Huzur kenti Silivri

Huzur kenti Silivri
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri’nin bir huzur kenti olduğunu belirterek, “Topraklarında mor lavantaların açtığı, Avrupa ülkelerini kıskandıracak fabrikalarıyla üretimin yapıldığı ve gülen yüzlerin yaşadığı bir ilçe” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı ve CHP Silivri Belediye Başkan adayı Özcan Işıklar, seçim çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Belediyecilik anlayışlarına ilişkin konuşan Işıklar, “Silivrili hemşerimize, ibadet ederken seccadesinden, okula başlarken çantasına, annelerin doğum yaptığında sütünün arttırılmasına yarayacak olan ilacına, okuldaki çocuğunun yiyeceği ekmeğine kadar hizmet ettik. İlçemizde sosyal belediyeciliği yaşatıyoruz. 8 bin çocuğa forma giydiren bir belediye var burada. Sağlık, eğitim, kültürel faaliyetler, çocukların geleceği, iş güvencesi, istihdam alanları ve daha birçok alanda yurttaşlarımıza hizmet götürüyoruz. Silivri’nin bugün yüzde 70’i memnunsa, İstanbul’da da en memnun edici ilçeyse, asayişi en güvenli yerse, 42 kilometre olan sahilinde en güvenli alansa Silivri, topraklarda gökyüzünü karartmayıp, rüzgarını kesmeyip, güneşini kapatmadığımız içindir” dedi.

Meydan kültürü önemli
Silivri'de meydan kültürüne öncelik verdiklerini kaydeden Özcan Işıklar, “Başkaları bunları belediyecilik hizmeti olarak görmüyor ve sorunda burada zaten. Onların bakış açısıyla bizim bakış açımız farklı. Onlar belediyeciliği beton, demir, bina, marina. Biz ise yurttaşlara her alanda dokunuyoruz. Ben burayı teslim aldığımda Silivri’de bir tane tiyatro salonu, nikah salonu, sahil düzenlemeleri yoktu. İnsanlarımız evine kapanmıştı, meydanları yoktu. Selimpaşa’dan tutun, Gümüşkaya, Çanta, Değirmenköy, Ortaköy, Kavaklı bir çok mahallede bir meydan kültürüyle tanıştı Silivri” diye konuştu. BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.