Hedef Avcılar'da başkanlık

Hedef Avcılar'da başkanlık
CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Ali Haydar Kahraman, Avcılar'a başkan olmayı hedeflediğini belirterek, “Burada partimizin bayrağını daha da yukarıya çıkarmak ve vatandaşlarımıza hizmet etmek için göreve talibim” dedi

Avcılar’dan belediye başkan aday adayı olan CHP eski İl Başkan Yardımcısı Ali Haydar Kahraman, hedeflerini ve ideallerini basın mensuplarıyla paylaştı. Avcılar'da CHP'nin bayrağını daha da yukarıya taşımak için görev almak istediğini anlatan Kahraman, “Avcılar’da 19 aday adayı arkadaşımız var. Her yerde seçim çalışmaları bellidir. Muhtarları, sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri ziyaret eder, herkes bizimleymiş gibi resim veririz. Hâlbuki işin içinin öyle olmadığını yaptığımız saha çalışmalarında görebiliyoruz. Mesela geçenlerde AKP’ye sempati duyan ve oy veren 12 kişilik bir aile ile tanıştım. Bu ailenin evine konuk olduğumuzda, aynı sofraya oturup, aynı odada kalıp, aynı dili konuştuğumuzda gördük ki ailenin görüşü değişti. Aslında benim aday adayı olma başlangıç serüvenim de budur” dedi.

Halkla birlik olmalıyız
Vatandaşın beklentisinin yol, kaldırım taşı, spor salonu gibi şeyler olmadığını söyleyen Kahraman, “Bunlar zaten belediyenin mecburi görevleri. Bizim halkın birlikteliğini kurabilmemiz için halkla birlikte olmamız gerekiyor. Hangimizin aday olduğunun önemi yok. Önemli olan aday olacak arkadaşlarımızın bu birlikteliği sağlayabilmesi. Rant sağlamak, mevki, menfaat elde etmek, çalmak ya da çırpmak için değil, halka hizmet etmek istiyor ve sandık birlikteliğini sağlayacağıma inanıyorum” diye konuştu. Artık klasik sosyal demokrat belediyeciliğin dışına çıkılması gerektiğini ve bunun birçok örnekleri olduğunu söyleyen Kahraman, “Meclis çoğunluğu olmamasına rağmen bizim Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen örneğimiz var. İzmir Dikili, Bursa Nilüfer gibi feyz alacağımız çalışmalar var. Hemen yanı başımızda Yaşam Vadisi ile gurur duyduğumuz Beylikdüzü Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu var. Tarıma yönlendirmesi, teşvik etmesi, öğrencilere bakış açısı ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile bırakın Türkiye'yi dünyanın gündeminde olan belediyelerimiz var. Aday olmayı düşünürken işte bu kriterlerle aday olmayı düşündüm” ifadelerini kullandı.

Bütün partilerle görüşüyorum
Bireysel anlamda Saadet Partisi, İYİ Parti ve HDP ile görüşmeler yaptığını söyleyen Ali Haydar Kahraman, “Bunları benim değil, siyasi parti başkan ve yöneticilerinin ifade etmesi daha doğru olur. Partimize ve siz gazetecilere düşen bunları araştırıp, yerinde tespitler yapmak ve doğru verileri kamuoyu ile paylaşmaktır. Bu kişi ben olurum veya bir biraz başkası olur önemli değil. Önemli olan halkın kimi istediğidir” diye konuştu.

61 ilde görev yaptım
“Partim bana görev verir ve adaylaştırırsa, projelerimi parti yönetimime, genel başkanıma, kamuoyuna ve basına anlatmaya hazırım” diyen Ali Haydar Kahraman, Anadolu'da doğduğunu, uzun bir süre uluslararası bir şirkette yöneticilik yaptığını, 3 dönem İstanbul il başkan yardımcılığı, bir dönem belediye meclis üyeliği, bir dönem de ilçe yöneticiliği yaptığını söyleyerek, partinin hemen hemen her kademesinde değişik görevlerde bulunduğunu belirtti. 2014 yerel seçimlerinde İstanbul koordinasyonunu yürüttüğünü, 2015 seçimlerinde ise ‘Kemal'in Yeğenleri Anadolu’ Projesi’ni gerçekleştirerek 61 ilde görev yaptığını söyledi.

Her zaman yük kaldırdım
24 Haziran genel seçimlerinde de yaklaşık 20 ilde parti çalışmalarına katıldığını ifade eden Kahraman, “Hep otobüsün önünde koştum, sahanın kenarında oldum. Her zaman kaldıran, yük taşıyan kişi oldum. Bugün itibarıyla yine bu yükü taşımaya hazırım, sorumluluğunu da biliyorum. Derdim makam değil, sokakta halkla birlikte yönetmek. Bunu iddia ederek söylüyorum, Avcılar'da göstereceğimiz performansla Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin 5 yıl sonra alamayacağı belediye kalmayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.