İstanbullu çıldırmayacak!

İstanbullu çıldırmayacak!
Beylikdüzü ve Esenyurt İş İnsanları Gönül Birliği Buluşması'na katılan CHP İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, “Bana gazeteci arkadaşlar soruyorlar. 'Sizin çılgın projeniz var mı?' diye. Evet var. İnsanları çıldırtan ortamları tersine çeviren projeler bizim çılgın projelerimiz” dedi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, iş insanı M. Şerif Kırık'ın düzenlediği Beylikdüzü ve Esenyurt İş İnsanları Gönül Birliği Buluşması'na katıldı. Şah-ı Cihan Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya İmamoğlu'nun yanı sıra CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çalık, CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Kemal Deniz Bozkurt, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ve Erzurum Karayazı eski Belediye Başkanı Seyfettin Kırık ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

İnsanlar mutsuz
Toplantıda konuşan İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşayan insanların mutsuz olduğunu söyleyerek bu durumu tersine çevirecek çalışmalara imza atacaklarının sözünü verdi. Esenyurt üzerinden de örnekler veren İmamoğlu, “İstanbul bize umutsuzluk veriyor. Halkın yüzde 65'i imkan olsa İstanbul'u terk ederim diyor. Yani kimse bu şehirden razı değil. Çocuğunun eğitiminden razı değil, güvensiz bir şehirde yaşadığını düşünüyor. İnsanlar birbirine kem gözle bakıyor. Esenyurt yanı başımız. Başkan adayımız burada. Esenyurt'ta eğitim seferberliği başlatacağız. Sınıf mevcutları 60'ı aşmış. Okuma yazma bilmeyen en çok insan Esenyurt'ta. Herkese okuma yazma öğretmeliyiz. İstanbul'da en az yeşil alan Esenyurt'ta. Halk park istiyor, yeşil alan istiyor. En büyük suç oranı Esenyurt'ta. Koca koca yapılarda hiçbirimizin değerlerine uygun olmayan siteler kurulmuş ve oralarda insanlar kendini güvende hissetmiyor” dedi.

Şehrin geleceğini karartıyorlar
AK Parti'nin belediyecilik anlayışını da eleştiren İmamoğlu, “15 ilçeye gittim hiçbiri CHP'nin yönettiği ilçeler değil. İnanın fakirliği size anlatamam. Koca ilçelerde 25 yıldır yönettikleri ilçelerde tek bir kütüphane bile yok. Bağcılar'da çocuklar derme çatma kütüphanemiz var diyor. Bağcılarlı, Arnavutköylü mutsuz. Şehrin geleceğini karartan bir yönetim anlayışı var” diye konuştu.

Yaşam Vadisi yaygınlaşacak
Beylikdüzü'ndeki Yaşam Vadisi'ni bütün İstanbul'a yayacaklarının sözünü de veren İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “çılgın proje” dediği Kanal İstanbul üzerinden de kendi çılgın projesini açıkladı. İmamoğlu, “İnsanları çıldırtan ortamları tersine çeviren projeler bizim çılgın projelerimiz. Yani Esenyurt insanları çıldırtıyorsa o insanları çıldırtan ortamları tersine çevirebilirsek o bizim çılgın projemiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

İstanbul'a ihanet etmeyeceğiz
Erdoğan'ın, “İstanbul'a ihanet ettik” sözüne de atıfta bulunan İmamoğlu, “İstanbul'daki unsurları hoyratça değil saygılı bir şekilde paylaşacağız. Bu şehri koruyarak, severek paylaşacağız. Çünkü bileceğiz ki bu İstanbul'da beş bin yıllık tarihin emanetçileriyiz biz. İstanbul'u mafetmeyeceğiz, İstanbul'a ihanet etmeyeceğiz. Bu kavramlar üzerinden İstanbul'a hizmet etmeye çalışacağız. Herkes el verecek, herkes bu sürecin içerisinde kendini hissedecek. Ben İstanbul'un yönetimine yürürken hepinize söz veriyorum. Bu şehri birlikte yöneteceğiz. Sizin aklınızla, sizin birikimlerinizle yöneteceğiz. Sizinle kopmayacağız, bir arada olacağız. Biz bu şehrin hangi kademesinde olursak olalım, şurada yaptığımız göz temasını unutmayacağız. Birlikte hedef koyduğumuz gerçeğini unutmayacağı” dedi.

Ayrımız gayrımız olmayacak
Siyasette hiç kimseyi üzmeden ilerleyeceklerinin sözünü de veren İmamoğlu şu ifadeleri kullandı, “Türkiye'de bizi ayrıştıran, bizi bölmeye çalışan dili yönetimin dışına atmak lazım. Ona kapıyı göstermek lazım. Sen bu işi yapamadın sen de şu an var olan sadece; kibir, ukalalık, kimseyi tanımamak, her şeyi ben bilirim demek, kimsenin aklına rağbet göstermemek demeliyiz. Bu anlayışa kapıyı göstermeliyiz. Türkiye'ye İstanbul üzerinden demorkasinin ne kadar kıymetli olduğunu göstereceğiz. Bunun hem takipçisi olacak hem de örnek belediye başkanları olacağız. Yakın bir bölgedeyiz. 39 ilçeye eşit bir sorumluluğumuz olacak. Her ilçeye hizmet edeceğiz. Siyasi parti ayrımı yapmayacağız. Herkes bizim belediye başkanımız olacak.”

1 Nisan'da yeni bir sayfa açılacak
Toplantının ev sahipliğini yapan iş insanı Şerif Kırık da “İstanbul medeniyetler şehri, çok kültürlü bir yapısı var. Çok kültürlülüğü en iyi sergileyen gerek yerli gerek yabancı kültürleri tarihten bu yana bir arada bulunduran örnek kent İstanbul'dur. İstanbul bir dünya kentidir. Yüzyıllar boyu çeşitli din, dil ve ırktan insanların bir arada yaşadığı kozmopolitik, metropolitik bir yapısı vardır. Tarihsel süreçte eşsiz bir mozaik halini almıştır. Hangi inanç ve kimlikten olursak olalım ortak değerlerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir. 1 Nisan sabahında İstanbul için yeni bir sayfa açılacağına inanıyorum. Samimi davranışlarıyla her kültüre değer veren, kimseyi ötekileştirmeden kucaklayan Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Milletin gönlünü kazanacağız
CHP’NİN İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Avcılar'daki henüz imar planı onaylanmayan Yeşilkent Mahallesi'nde düzenlenen mitinge katıldı. İmamoğlu, seçildikleri takdirde iş, aş arayan hiç kimseye "Şu partiye üye olun ondan sonra gelin" demeyeceklerini ifade ederken, "İstanbul'u yordular gönülleri kırdılar, komşu komşuya bakarak hangi partiye baktığına göre hareket eder hale getirdiler. Biz seçildiğimizde herkes birbirini kutlayacak. Bizim ötekimiz yok. Birbirimizi seveceğiz. Bizim milletimizin aslında hoşgörüsü çok büyüktür. İster doğudan ister güneyden, batıdan gelsin. Aslında birbirimizi çok severiz. Sevgisizlik üzerinden siyaset yaparak gönülleri kazanmayı istemeyiz. Milletin gönlü kırılacaksa biz seçimi kazanmayı da istemeyiz" diye konuştu.

Başımızın üstünde yerleri var
CHP'li İmamoğlu, konuşmasının son bölümünde Avcılar'da CHP'den aday gösterilmeyen, Belediye Başkanı Handan Toprak ve eski Başkan Mustafa Değirmenci'nin aday gösterilen Turan Hançerli'nin yanında yer alacaklarına inandığını ifade ederken, "Biz biriz, bütünüz. Bizim derdimiz İstanbul'un, Avcıların sorunları. İki başkan da Avcılar'a çok büyük hizmetler etmiştir. Şimdi de Hancerli hizmet verecek. Bütün eski belediye başkanları, aday adaylarının tecrübelerinden yararlanacağız. Onların başımızın üstünde yeri var. Gün birlik günüdür. Kol kola omuz omuza olacağız, İstanbul'un sorunlarını çözeceğiz.  1 Nisan'da ciğerleriniz demokrasi nefesi ile dolacak. Demokrat belediye başkanları olacağımızın sözünü veriyorum. Yerel demokrasiyi güçlendirdiğimizde tüm Türkiye'de barış kardeşlik pekişecek. İstanbul eşittir Türkiye. Kol kola omuz omuza olun sürecin bir neferi olun. Herkesle konuşun. En yüksek oy kullanma oyuna talip olacağız. En yüksek oyla kazanacağız. Bize oy vermeyenler bile mutlu olacak" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu başaracak
Toplantıda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çalık ise “Bu toplantıdan çıktıktan sonra cesaretimiz biraz daha artacak. Eminim belediye başkan adayı arkadaşlarımızın da cesareti artacak. Mart'ın sonrasında el birliğiyle baharı getireceğiz. Çok zor koşullardan geçiyoruz. Ama bizim kardeşlik hukukumuz bugün yazılmadı. Çanakkale'de aynı toprağa düştük Sarıkamış'ta beraber donduk. Bu kardeşlik hukukunu kimse bozamaz, hiç kimseye memleket sevdamızı sorgulatmayacağız. İnşallah güzel günleri hep birlikte göreceğiz. Başkanımız çok ciddi bir çalışma yürütüyor ayağına taş değmesin. Beylikdüzü'nde hayatın rengi değişti, siyasetin dili değişti. Buradaki güzelliğin İstanbul'a taşınacağına ve başkanımızın bunu başaracağına yüzde yüz inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Esenyurt'ta çare biziz
Esenyurt adayı Kemal Deniz Bozkurt da toplantıda yaptığı konuşmada Esenyurt'a çare olacaklarının sözünü verdi. Bozkurt, “Biz Anadolu'yuz. Ahmed Arif diyor ya; Anadolu'yum ben. İşte öyle. Anadolu bin yıllarca değişik kültürleri inançları içerisinde ahenkli bir şekilde barındırmış. Şimdi biz bu kültüre sahip çıkmak zorundayız. İçinde bulunduğumuz süreçte bu birlikteliğimize zarar vermek isteyenler oldu. Bunu korumalıyız, birliğimizi yaşatmak için elimizden geleni yapmalıyız. Yıllardır Esenyurt çok yanlış yönetildi. Esenyurt'un alt yapısı, üst yapısı tahrip edildi. Esenyurt yaşanılmaz bir kent haline geldi. Sorunlar çok. Ama çaresi yok değil. Çaresi biz de. Önce birlik olacağız sonra Esenyurt'un sorunlarını hep birlikte çözeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.