Hukuki süreç devam edecek

Hukuki süreç devam edecek
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Partimiz eldeki bilgi ve belgelerle hukuki süreci devam ettirecek. Sonunda YSK mazbatayı kime verirse başkan odur” diye konuştu.

Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığı'na girişinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Seçimleri yaptık. Ülkemize ve İstanbul'a hayırlı olsun. Tabii birçok yerde gayri resmi sonuçlar açıklandı. İstanbul için henüz sayım devam ediyor. Şu an itibarıyla 14 sandık daha sayılacak. Geldiğimiz noktada yaklaşık olarak 25 bin civarında rakip aday Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gözüküyor" dedi.

Biz tebrik etmesini biliriz
"Burada önemli bir ayrıntıyı paylaşmam gerekiyor" diyen Yıldırım, "O da şudur, 319 bin 500 iptal oy var. Aradaki fark 25 bin. Yani 10 katından fazla iptal oylar. Aradaki farkın 10 katından fazla gözüküyor. Bu önemli bir detay. Bunun dışında yapılan bazı usulsüzlükler, hatalı girişler var. Bunları da parti teşkilatımız, sandık kurullarındaki arkadaşlarımız tespitlerini yaptılar. Şüphesiz Yüksek Seçim Kurulu mazbatayı kime verirse başkan o olacak. Biz tebrik etmesini biliriz. Ancak sürecin de devam ettiğini söylemekte fayda var. Sayın İmamoğlu 2014'ü örnek veriyor. Ama orada bir şeyi eksik bırakıyor. Ben onu tamamlamakta yarar görüyorum. 2014 seçiminde iptal oylar 440 bin, aradaki fark 660 bindi. Yani iptal oyların tamamını kazana adaya yazsanız bile yetmiyordu. Burada ise iptal oylar aradaki farkın 10,5 katı. Takdir edersiniz ki bu sonucu çok değiştirebilir" ifadelerini kullandı. 

İstanbullulara teşekkür etti
"Biz AK Parti olarak bugüne kadar 14 seçim yaptık" diyen Binali Yıldırım, "Bu 15'inci seçimimiz. Her seferinde de partimizin tecrübeli kadroları sandık başlarında sandık sonuç tutanaklarını alırlar. Ve bu veriler teşkilatımıza gelir. Biz Yüksek Seçim Kurulu'ndan önce resmi olmayan sonuçları belirleriz. Dün saat 23.25 itibarıyla elimize gelen sonuçlarda da böyle bir durum gördük ve bunun üzerine çıktık seçimin sonucunu açıkladık. Ondan bu tarafa yaşanan gelişmeler bizim için de yeni bir durumdur. Bu konunun da aydınlığa kavuşmasında yarar görüyorum. İstanbul halkına teşekkür ediyorum. Kazanan kim olursa olsun çok güzel bir seçim kampanyası geçirdik. İstanbullular bizi can kulağıyla dinlediler. Bize güvendiler. Milyonlarca insanın sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz" dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.