktepe'de konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Öğretmen sayımızı 3 bin 956'ya çıkardık. Derslik sayımızı 2 bin 805'e çıkardık. Okul sayımıza 181'e çıkardık. Tüm bunlardan öte, sınıflardaki öğrenci sayımızı da 30'a 20'ye düşürdük.

Biz çöp dağlarını yok ettik, çukurları yok ettik, çamuru yok ettik. Su yoktu su. Buralara suyu getirdik. Hatırlayın, İSKİ'nin tankerleriyle su kuyruklarını hatırlayın. Şimdi böyle bi durum yok. Hava kirliliği var mıydı? Anneler doğalgazınız var mı? Ben göreve gelirken 50 bin eve doğalgaz gidiyordu, cezaevine girerken 1 milyon 250 bin eve doğalgazı getirmiştik. Şimdi 6 milyon 500 bin eve doğalgaz gidiyor.

Bu Bay Kemal'in aklı bunları alır mı? Almaz. Bay Kemal'in yalancılığı yargıyla müsecceldir.

Buraya 400 yataklı devlet hastanemizi yaptık, şu anda hizmetinizde. ama bunu yeterli bulmadık. Size Anadolu Yakası'nın en büyük şehir hastanesini kuruyoruz. 3 bin yataklı şehir hastanesini Sancaktepe'ye kuruyoruz. Şu anda ihale hazırlıklarını yapıyoruz, ihalesini yapacğaız ve şehir hastanesinin temelini atacağız. Devlet hastenemize kardiyoloji bölümünü de açıyoruz. Bir müjdem de bu. 

Bir diğer hastanede Avrupa Yakası'nda Başakşehir'de. Onun da inşası devam ediyor. 

İlçemizde vatandaşların tapu sorunu vardı. bunlar yüzde 95 oranında çözdük. toplam 3 bin 163 parselde 5 bin 744 Sancaktepeli'nin tapularını teslim ettik. Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Onlar ne anlatıyor?

İlçemizde vatandaşlarımızın tapu sorunu vardı. Yüzde 95 oranında çözdük mü? Çözdük. Toplam 3 bin 163 parselde 5 bin 744 Sancaktepelinin tapularını teslim ettik. Hilal ve Fatih Mahallelerinde ve Çalılık mevkiinde devir işlemleri devam ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda 23 ilçede 65 bin 399 adet riskli yapı tespit ettik. Allah göstermesin Kartal'da yaşadığımızı bir yerlerde de yaşayabiliriz değil mi? Tedbirimizi almamız lazım. Riskli bulunan 245 bin 153 adet konut ve iş yerinin yıkımını yaptık. Ben buradan Sancaktepeli kardeşlerime sesleniyorum. Ne olur bize yardımcı olun... Bak kiranızı, her şeyinizi veriyoruz vereceğiz. Hak sahiplerine 1 milyar 440 milyon liralık kira yardımı yaptık. Yeter ki bu evler boşalsın, biz de orayı yıkalım. Ve gönüllülük esasına dayalı olarak sağlam konutlara halkımızı taşıyalım.

Yavuz Sultan Selim köprüsün yaptık, CHP buna dakarşı çıktı.Birinci ikinci köprüye de karşı çıktılar. Marmaray'a da karşı çıktılar. Avrasya Tüneli'ne de karşı çıktılar. Belediye başkanıyım İstanbul'da, üniversiteli öğrencilere burs veriyorum. Bunu anayasa mahkemesine götürdüler. O zamanki anayasa mahkemesi malesef onların istekleri doğrultusunda karar verdi. Ama ben ne yaptım? Başbakan olunca burs işini direk başbakanlığa bağladım. Buradan sesleniyorum; üniversiteli gençlik eliniz boş dönmezsiniz.

Bay Kemal bana ve aileme iftiralar attı. Şu anda diğer kazandıklarım hariç, 2.5 milyon kazandım. Henüz parayı almadım ama mahkeme kararını verdi. Yargıya gitti Bay Kemal, bunun için bi sandık kurdular. CHP'li milletvekilleri Bay Kemal'i kurtarmak için maaşlarından 5'er bin lira veriyorlar. Bu 2.5 milyonu Mehmetçik Vakfı'na vereceğim.

Geçen gün adam çıkmış, YPG/PYD'yi savunuyor. Çünkü hala onlarla beraber. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Çok seviyorsan Kürdistan, Irak'ın kuzeyinde var. Git oraya.

Ben doğudaki kardeşlerime sesleniyorum; gelin bu oyunu bozalım, ben size kardeşlerim diyorum. Çünkü Türk de Kürt de Boşnak da Arnavut da Abaza da benim kardeşim.

CHP, HDP, sözde İYİ Parti, Saadet... Bunlar hep beraber. Bu oyunu bizim beraber bozmamız lazım. Biz sebze meyve fiyatlarında bir terör estirdiler ya, kabinede dedim ki bu fiyatları hemen indrmemiz lazım tanzim satış yerleri kuralım ve buralaarda satmaya başlayalım. Fiyatlar bir anda ayarıya indi, vatandaş bize teşekkür ediyor. Bay Kemal buna kuyruk diyor. Bunlar yokluk kuyruğu değil; varlık kuyruğu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.