İstanbul yerel seçimlerinde son durum ne? İmamoğlu mu önde Yıldırım mı

İstanbul yerel seçimlerinde son durum ne? İmamoğlu mu önde Yıldırım mı
İstanbul'un yeni büyükşehir belediye başkanı kim oldu? Herkes bu sorunun yanıtını merakla bekliyor. Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki kıyasıya yarışta son sayılar ve aradaki oy farkı haberimizde.

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'un kaderi çok az bir oy farkı ile belli olacak. AK Parti adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun girdiği yarışta adeta burun farkının bulunması herkesi heyecanlandırdı. Siyasi gelişmelerin yaşanmasına da sebep olan oylar için sayım işlemleri sürüyor.
 


Karşılıklı ataklar


Hem Yıldırım hem de İmamoğlu seçim sonrasında yaptıkları hamlelerle kazandıklarını ilan ettiler. AK Parti İstanbul'un birçok yerime "Teşekkürler İstanbul" pankartı astı. Ekrem İmamoğlu ise sosyal medya hesaplarında görevini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değiştirdi. Üstüne de gittiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret ederek Anıtkabir defterini imzaladı. Şimdi ise gözler YSK'nın açıklayacağı sayıda.


Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın oy sayıları


Gayri resmi sonuçlara göre önde olan Ekrem İmamoğlu'nun şu anki oy sayısı 4 milyon 171 bin 124. Binali Yıldırım ise 4 milyon 149 bin 664 oyda. Aradaki fark ise 21 bin 460. Kalan sandıklara göre değişecek sayılara göre yeni başkan YSK tarafından açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.