İmamoğlu vizyonunu açıkladı

İmamoğlu vizyonunu açıkladı
CHP'nin en güçlü İBB adayı konumunda olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy CHP İlçe Başakanlığı'nda 'Beylikdüzü Modeli Seçim ve Yönetim Çalışması'nın sunumunu yaptı. İmamoğlu burada 2030 vizyonunu da açıkladı.

Beylikdüzü Beledidye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Beylikdüzü Modeli Seçim ve Yönetim Çalışması" sunumunda CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı'nda partililere hitap etti. İmamoğlu'na CHP İstanbul İl Sekreteri Hüseyin Aksu, İl Başkan Yardımcıları Yusuf Erciyas, Özgür Nas ve Yasin Ilgar da eşlik etti.  Burada 2030 vizyonunu açıklayan İmamoğlu, önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek projelerle daha yeşil, daha akıllı, daha gelişmiş bir ilçe olacaklarını belirtti. İmamoğlu, "Vizyon 2030 Beyikdüzü’nün gelişim ve dönüşüm anayasasıdır" dedi.

Vizyon mutabakatla oluştu
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2030 Vizyonunu Çekmeköy’de açıkladı. İmamoğlu, "Bunları yaparken adaletli davranmaya çok özen gösterdik" dedi. "Yerel yönetimlerin dünyada değişen rollerinin de farkındayız ve bugüne kadar hep bunun bilinciyle geleceğe baktık" diyen İmamoğlu, "Yerel yönetimler gelecekte hem moderatör, hem koruyucu, hem de çözüm sağlayıcı olacaktır. Beylikdüzü'nün genç, dinamik, akıllı yurttaşları 2030 vizyonunu ortaya koyuyor. Yeşil, akıllı bir kent oluşturmayı amaçlayan 2030 vizyonu aslında mutabakat ve uzlaşmayla imzalanmış bir toplumsal sözleşme. Temel kavramlar ışığında 2010 yılında 30’uncu sırada 2014 yılında 24’üncü sırada olduğumuz gelişmişlik vizyonu ile birlikte 2030’da ilk beşte olacağız" açıklamasını yaptı. Beylikdüzü'nün insani gelişmişlik endeksinde 2016 yılında 26’ncı sıradayken 2017 yılında 24’üncü sıraya yükseldiğini ifade eden İmamoğlu, "Yapılan araştırmalarda bunu gördük" diye konuştu.

Alt yapı sil baştan yenilenecek
2030 yılında ilçede gerçekleşmesi planlanan projelerden de bahseden İmamoğlu, "2019 yılında tüm alt yapısı Belçika’nın Gent Üniversitesi ev İTÜ ile yürütülecek iş birliği ile inovatif bir platform oluşturacak. İstanbul’un saygın sanat kuruluşları ile yapılacak Batı İstanbul Bienali'nin Batı İstanbul hinterlandında 300 bin kişiye ulaşması hedefleniyor. 2030 yılında sahilde yapılan çalışmalarla mavi bayraklı bir kıyı şeridi olması planlanıyor. 2030 yılında alt yapı ve dönüşüm çalışmaları ile tüm kamu araçları elektrikli araçlara dönüştürülecek ve kamu binaları yeşil binalar olarak yeniden düzenlenecek. Sanayi atıkları belediye gözetiminde farklı işletmelerin girdisi olarak kullanılabileceği bir çevrimiçi bir platform oluşturulacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.