Kimsenin ekmeğiyle oynamayız

Kimsenin ekmeğiyle oynamayız
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal dün de üç seçim irtibat bürosu daha açarak seçim çalışmalarını sürdürdü. Davul ve zurnayla karşılanan Uysal, “Kimsenin ekmeğiyle oynamaya gelmiyoruz. Tam tersine daha iyi iş ve daha iyi kazanç için geliyoruz” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına üç seçim irtibat bürosu daha açarak dün de devam etti. Mimar Sinan, Dizdariye ve 19 Mayıs Mahallelerinde açtığı seçim büroları önünde davul zurna, havai fişek ve meşalelerle karşılanan Başkan Uysal, Büyükçekmecelilerin yoğun ilgisi nedeniyle konuşma yapacağı yerlere zorlukla ulaşabildi. Başkan Uysal adaylığının açıklanmasının ardından bazı çevrelerce, ‘Mevlüt Uysal bir gelsin, sahildeki dükkânların hepinizi kapatacak’  şeklinde dedikodular çıkartıldığını belirterek, “Biz kimsenin ekmeğiyle oynamaya gelmiyoruz. Kimseyi işinden ve aşından etmek için gelmiyoruz. Tam tersine daha iyi iş ve daha iyi kazanç elde etmeleri için geliyoruz” diye konuştu.

İnşallah hizmet buraya gelecek
Büyükçekmece’nin coğrafi olarak İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olduğunu ama buna rağmen ilçenin hak ettiği belediyecilik hizmetini alamadığını kaydeden Uysal, "İstanbul’a 1983 yılında geldim. O yıllarda İstanbul’a dışardan gelenler iki ilçeyi özellikle görmek isterdi. Birisi Adalar diğeri de Büyükçekmece’ydi. Ama şimdi böyle bir şey yok. Eğer bu yoksa demek ki bir şeyler eksik. O eksiklikleri inşallah gidereceğiz. Dünyada coğrafi güzelliği bu kadar güzel olan başka bir yerleşim yeri yok desek yeridir. Ortada bir göl, bir koy, etrafına kurulmuş bir ilçe, bu kadar güzel bir sahil. Şimdi baktığınız zaman bu kadar geniş alanı olan bu kadar uzun kıyısı olan bir yerde ailece gidilebilecek bir yer yok. Büyük bir ilçe ama hizmeti eksik. İnşallah hizmet buraya gelecek" dedi. 

Hayal kırıklığı olmayacak
Büyükçekmece’de AK Parti Belediyeciliği, Hizmet Belediyeciliği olmadığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Büyükçekmece’den aday olarak gösterildiğini vurgulayan Uysal, “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Büyükçekmece’ye önem veriyor. Bu önemi aday seçiminde gösterdi. İnşallah ilk seçimde 31 Mart’ta Büyükçekmece’ye Hizmet Belediyeciliği gelecek. 31 Mart’a kadar çok iyi çalışacağız ve Büyükçekmece halkını hayal kırıklığına uğratmayacağız" ifadelerini kullandı.

En fazla çalışan ilçe olacağız
Seçim çalışmaları boyunca 39 ilçe teşkilatı içinde en çok çalışan teşkilat olmaları gerektiğini ifade eden Uysal konuşmasına şöyle devam etti: “AK Parti Belediyeciliği ile Büyükçekmece’yi tanıştırmanın formülü bu seçim irtibat bürolarında. Her şey hazır. Bunun için en fazla çalışan olmamız lazım. En fazla çalışan olduğumuza milletin inanması için seçime kadar 39 ilçe içerisinde en çok çalışan teşkilat olmamız lazım. Ben 39 ilçe belediye başkan adayı içerisinde en çok çalışan olacağımın sözünü veriyorum.  Buna mecburum. Çünkü 31 Mart’a kadar hem Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini hem de Büyükçekmece Belediye Başkan Adaylığı görevi için tüm ilçe belediye başkan adaylarından daha çok çalışmam gerekiyor. İlçe teşkilatımızla o kadar çok çalışmalıyız ki, Büyükçekmece halkı bizi böyle gördüğünde, “Bunlar seçimden önce bu kadar çok çalıştıysa kim bilir seçimden sonra neler yaparlar” demeliler.”

Sıkıntıları birlikte aşacağız
Büyükçekmece’nin yıllardır hizmet alamadığını ve toplumun her kesiminden farklı beklentiler olduğunu vurgulayan Uysal, “Büyükçekmece’de eksik kalan bütün hizmetleri biz tamamlayacağız. Onun için çok iyi çalışmamız gerek. Bize her oy veren insanın farklı sıkıntıları, sorunları var. Elimizden geldiğince bu sıkıntıları birlikte aşacağız. Göreve geldiğimiz zaman çocuklar için oyun parkları, yaşlılarımız için oturup çay içeceği mekanlar, gençlerimiz için ise spor alanları ve kapalı pazar yerleri yapacağız. Kısacası bizden kim ne bekliyorsa taleplerini karşılayacağız" ifadelerini kullandı.

Bürolarımıza internet bağlatamıyoruz
Başkan Uysal kısa bir süre önce gittiği Celaliye Mahallesi’nde bankamatik talebi olduğunu anlatarak konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizi vatandaş seçerken ne için seçiyor kendisine hizmet edelim diye. Bu seçim irtibat büroları aynı zamanda vatandaşın o talebini alacak. Bizler seçmenimize kaldırımı, asfaltı, alt yapıyı yapacağımızı söylemiyoruz. Onları zaten yapmak zorundayız. Maalesef ben buraları sokak sokak gezmeye başlamadan önce buraların bu kadar kötü durumda olduğunu bilmiyordum. Mahallerde açtığımız seçim irtibat bürolarına internet çekemiyoruz.  Celaliye’ye gittik bankamatik yok. Çünkü bankalar internet alt yapısı olmadığı için bu mahallelere bankamatik koymuyor. Her mahallemizde fiber optik alt yapının tamamlanması gerekiyor. Gençlerimiz eğer interneti iyi kullanacaksa, devlet hizmeti gelecekse olmazsa olmazlardan biri fiber internet alt yapının olması gerekiyor. Bizim bunları yapabilmemiz için sizlerden yetki almamız gerekiyor. Yetki alabilmek için de 57 gün boyunca iyi çalışmalıyız.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.