Ekrem İmamoğlu istifa edecek! O isim canlı yayında açıkladı

Ekrem İmamoğlu istifa edecek! O isim canlı yayında açıkladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak adı kulislerde dolaşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun durumu ile ilgili son dakika açıklaması CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'tan geldi. Yarkadaş alternatif ismi de duyurdu.

CHP'de en çok konuşulan isimlerin başında Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geliyor. Beylikdüzü'nü AK Parti'den alarak CHP'ye zafer kazandıran bir belediye başkanı olarak dikkat çeken İmamoğlu daha önce de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığı için adaylığını açıklamıştı. Şimdi ise sıra 31 Mart'taki seçimlere geldi. CHP'nin İstanbul'daki en kuvvetli adayı konumunda bulunan İmamoğlu hakkında son dakika açıklaması geldi.

Genel Başkan ile görüşecek
CHP Genel Merkezi'nin önünde iki isim olduğunu belirten Yarkadaş, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu ile görüşeceğini duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun aklındaki ilk ismin İmamoğlu olduğunu iddia eden Yarkadaş, kritik görüşmenin cumartesi günü olacağını belirterek "Adaylık olursa, İmamoğlu istifa edip görevi yardımcısına bırakacak" ifadelerini kullandı.

CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı Adayı kim olacak?
Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı kabul etmesi halinde Beylikdüzü'nden kimin beleidye başkanlığı için aday gösterileceği merak konusu oldu. Yarkadaş Süleyman Çelebi'yi işaret etti.

Alternatif Tekin
Yarkadaş yaptığı açuıklamada daha önce yaptığı açıklamalarla İstanbul için göreve hazır olduğunu dile getiren CHP Milletvekili Gürsel Tekin'in İmamoğlu'nun adaylığı kabul etmemesi halinde AK Parti'nin karşısına çıkarılacağı duyurdu.

İnce ile görüşecek
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Almanya'nın ardından Viyana'ya geçeceğini belirten Yarkadaş, "Muharrem İnce de Viyana'da. Bir görüşme gerçekleştirebilirler." ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu kimdir?
Ekrem İmamoğlu, 1970`te Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir. Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.