İlgezdi ve Derdiyok'un haklı derdi!..

İlgezdi ve Derdiyok'un haklı derdi!..
AK Parti'nin Ardahan Damal'daki adayı Av. Özge Derdiyok'un annesi ve aynı zamanda AK Parti Damal İlçe Başkanı Nevriye Derdiyok, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın Damal'da düzenlediği kahve toplantısında, "Biz de solcuyuz ama sol partiler sıra vermediği için AKP'den girdik" demiş..

AK Parti'nin Ardahan Damal'daki adayı Av. Özge Derdiyok'un annesi ve aynı zamanda AK Parti Damal İlçe Başkanı Nevriye Derdiyok, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın Damal'da düzenlediği kahve toplantısında, "Biz de solcuyuz ama sol partiler sıra vermediği için AKP'den girdik" demiş..
Önce inanmadığım, ardından görüntülerini, https://twitter.com/dokuz8haber/status/1106229954646368256/video/1?fbclid=IwAR0m6YRjzYTsY1Iwsbog6wfbQ4pQjFgy-_-8YU_f8fPWyO1UclFYQS6lGvs linkinden izlediğim Derdiyork'un bu yakarışına baktığımıza ülkemde ki solun neden dağınık bir durumda olduğunu da anlıyor ve  Derdiyok'a sonuna kadar katılıyordum..
Gerçi aynı durumu CHP'nin İstanbul Ataşehir Belediye Başkan Adayı İlgezdi'de son açıklamasında dile getiriyor, partisi CHP'nin geçek anlamda bir sol orjini         ortaya koymadığına dert yanıyordu.
Derdiyok gibi çok dertli olduğu görünen ve seçimlere ramak kaldığı şu günlerde patlayan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, "Bizim partinin klasik lafı 'Cumhuriyeti biz kurduk'. Hayır efendim Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale'de binlerce şehit verdik. O şehitler, Türkiye'nin her tarafından her görüşte insan vardı. Cumhuriyeti beraber kurduk. Her     siyasi görüşte arkadaşlarla birlikte         yaşatacağız" diyerek solcu olduğunu öne süren partisini sert bir dille yerden yere     vuruyordu.
Aynı İlgezdi şöyle devam ediyordu..
'Çünkü ben bir şeyi biliyorum ki eğer bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi 40 senedir iktidar olamıyorsa, öncelikle kendisini eleştirmeli. Niye bunu söylüyorum? Kalkıyoruz iktidarı eleştiriyoruz. Tamam. Yanlışları, doğruları da vardır. Eksiklikleri de vardır. Ama be kardeşim siz bu ülkede 40 senedir iktidar değilsiniz. Önce oturun kendinizi eleştirin CHP olarak. Vatandaşın sorununu çözüyor musun? Gidiyor musun ayağına? Yok gitmiyorsun. Gitmediğin yer, tutmadığın el senin mi? Değil" diyordu..
Başta DSP’ye olmak üzere HDP'ye yada bir başka sol ideoloji partiye neden sol oylarının gittiğini araştırmayan ama Başkan     Erdoğan'dan aşağı kalmayan tavırlar içine girip, CHP'ye oy vermeyen solcuları hain ilan eden CHP tüm ülke de olduğu gibi     Ardahan'da ki Alevilerin oylarını cepte     Keklik görmesi ne kadar doğru?!.
Bilmem ama ülkenin Gürcistan ve Ermenistan'a komşu sınır kenti Ardahan'ın Alevi kültürü ile yoğrulmuş olan Damal İlçesinin AK Partili İlçe Başkanı Nevriye Derdiyok'un TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın Damal'da düzenlediği kahve toplantısında, "Biz de solcuyuz ama sol partiler sıra vermediği için AKP'den girdik" demesini ve İlgezdi'nin serzenişini de masaya yatırmak gerekmez mi?
Evet, solcu olduğunu iddia eden ama     bugünkü CHP'nin dünden beri kendisi gibi solcu olan insanları cepte Keklik görüp,     onları görmemesi, aday etmemesi, yer         vermemesinin sonucudur AK Partili yada bir başka partili olmalarına neden diyen AK Parti Damal İlçe Başkanı Nevriye Derdiyok ve CHP İstanbul Ataşehişehir Belediye     Başkan Adayı İlgezdi haksız mı?
Ve aynı durumun HDP için de geçerli bir durum olduğunu da belirtmekte fayda var.
Çünkü CHP'de olduğu gibi HDP'de aday olanların hep aynı sima ve isimler olması ve yeni nesil yada bu partilerde mücadele etmek isteyenlerin hep aşağılanması,         dışlanması solun gerçek anlamda         dağınıklığını ortaya koymuyor mu?
Ve bugün bunu azda olsa HDP ile girdiği ittifakı sol cesaretini ortaya koymayarak saklayan CHP'nin gerek genel de, gerekse yerelde iktidar olmamasının nedeni bu         değil mi?
Örnek olarak sanki adam, kadın ve başka partili yokmuş gibi CHP İzmir Belediye Başkan Adayı babadan kalma sermaye ile bu kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oluyor..
Ankara Çankaya, Ardahan'da milletvekilliği yapmakla yetinmeyen Faruk Demir..
Kars'ta hala milletvekili olan bu kez de Belediye Başkanı olmak isteyen Ayhan     Bilgen ve daha niceleri..
Peki bugün 'solcuyum ama solcuyum diyen CHP'de yer bulamadığımız için AK Parti'deyim' diyen Nevriye Derdiyok gibi ne kadar insan DSP'de, AK Parti,'de hatta İYİ Parti'de yer bulan, saygı gören..
Saymaya kalkarsak sayfalar dolduracak kadar isimlerin CHP'den, HDP'den dışlandığı için bugün başka partilerde mücadele ettiğini görür ve solun neden iktidar         olmadığını biraz daha anlar, kavrarız..
Kısacası İlgezdi ile Derdiyok'un serzenişlerini şahsileştirmeden, geniş pencereden bakarak yol alacak olanların 'Ben solcu partiyim' diyen ama solun gereğini yerine getiremeyen, partileri sülale yada aşiretler partisi konumuna getiren CHP ve 31 Mart seçimleri ortağı HDP düşünmelidir derim..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.