Geçmişi bırak geleceğe bak

Geçmişi bırak geleceğe bak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal Mardinlilerle bir araya geldi. Uysal, “Geçmişte hizmetlerin neden yapılmadığını tartışmak yerine, neler yapabiliriz, neler katabiliriz bunları konuşmak lazım” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkoba, Ekinoba, Muratçeşme ve Hürriyet mahallelerinde seçim irtibat bürolarını açan Başkan Uysal, Mardinlilerle öğlen yemeğinde buluştu, akşamında da Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarla Türkoba’da bir araya geldi.

Burada oturanlar kazanacak
1980’li yıllarda Büyükçekmece’nin İstanbul’da herkesin gidip görmek istediği, şehir dışından gelenlerin de mutlaka ziyaret etmek istediği ilçelerden biri olduğunu hatırlatan Uysal, “Ama şimdi böyle mi?” diye sordu. Büyükçekmece’de mahalleleri gezerken vatandaşların, ‘Ailecek gidilecek güzel yerler yok’ diye sitem ettiklerini aktaran Uysal, "Aslında bu ilçeden burada oturanlar değil, bütün İstanbulluların gelebileceği alanlar oluşabilir. Büyükçekmece Gölü’nün etrafı ve o deniz sahili boydan boya halak açılabilir. Burada şehircilik adına yapılması gerekenler yapıldığı zaman Büyükçekmece çok güzel olacak. O zaman Büyükçekmece İstanbul’un en güzel ilçesi olacak” diye konuştu.  "Büyükçekmece’de güzel şeyler yapılacak ve Büyükçekmece halkı kazanacak" diyen Uysal, "Geçmişte Başakşehir’de de belediye başkanı olmadan önce yapacağımız projeleri anlattıktan sonra, ‘Sakın yerlerinizi satmayın çok değerlenecek’ demiştim. Orada da aynı şeyleri söyledim. Sizler kazanacaksınız, burada oturanlar kazanacak" ifadelerini kullandı.

Kur saldırısı engelledi
Büyükçekmece’nin Ak Parti Belediyeciliği ile tanışmamış bir ilçe olduğunu ve vatandaşların özlediği Büyükçekmece’ye yakında kavuşacaklarını kaydeden Uysal, "Geçmişte hizmetlerin neden yapılmadığını tartışmak yerine, neler yapabiliriz, neler katabiliriz bunları konuşmak lazım" dedi. Başkan Uysal konuşmasına şöyle devam etti: "Büyükçekmece’nin ciddi bir ulaşım problemi var. İnşallah buraya hem metro hem metrobüs getireceğiz. Avrupa Yakası’nda metro Silivri’ye kadar yapılması gerekiyor. Yenikapı-Beylikdüzü Metro hattı en öncelikle yapılması ve bitmesi gereken hat. Çünkü onu tamamlarsak inşallah Silivri’ye kadar devam eden hat için önümüz açılacak. Ağustos ayında yaşanan kur saldırısı olmasaydı Türkiye şu ana kadar ihaleyi de yapmış olurdu."

Mimarsinan'a kadar uzanacak
Büyükçekmece'ye gelecek metroyla ilgili altyapı bilgisi de veren Mevlüt Uysal, "TÜYAP'ın olduğu bölge kaygan zemin. Eskiye göre teknoloji biraz daha gelişti ve o kaygan zemini nasıl aşacağımız üzerine çalışıyoruz. Metronun son durağının TÜYAP'ın olduğu yerdeki kulenin arka tarafında değil, aşağıya göl kenarında indirip 1-1  buçuk kilometre uzamayla Mimarsinan'a kadar birinci ihaleyi yapmış olacağız. Yenikapı – Beylikdüzü Metro hattını uzatarak Yenikapı – Büyükçekmece Metro Hattı olarak planlıyoruz. Silivri'ye kadar da devam edecek" dedi.

Metrobüs rahatlayacak
Metrobüs’ün de Büyükçekmece’ye kadar uzatılacağını aktaran Uysal, "Büyükçekmece’de güzel şeyler yapıldığında buradaki insanlar kazanmış olacak. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başladığımda Metrobüs’ün Silivri’ye uzatılması yönünde bir teklif gelmişti. Ben bu haliyle Metrobüs hattının uzatılamayacağını söylemiştim. Metrobüs planlanırken günlük 500 – 600 bin yolcu kapasiteli olarak hesaplanmıştı. Ama günümüzde Metrobüsü 950 bin kişi kullanıyor. Metrobüsü bu haliyle Büyükçekmece’ye uzatmak insanlarımıza eziyet olur. Bu kadar yolcu üzerine 200 -300 bin yolcu ilave edersek Metrobüs işlevsiz hale gelir. Şubat ayı sonuna doğru Halkalı – Gebze Banliyö hattı açılacak. Metrobüs hattından 100 – 150 bin yolcu bu banliyö hattını kullanacak. Bu rahatlamadan dolayı da Metrobüs hattını Büyükçekmece’ye uzatmamız için imkan doğacak" ifadelerini kullandı.

CHP’LİLER DE SEVİNECEK
31 Mart Yerel Seçimleri çalışmaları sırasında toplumun her kesiminden insanıyla birebir görüşmenin önemine vurgu yapan Uysal, "Biz oy istiyorsak hem kalbi hem de fiili dua yapacağız. 31 Mart’a kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Toplumuzun her kesiminin bizden beklediği farklı hizmetler var. Gençler spor salonları istiyor, yaşlılarımız yürüyüş yapacaklar park alanları istiyor, sahile inip sahilde çayını içmek istiyor misafirini ağırlamak istiyor. İnşallah 1 Nisan’dan itibaren Büyükçekmece’ye hizmet gelecek. Büyükçekmece’de eksik kalmış hizmetleri inşallah tamamlayacağız. Ben inanıyorum ki 31 Mart akşamı Büyükçekmece’de AK Parti kazandı denildiğinde bu salonda olanlar kadar belki bizlerden daha fazla sevinecek CHP’liler var. Çünkü onlar da hizmet bekliyor. İnşallah hem biz sevinelim hem de bütün Büyükçekmece’yi sevindirelim. Büyükçekmece’yi geçmişinde olduğu gibi İstanbul’un en güzel ilçesi yapalım" dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.