Esenyurt için 100 proje!

Esenyurt için 100 proje!
AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, ilçenin katma değerini yükseltecek, algısını değiştirecek, her kesimden insana dokunacak 100 vizyoner projeyle ilçeyi metropol şehir haline getireceklerini söyledi.

Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, Esenyurt'un tüm ihtiyaçlarını çözen ve bunun ötesinde ilçenin vizyonunu değiştireceğini söylediği, 100 proje hazırladıklarını açıkladı. Ekinci, "Projeler, 7'den 70'e herkesi kapsamakta, projelerle ilçede katma değerin yükseltilmesi ve algıların değiştirilmesi hedeflenmektedir" dedi. Esenyurt'un ihtiyaçlarının, gelecek 10 yılları da kapsayacak şekilde projelerin hazırlandığını ifade eden Azmi Ekinci, "Yeşil ve sosyal donatı alanlarının fazlası ile arttırıldığı, sağlık merkezlerinin ve hizmetlerinin artarak yaygınlaştırıldığı, ulaşım ağlarının çeşitlendirilerek geliştirildiği, başta metro olmak üzere mega projeler ile, dünya standartlarının üstüne çıkmış modern, güvenli, mutlu ve huzurlu bir Esenyurt inşası bizim en büyük idealimiz ve en büyük hayalimizdir" diye konuştu.

Gençleri kazanacağız
İlçede 170 bin öğrencinin olduğunu belirten Azmi Ekinci, "Gençlerimizin eğitim, kültür, sanat ve sportif faaliyetlere daha kolay erişebilecekleri mekan ve imkanlar oluşturulacak. Gençlere donanım kazandırılacak. Okullarda sınıflar 35 öğrencinin altına indirilecek. Esenyurt'ta bulunan 3 bin fabrikamızla İstanbul'un ve Türkiye'nin önemli sanayi bölgelerinden birisiyiz. Bu potansiyel doğrultusunda kuracağımız ticaret merkeziyle hem ilçenin görünümü değişecek hem de gençlerimize iş imkanı sunacağız. Gençlerimizin yetenekleri doğrultusunda iş bulmalarını kolaylaştıracak sertifikalı iş kursları açacağız. Metro başta olmak üzere yapacağımız projelerle ilçedeki ulaşım problemini kökünden çözeceğiz. Kibir ile değil tevazu ile, hırs değil azim ve gayret ile hakim değil hadim olarak adaletle hizmet edeceğiz. Herhangi bir kesim veya kişi için değil milletim için çalışacağım" diye konuştu.

7 ana başlıkta topladı
Ekinci ve ekibi tarafından hazırlanan, ilçeye kabuk değiştirteecek 100 proje 7 ana başlık altında toplandı. 'Marka Şehir Vizyon Projeler' başlığı altındaki projelerle Esenyurt'un marka değeri yükseltilmesi hedeflenirken, projelerin tamamlanmasıyla ilçenin akıllı şehirler kervanına katılması planlanıyor. Bu projeler ise şöyle; "Yeni Metro Hatları, 500 Yataklı Devlet Hastanesi, Uluslar arası Ticaret ve Fuar merkezi, Bilim teknoloji Merkezi ve Müzesi, Kongre Merkezi, Elişi Ürünleri Çarşısı, Yeni Okullar, Medeniyetler Müzesi, Üniversite, Anaokulundan Üniversiteye Eğitim, Spor Kompleksi, Termal Sağlık Turizmi, Millet Kıraathaneleri, Okul-Veli Bahçesi, Yer altı ve Yerüstü Otopark Projeleri, Tünel Projeleri, Ulaşım ve Kavşak Projeleri, Bisiklet yolları, Millet Bahçeleri, Yeşil Esenyurt, Prestij Caddeler, Akıllı Şehir".
ZEYNEP VURAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.