Halkın avukatı gibi çalışıyor

Halkın avukatı gibi çalışıyor
Kamu yararına aykırı olan 14 projenin hukuk yoluyla iptalini sağlayan Hasan Gökkaya, Maltepe Belediye Başkan aday adayı oldu. Maltepe Belediyesi Meclis Başkanvekili olan Gökkaya, kente karşı işlenen suçlara karşı verdiği mücadeleyle tanınıyor.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde büyük şehirler için isimler merakla beklenirken, İstanbul ilçelerinde aday adayları netleşti. Maltepe’de belediye başkanlığı için başvuru yapan 14 aday adayından biri de Hasan Gökkaya oldu. Maltepe Belediyesi Meclis Başkanvekili olan Gökkaya, kente karşı işlenen suçlara karşı verdiği mücadeleyle tanınıyor. "Maltepe Belediyesi’nin tasarrufunda bulunan taşınır taşınmaz bütün değerler bizzat halkın kendisine aittir" diyen Hasan Gökkaya, bu konuda atılan yanlış adımların düzeltilmesi için bir dedektif gibi çalışmaktan ve konuyu mahkemeye taşımaktan geri durmuyor. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufuna almak istediği taşınmazlar için mücadele eden Gökkaya, "Arsamız yeşil alanımız bir bakıyorsunuz Büyükşehir tasarrufuna geçmiş. Tek taraflı bir karar ile Maltepe halkının sahibi olduğu taşınmazlara deyim yerindeyse el koymuşlar. Hemen mevzuat ve yasaları konuşturarak, soluğu mahkemede alıyorum. Yapılan yanlış bu şekilde düzeltiliyor ve halkın malı, Maltepe Belediyesi’nin tasarrufuna geçiyor" dedi.

Sosyal açıdan faal bir isim
Mart 2014 seçimlerinde Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Hasan Gökkaya, deneyim ve birikimlerini daha verimli kullanmak ve hizmet çıtasını daha yukarı çekmek için belediye başkan aday adayı olduğunu belirtti. Erzincan doğumlu olan ve 47 yıldır Maltepe’de yaşayan Hasan Gökkaya, İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Sosyal faaliyetleriyle de dikkat çeken Hasan Gökkaya, birçok derneğin kurucu başkanlığını da yaptı. Maltepe ve Gülsuyu Spor futbol takımlarında oynayan Hasan Gökkaya, bu kulüplerin as başkanlıklarını da yaptı. 2014 seçimlerinde Maltepe Seçim Koordinasyon Başkanlığı yapan Hasan Gökkaya, “Sivil toplum kuruluşlarında belediyemizi temsil ettim, gerçekleştirilen birçok projede aktif olarak görev aldım. Belediye Başkanvekilliği ve Meclis Başkanlığı görevlerini üstlendim” şeklinde konuştu.

14 projeyi iptal ettirdi
Kent suçu kapsamında sayılabilecek yaklaşık 20 projeye karşı şahsen hukuk mücadelesi başlatarak Maltepelilerin hakkını koruduğunu ifade eden Hasan Gökkaya, “Şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı olan 14 projenin, hukuk yoluyla iptalini sağladım. Diğer bütün aday adayı arkadaşlarıma başarı dileyerek, Maltepe Belediye Başkan aday adayı olduğumu ve kazandığım takdirde sosyal demokrat belediyecilik anlayışından ödün vermeden Maltepelilere hizmete devam edeceğimi belirtmek isterim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.