İlgezdi, nalına da vurdu mıhına da

İlgezdi, nalına da vurdu mıhına da
CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, partisine ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğl'una ağır eleştirilerde bulundu. CHP'nin 40 yıldan beri iktidara gelememesinin kendi suçu olduğunu belirten İlgezdi, Kılıçdaroğlu'nun 'kontrolü darbe' çıkışının da hatalı olduğunu ifade etti.

Seçim çalışmaları kapsamında STK'larla bir araya gelen CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, "Bizim partinin klasik lafı 'Cumhuriyeti biz kurduk'. Hayır efendim Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale'de binlerce şehit verdik. O şehitler, Türkiye'nin her tarafından görüşte insan vardı. Cumhuriyeti beraber kurduk. Her siyasi görüşte arkadaşlarla birlikte yaşatacağız" dedi."Arkadaşlar beni bilir. Ben bizim partide anlayış tarzı olaraktan farklı bir belediye başkanıyım" diyen İlgezdi, "Beni parti içinde çok fazla severler, sevmezler. Bilemem. Çünkü ben bir şeyi biliyorum ki eğer bu ülkede CHP 40 senedir iktidar olamıyorsa, öncelikle kendisini eleştirmeli. Niye bunu söylüyorum? Kalkıyoruz iktidarı eleştiriyoruz. Tamam. Yanlışları, doğruları da vardır. Eksiklikleri de vardır. Ama be kardeşim siz bu ülkede 40 senedir iktidar değilsiniz. Önce oturun kendinizi eleştirin CHP olarak. Vatandaşın sorununu çözüyor musun? Gidiyor musun ayağına? Yok gitmiyorsun. Gitmediğin yer, tutmadığın el senin mi? Değil" diye konuştu.

Darbedir bu yahu!
Battal İlgezdi, "Mesela Sayın Genel Başkanım, referandum döneminde dedi ki, 'Kontrollü darbe' Hayır efendim ben onun gibi düşünmüyorum. Bu ülkede resmen darbe olmuştu. 240 şehit vardı. Darbedir bu yahu. Bu farklı bir şey olabilir mi? Yani ölümün olduğu yerde kontrol olur mu? Bunun adı darbedir. Hangi siyasi görüşten olursak olalım. Böyle bir şey yok. Doğruları söyleyeceğiz burada. İnsanlar ölmüş. O yetmiyor Konya milletvekili çıktı, 'dangalak' o farklı bir şey söyledi. 'Atın bu adamı partiden' dedim. Atın kardeşim. Bunları neden söylüyorum biliyor musunuz? Ben adım adım sokakları geziyorum. Ben 2009'da adaydım. 2014'te adaydım. Geziyordum” ifadelerini kullandı.

Adaletsiz takvim uyguladık
"Bunları sadece eleştirmekle bu iş yetmez" diyen İlgezdi, "Kendini toparlayacaksın, iktidara talip olacaksın. Bu iş bu kadar basit. Onun için önümüzdeki bu yerel seçimlerin iyi olacağını düşünüyorum. Güzel bir seçim olacağını düşünüyorum. Bu seçim 5 yılda bir yapılan sıradan bir seçimdir. Bu seçimleri farklı bir noktaya çekmenin anlamı yok. Bu seçimler muhtarlarını, meclis üyelerinin, belediye başkanlarının seçildiği seçimler. Vatandaş oy kullanmaya giderken, sağduyusunu kullanacak, oyunu kullanacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.