KIlıçdaroğlu: Her şey çok güzel oldu

KIlıçdaroğlu: Her şey çok güzel oldu
Resmi olmayan sonuçlara göre, CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanmasının ardından açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu "Her şey çok güzel olacak demiştik ve her şey çok güzel oldu" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her şey çok güzel olacak demiştik ve her şey çok güzel oldu." ifadesini kullandı. 

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonuçlarını parti genel merkezindeki makamında takip eden Kılıçdaroğlu, resmi olmayan ilk sonuçlara ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. 

Kılıçdaroğlu, "Her şey çok güzel olacak demiştik ve her şey çok güzel oldu." değerlendirmesinde bulundu. 

Kılıçdaroğlu Ankara'da halka seslendi;

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Hep birlikte demokrasi destanı yazdık. Kullandıkları devletin bütün imkanlarına rağmen, bu ülkenin insanı baskıdan değil demokrasiden yana tercihini koydu." açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi olmayan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin açıklama yapıyor...

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Ben bu milletin ferasatine güveniyorum, halkımızın iradesine güveniyoruz. Türkiye demokrasiye inananlarla gurur duyuyor.

Bize destek veren AK Parti'li, ülkücü, MHP'li, HDP'li, Saadet'li kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum.

Her şey adalet yürüyüşle başladı. Adalet istedik, huzur istedik. Hak, hukuk, adalet dedik. Herkese sesimizi duyurduk. Getirmek istemediler, engellemek istediler, bütün engelleri hep birlikte aştık.

Hep birlikte demokrasi destanı yazdık. Kullandıkları devletin bütün imkanlarına rağmen, bu ülkenin insanı baskıdan değil demokrasiden yana tercihini koydu.

Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırıyoruz, bunu büyüteceğiz. Demokrasi kararlılığımızı bütün dünyaya bildireceğiz.

Demokrasi destanının yazılmasında CHP gençlik kollarına, kadın kollarına, partiye üye olmaksızın demokrasi için mücadele eden bütün gönüllülere şukranlarımı sunuyorum. Bütün 81 ildeki yurttaşlarına yürekten teşekkür ediyorum.

Artık hiçbir güç mazbatayı vermemezlik edemez. Artık bu saatten sonra kapalı kapılar ardından hiç kimse millet iradesine darbe yapamaz.

Hakkı, hukuku ve adaleti her yerde ve her ortamda savunacağız.

82 milyon demokrasi sınavını verdik, şimdi demokrasiyi yücelteceğiz. Birlikte insanlarımıza, sorunlarımıza sahip çıkacağız. Birlikte Türkiye'yi büyüteceğiz.

Ekrem İmamoğlu, 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul'u dünyanın en önemli markası yapacaktır.

Ekrem Başkan, önümüzdeki günlerde mazbatasını alacak, hakkı ikinci kez teslim edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.