İYİ Parti belediye başkan adaylarını açıkladı! İşte o isimler

İYİ Parti belediye başkan adaylarını açıkladı! İşte o isimler
İYİ Parti grup toplantısında 31 Mart seçimlerinde partiyi temsil edecek 8 belediye başkanı adayı açıklandı. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Kayseri, Manisa, Gaziantep, Mardin, Samsun, Muş, Adıyaman ve Kütahya adaylarını duyurdu. İşte il il isimler...

31 Mart seçimlerine iddialı bir şekilde hazırlanan İYİ Parti'de adaylar da belilreniyor. TBMM grup toplantısında konuşan Genel Başkan Meral Akşener, 5'i büyükşehir olmak üzere 8 belediye başkanı adayını açıkladı. Akşener'in açıkladığı iller arasında Kayser, Manisa, Gaziantep, Mardin, Samsun, Kütahya, Adıyaman ve Muş var.

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Dursun Ataş kimdir?
Dursun Ataş,Pınarbaşı Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayıydı.1966 tarihinde Pınarbaşı’nda doğdu. Orta öğretimini Pınarbaşı’nda tamamladıktan sonra Kayseri Sümer Lisesini bitirdi.1986 Hava Teknik Okuluna giriş yaptıktan sonra,1987 yılında Hava Astsubayı olarak göreve başladı. Hava Kuvvetlerinin çeşitli yerlerinde 20 yıl hizmet vererek 2007 yılında emekli oldu. Evli ve üç çocuk babası.

İYİ Parti Manisa Belediye Başkanı Adayı Orkun Şıktaşlı kimdir?
1971 doğumlu. Aslen Manisalı. Manisa Lisesi'nden mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi'ni bitirdi.

İYİ Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Malik Ecdet Demir kimdir?
Malik Ecder Özdemir, 5 Ekim 1954'te Sivas'ta doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Sultan'dır. Kimya Mühendisi; Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Proje mühendisi olarak bir süre kamu sektöründe çalıştı. Turizm ve ticaret konularında faaliyet gösteren iki şirketin kurucusu ve hissedarı olarak serbest ticaret işiyle uğraştı. 23. Dönemde Sivas Milletvekili seçildi. İngilizce bilen Özdemir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İYİ Parti Mardin Belediye Başkanı Adayı Tuna Işıkhan kimdir?
Aslen Mardinlidir. Antalya'da yaşamaktadır.

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hayati Tekin kimdir?
Hayati Tekin, 3 Nisan 1959'da Samsun Tekkeköy Çırakman köyünde doğdu. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Devlet Su İşleri ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde mimar olarak çalıştı. Kutlukent ve Tekkeköy Belediye Başkanlığı görevlerinde bulundu. Hayati Tekin, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İYİ Parti Kütahya Belediye Başkanı Adayı Aynur Sezer kimdir?
Kütahya İYİ Parti, Belediye Başkan adayı olarak Mali Müşavir Aynur Sezer olarak belirlediklerini duyurdu. İYİ Parti İl Başkanı Erol Ertürk yaptığı açıklamada “İYİ Parti Kütahya Belediye Başkan adayımız sayın Aynur Sezer olarak belirlenmiştir. Kütahya’mıza hayırlı olsun.Kütahya’ya kadın eli değecek ve Kütahya İYİ Olacak”dedi. Mali Müşavir Aynur Sezer, İyi Parti Kurucu üyesi ve il başkan yardımcısı görevini sürdürdü. Aynur Sezer 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, İyi Parti Kütahya Bölgesi, 5'nci sıradan millet vekili adayı olmuştu.

İYİ Parti Adıyaman Belediye Başkanı Adayı Abdülkadir Kırmızı kimdir?
Abdulkadir KIRMIZI 10 Nisan 1958 yılında Adıyaman’da doğdu. İlköğrenimini Merkez Bir Aralık İlkokulunda, Ortaöğretimini Adıyaman İmam Hatip Lisesinde, Lisans eğitimini Uşak Üniversitesi Eğitim Enstitüsünde tamamladı. Çeşitli illerde ve Adıyaman’a bağlı okullarda 12 yıl Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğiyle Okul Müdürlüğü görevlerinde bulundu. MTTB Aktif Üyeliği, Akıncılar Derneği Adıyaman Şube Başkanlığı, Milli Gençlik Vakfı(MGV) Bölge Başkanlığı görevlerini üstlendi. 1994 ve 1999 yerel seçimlerinde muhalefet partisinden Adıyaman Belediye Başkanı seçildi. 1994-2004 yılları arasında toplam 10 yıl muhalefet partisinden Adıyaman Belediye Başkanlığı görevini yürüttü ve sayısız projelere imza attı. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisinden Adıyaman Belediye Başkanlığı için aday oldu. %25 Oy almasına rağmen seçilemedi. Adıyaman’da geniş bir kişisel oy kitlesine sahiptir. Ömrünü Adıyaman’da geçirmesi, Adıyaman sorunlarını iyi bilmesi, çalışkanlığı ve sözünün eri olmasıyla anılmaktadır. Muhalefet belediyesi olmasına rağmen 1994-2004 yılları arasında Adıyaman çağ atlamıştır. O yıllarda çevre iller Adıyaman’ı örnek alır, bir proje gerçekleştireceği zaman Adıyaman’a heyet göndererek inceletirler ve sonra kendi şehirlerine uygularlardı.

İYİ Parti  Muş Belediye Başkanı Adayı Erhan Çelik kimdir?

İYİ Parti Yozgat Belediye Başkanı Adayı Metin Özışık kimdir?

Ordudan emekli olduktan sonra Yozgatta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını yaklaşık 8 yıldır sürdüren ve siyasete atılması nedeniyle bu görevinden 15 Ekim 2017 tarihinde istifa eden Metin Özışık’ın biyografisi özetle şöyledir: 1966 yılında Yozgat il merkezinde dünyaya geldi.İlk ve orta öğrenimini Yozgatta tamamladı.1988 yılında Kara Harp Okulunu bitirdikten sonra Kara Kuvvetlerinde takım,bölük ve tabur komutanlıkları yaptı.2007 yılında ordudan binbaşı rütbesi ile emekli oldu.2009 yılında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçildi.Bu görevi sürdürürken 2010-2012 yılları arasında TOBB’a bağlı TİM A.Ş’nin ,2014 yılından bugüne kadar da Dünya Ticaret Merkezinin yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürüyor. 
Evli ve 3 çocuk babasıdır.Fransızca biliyor… 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.