Handan Toprak yalan söylüyor!

Handan Toprak yalan söylüyor!
CHP İBB eski Başkanı Nurettin Sözen, Divriğililer Buluşması'na katıldı. CHP'den istifa ederek DSP'ye katılan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ı eleştiren Sözen, “Gittiği her yerde benden izin aldığını benden onay aldığını söylüyor. Ama yalan söylüyor. Ben de bugün burada olduğu gibi bundan sonra her yerde kendisinin aleyhine çalışacağım” dedi.

Sivas ili Divriği ilçesi sakinlerinin düzenlediği Divriğililer Buluşması, Avcılar Ezo Restoran'da gerçekleştirildi. CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Av. Turan Hançerli'nin katıldığı buluşmaya; İBB eski Başkanı Nurettin Sözen, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Avcılar İlçe Başkanı Hasan Şeker ve çok sayıda ilçe sakini katıldı. Yerel seçime ilişkin konuşmaların yapıldığı toplantıya ise aynı zamanda Divriğili olan ve kısa süre evvel CHP'den istifa ederek DSP'ye geçen Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, damgasını vurdu. Toprak'a yönelik ağır eleştirilerde bulunan İBB eski Başkanı Nurettin Sözen, Toprak'ın her fırsatta yalanlar söylediğini açıkladı.

Benden izinsiz sloganımı aldı
Handan Toprak'a yönelik sert eleştirilerde bulunan Sözen, Toprak'ın kendisine ait olan 'Önce İnsan' sloganını bile izinsiz kullandığını belirterek, “Handan Toprak benden hep yardım istedi. Benim sloganım olan 'Önce İnsan'ı arabalarına yazdı. “Hocamdan izin aldım” dedi. Yalanlar söyledi. Ama izin almadan yaptı. Bu önemli değil. İzin almasın aynı ilkeleri kullandıktan sonra kullansın hiç önemli değil. Banaz'a gidelim dedi gittik. Şuraya katılın dedi katıldık. Ne zaman destek istese yanında oldum. Ama ben bu partiye 65 yılımı vermişim. Aynı partide aynı çizgide siyasi hayatıma devam etmişim. Şimdi sen bana diyorsun ki; 'Ben varsam partim var. Ben yoksam partim yok' sen böyle dediğin için artık benim için de sen yoksun. Kendi deyimiyle babasından sonra en çok bana güveniyor. Ama onu uyardım. Dedim ki partiyi terk ederse aleyhinde çalışacağım dedim. Nitekim bunu yaptım. Partiden ayrıldığı ertesi gün geldim burada bizim adayımızın yanında oldum” dedi.

Her zaman aleyhine çalışırım
Handan Toprak, hemşehrisi olsa dahi kendisinin her daim aleyhine çalışacağını ifade eden Sözen, “Doktor hanımın karşısında olacağımı herkese ilan etmiştim. Bugün de bunun başka bir örneğini vermiş oluyoruz. Önemli olan ülkemizin halkmızın huzuru ve mutluluğudur. Bunun için ülke ve parti olarak seçtiğimiz cumhuriyeti kuran, Atatürk'ü kuran bu partiye CHP'ye hizmet vermekten hep onur duyduk. Karakollar gördük, hapishaneler gördük ama bu parti bizden vazgeçmedi. Yanlışlar olmadı. Oldu. Ama bunun çözümü partiden ayrılmak değildir. Bunları tartışıp düzeltmektir. Sonuç olarak buraya geldiğimde çok heyecan duydum, gururlandım. Her zaman olduğu gibi Divriği halkı demokrasi için öncülük etmektedir. Sizleri kutluyorum, sizleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Avcılar'da kimseyi mağdur etmem 
Sözen'in ardından konuşan CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Av. Turan Hançerli ise “Burada bu kadar kalabalığı gördüğüm için çok mutlu oldum. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Çok değerli hocamız Nurettin Sözen'den sonra söz almak da büyük bir gurur. Kendisinden çok şey öğrendim. Kendisine de anlattım. Yıllar sonra bir konuşmamızda bir arkadaşımız şey demişti; 'Çalışanlarınıza o imkanları vermeseydiniz çöpler toplansa farklı bir şey olurdu...' O da şöyle demişti; 'Grev çalışanların hakkıdır. Onların bu demokratik hakkına asla müdahale etmem. Bugün de olsa müdahale etmem' demişti. Bir tarafta insanların hakkını her şeye rağmen koruyanlar var bir tarafta da ben olmazsam hiçbir şey yok, Türkiye önemli değil, İstanbul önemli değil diyenler var. İşte Nurettin hocamın ellerinden öpüyorum. Her zaman ortaya koyduğu değerlerin peşinden gideceğim ve Avcılar'da da hocamın söylediğinin arkasından giderek çalışanların asla  mağdur olmaması için elimden geleni yapacağım” dedi.

Eşitlik sözü veriyorum
Hançerli konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Her gittiğim yerde bir söz veriyorum. Herkes soruyor; Turan Hançerli, biz kadınlara ne vaat ediyorsun? Biz gençlere ne vaat ediyorsun? Diye herkes soruyor. Ben evrensel gerçeği söylüyorum. Ülkemizde kaybettiğimiz, yok edilen ve aslında ülkeyi kurtaracak olan şeyi söylüyorum; eşitlik vaat ediyormu diyorum. Herkese eşit davranacağımı söylüyorum, sözünü veriyorum. İşte bu nedenle de hiçbir yerde konuşmaktan, konuşmaların canlı yayınlanmasından korkmuyorum, çekinmiyorum. Çünkü özü sözü bir olmayı biz atalarımızdan öğrendik. CHP'den öğrendik. Böyle de devam edeceğiz. Kabul ederseniz Sivaslıların fahri hemşehrisi olmaya adayım. Divriği'nin hemşehrisi olmaya adayım.” ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum