Herkes istediği tabelayı dikemez

Herkes istediği tabelayı dikemez
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkanı Adayı Mevlüt Uysal yerel basınla bir araya geldiği toplantıda gündem değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin Büyükçekmece Belediye Başkanı Adayı olarak seçim çalışmalarını sürdüren Mevlüt Uysal bu sabah yerel basın mensuplarıyla buluştu. Son döneme damga vuran tabela tartışmasına değinen Uysal; 'Herkes istediği tabelayı istediği dikemez. Bu çok basit bir uygulama. Kim yaparsa kaldırırım. Şehir estetiğine de ayrkırı. Her ilçenin girişinde böyle bir tabela olduğunu düşünün? İstanbul'un o hali... Bahçelievler'e hoş geldiniz, Bağcılar'a hoş geldiniz... İstanbul'un görüntüsü için hoş değil. Dünyanın hiçbir yerinde yok. Bahçeşehir'de mevsimlik çiçeklerle Başakşehir Belediyesi'nin logosunu yaptık. Sınırların olduğunu insanlar fark etti. Esenler Belediyesi de bitkilerle adını yazdı. Bunlar gayet şık. Bir müddet sonra belki bunlara da ihtiyaç yok. Dünyada metropol şehirlere baktığınızda çok ayıran bir şey yok. Nihayetinde öz İstanbul. Bu konuda kanaatim, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Büyükçekmece'ye değil başka bir ilçeye de gitsem yıktırırım. Seçilirsem de bu şekilde bir tabela olmayacak. Büyükşehir'de de böyle bir durum olmaması için her zaman bunu savunacağım. Ancak Büyükçekmece sınırlarında insanlar dolaşırken burada kendilerini hissedecekleri, şık şeylerin yapılmasına karşı değilim' dedi.

Birincilik istendi
Binali Yıldırım'ın İstanbul adaylığı hususuna değinen Uysal; 'İstanbul Paris, Lonra, New York ile yarışmalı. Dünyanın en önemli şehirleriyle yarıştayız. Ama önde değiliz. Onlardan öne geçmeliyiz. Bilal Bey'i partimiz aday gösterirken yarışta birinci olan bir şehir olarak görmek için aday gösterdi.' ifadelerini kullandı.

Tabelayı değiştirmeliyim
Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı olmasıyla ilgili süreci değerlendiren Uysal; 'O zaman benim önümde herhangi bir belediyede, ilçe belediyesinde aday olarak ya kendi belediyemde ya Ak Partili ilçede aday olmak veya AK Partili olmayan belediyeye aday olmak. Bunların hiçbiri değilse belediye başkanı olmamaktı. Ama ben belediyecilikte bir başarıya sahipsem belediye başkanı olmamak da hem halk hem de partim adına doğru değil. Mevlüt Uysal hangi ilçeyi isterse alır mı? Alır doğru mu doğru. Ama ben istemedim. Daha önceki ilçem doğru işler yaptığım bir ilçeydi. Bundan sonraki ilçem de bu yönde bir yer olmalıydı. İBB Başkanı sıfatı ile gidiyorsam gittiğim yerde tableyı değiştirebileceğim bir ilçe olmalıydı. Adı da büyük olmalı. Kararımı bu şekilde bildirdim. Kanaatim de uygun görüldü. Nihayetinde seçim her zaman seçimdir. En garanti yerde bile kaybedilebilir. Burayı ben istedim. Partim mi gönderdi evet partim gönderdi. Değişik yerler gündeme geldi. arnavutköyle başlandı. Fatih, Küçükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Tekirdağ'a kadar adım yazıldı.' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.