HDP'yi unutan CHP

HDP'yi unutan CHP
AK Parti'nin itiraz ettiği, hakimlerin direndiği, demokrasinin olmazsa olmazı olan seçimlerin hala tartışıldığı ülkemde iktidarın kabullenemediği sonuçlara büyük etkisi olan bir parti hiç tartışılmıyor, gündeme gelmiyor ve teşekkür bile edilmiyor.

AK Parti'nin itiraz ettiği, hakimlerin direndiği, demokrasinin olmazsa olmazı olan seçimlerin hala tartışıldığı ülkemde iktidarın kabullenemediği sonuçlara büyük etkisi olan bir parti hiç tartışılmıyor, gündeme gelmiyor ve teşekkür bile edilmiyor.
O da; İstanbul ve Ardahan'da başta olmak üzere ülkenin bir çok kentinde parti olduğunu unutan, milyonlarca seçmenine olduğu gibi tabanına sormadan adeta batan bir esnaf gibi dükkan kapatan yani aday çıkarmayıp, seçmeni serbest bırakan HDP'dir.
CHP'nin adaylarına verdiği destek ile MHP ortaklı AK Parti'nin zaferinin önüne geçmeye çalışan ancak başkanlık seçimlerinde bunu bir kaç kentte başarıp, ülke genelinde İl Genel Meclisinde dibe çakılan ve aldığı oyların yarısından çoğunu kayıp eden HDP başta destek verdiği CHP tarafından olmak üzere herkesçe unutulmuş durumda.
CHP'nin gizli ittifak kurduğu ileri sürülen ama alenen CHP'ye destek verdiği açıkça görünen ama CHP'nin yanına aldığı HDP'li siyasilerle ve her hangi bir HDP ile fotoğraf bile vermediği, seçim mitinglerinde olduğu gibi seçim sonuçları ardından bir teşekkür etme gereği duymadığı HDP'nin şu anki haline baktığımız da başta desteklediği CHP olmak üzere seçmeni ve tabanı tarafından bile unutulan, sahiplenilmeyen bir parti konumuna düşmüştür.
CHP'nin baştan kazık attığı, seçmenin ortaya koyduğu seçim stratejine tepki koyup, Belediye ve İl Genel seçiminde oy vermediği HDP'nin seçim sonrası itirazları da gündeme gelmediği ve kabul görmediğini de görürken, İstanbul başta olmak üzere bir çok kentte  yapılan itirazlara hemen tepki koyup, ekranların önüne çıkıp, kızılca kıyametler koparan CHP'nin, HDP'nin yaşadığı bu durumu bile gündeme getirmediği gibi sanki hiç bir şey olmamış, desteğini almamış gibi HDP'yi, oyları götürüp CHP'te verdin diye kızan AK Parti kadar görmek bile istemiyor. bu durumun gereğini bile duymadığını da izliyor,     görüyoruz.
Evet 31 Mart öncesi ortaya koyduğu seçim stratejisi ile adete lendi sonunu kazıyan HDP'nin destek verdiği ve İstanbul başta olmak üzere bir çok yerde seçim kazanmasına neden olduğu CHP tarafından olduğu gibi ülke gündemi tarafından da unutulan bir parti konumuna düşmesi başta HDP'liler tarafından olmak üzere kimse tarafında masaya yatırılıp, yaptırılmayacağını da merak ettiğim diğer bir konu..
Sizce HDP'liyim diyenler olmak üzere bu önemli konuyu masaya yatıracak ve HDP'nin mevcut yöneticilerinin ortaya koyduğu yanlış stratejiyi tartışacak kimse veya cesareti     olan var mı?
Bilmem ama bu ülkede yapılan seçim ardından masaya yatırılması ve itiraz edilmesi gereken diğer bir durumda HDP'dire ve onun oylarının yarısından çoğunun ortada kayıp olmasına neden olan mevcut yöneticileridir diye düşünüyorum..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.