Ekrem İmamoğlu mazbatasını ne zaman alacak?

Ekrem İmamoğlu mazbatasını ne zaman alacak?
Kesinleşmeyen sonuçlara göre bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını alacağı an merakla bekleniyor. Peki İmamoğlu mazbatasını ne zaman alacak? İşte detaylar...

31 Mart yerel seçimlerinde rakibi Binali Yıldırım'ı geride bırakarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve iki buçuk hafta sonra mazbatasını alan İmamoğlu kısa bir sürenin ardından verilen seçim yenileme kararıyla ikinci kez yarışa girdi. İmamoğlu 14 bin civarındaki oy farkından sonra dün gerçekleşen 23 Haziran seçiminde bu kez Binali Yıldırım'dan 806 bin oy alınca İstanbul'un yeni belediye başkanı seçildi. Şimdi ise gözler İstanbul İl Seçim Kurulu'na çevrildi. Ekrem İmamoğlu'na mazbatası ne zaman verilecek?

İstanbul'u 5 yıllığına yönetme yetkisini dün halktan alan Ekrem İmamoğlu önce SKM'de ardından da ikamet ettiği Beylikdüzü'nde coşkulu açıklamalarda bulunarak artık hizmet vaktinin geldiğini ve kendisine görev emri çıktığını açıklamıştı. Çeyrek asır sonra CHP'nin elde ettiği zaferin baş mimarı olan İmamoğlu'nun mazbatasını alacağı saat için de vatandaşlar şimdiden "Ekrem İmamoğlu mazbatasını ne zaman alacak?" araştırmasında bulunuyor.

Ekrem İmamoğlu mazbatasını ne zaman alacak?
10 milyon 570 bin 222 seçmenin yer aldığı İstanbul'da 8 milyon 899 bin 458 seçmen oy kullandı, bunların 8 milyon 746 bin 552'si, geçerli oldu. Ekrem İmamoğlu, yüzde 54,20 oy oranı ve 4 milyon 740 bin 692 kişinin oyunu alarak İBB Başkanı seçildi. Yüzde 44,99 oy oranına sahip olan AK Parti adayı Binali Yıldırım ise 3 milyon 934 bin 896 oy alsa da İmamoğlu’ndan 805 bin 796 fark yedi. Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin sükunet içinde gerçekleştirildiğini ifade eden Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, bir itiraz süreci olduğunu anımsatarak, ilçe seçim, il seçim kurullarına, YSK'ye, itiraz süreçlerinin tamamlanmasının ardından mazbatanın hak edene teslim edileceğini duyurdu. Güven, 23 Haziran'da yapılan seçimin sükunet içinde gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, çoğunluğu siyasi parti temsilcilerinden oluşan sandık kurulları tarafından sayım ve döküm işlemlerinin ardından tutulan sayım döküm cetveli ile sandık sonuç tutanaklarının ilçe seçim kurullarına teslim edilerek ilçe birleştirme tutanaklarının tanzim edildiğini duyurdu. İlçe seçim kurullarının tutanakları tarayarak sisteme eklediğini, sisteme girilen neticelerle sayım döküm cetvellerinin, sandık sonuç tutanaklarının YSK'ye geldiği anda eş zamanlı olarak seçime dâhil olan siyasi partilerle paylaşıldığını vurgulayan Güven, seçim sonuçlarının ilanıyla 2014 yılından bugüne dek İnternet üzerinden ıslak imzalı tutanakların tüm vatandaşların erişimine sunulduğuna işaret ederek, bu uygulamanın da dünyada ilk yapılan işlem olduğunu belirtti.

Ekrem İmamoğlu'nun horon videosu sosyal medyayı salladı

İmamoğlu: Kişiye, kişillere, adamlara, derneklere, vakıflara, cemaatlere hizmet işi bitti

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Çerkes Sürgünü' paylaşımı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.